28/07/18 - 04:33

Οι άνδρες της Μπαρτσελόνα business class, οι γυναίκες στην οικονομική

Σάλο προκάλεσε στα social media η αποκάλυψη ότι η γυναικεία ομάδα της Μπαρτσελόνα περιορίστηκε στις οικονομικές θέσεις της πτήσης που μετέφερε την αποστολή στις ΗΠΑ, την ίδια στιγμή που η αντίστοιχη αντρική ήταν πρώτη θέση στο ίδιο αεροπλάνο προς τον ίδιο προορισμό! Καταγγελίες πολλών χρηστών για σεξιστική συμπεριφορά.

Sportdog Team
Οι άνδρες της Μπαρτσελόνα business class, οι γυναίκες στην οικονομική
629views 0shares

Ο εκπρόσωπος της Μπαρτσελόνα Χοσέπ Βίβες επιβεβαίωσε πως πράγματι έτσι έχουν τα πράγματα, εξηγώντας πως αυτό έγινε επειδή το ταξίδι της γυναικείας ομάδας αποφασίστηκε αργότερα και στην πτήση τσάρτερ που είχε ήδη ναυλωθεί δεν υπήρχαν αρκετές θέσεις στην business class, ενώ υποστήριξε πως ο σύλλογος θα έπρεπε να επαινείται περισσότερο για τα βήματα που έχει κάνει για την ανάδειξη του γυναικείου ποδοσφαίρου.

Όπως ανέφερε, τα κορίτσια της Μπαρτσελόνα «ταξίδεψαν άνετα, όπως είπαν, και από τώρα και στο εξής θα ταξιδεύουν πρώτη θέση στις εσωτερικές πτήσεις».

Στο πλευρό του και η διευθύντρια της γυναικείας ομάδας, Μαρία Τεϊσιδόρ, που έκανε λόγο για «κυνικές» επικρίσεις.

«Σε όλους εσάς που αυτές τις μέρες αποφασίσατε να επικρίνετε τις συνθήκες του ταξιδιού της γυναικείας ομάδας, λέω ότι η Μπάρτσα ζήτησε από τη γυναικεία ομάδα της να ταξιδέψει μαζί με την ανδρική, ώστε στο μέλλον να μπορούν να ταξιδεύουν στην business class με το δικό τους αεροπλάνο», ανέφερε η Τεϊσιδόρ σε επιστολή της στην ιστοσελίδα του συλλόγου.

«Αυτή θα είναι η μέρα που θα μπορούμε να μιλάμε για ισότητα, επειδή το γυναικείο άθλημα θα έχει την ίδια μιντιακή κάλυψη, τις ίδιες χορηγίες και το ίδιο ενδιαφέρον με το ανδρικό. Μέχρι να έρθει αυτή η μέρα, θα ήταν ωραίο αυτοί που μας επικρίνουν να αναγνώριζαν την προσπάθεια που καταβάλλει σήμερα ο σύλλογος για να προωθήσει το γυναικείο ποδόσφαιρο. Μέχρι τότε, ζητάμε λιγότερο κυνισμό», τόνισε η ίδια.

 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ