Facebook Pixel Sportdog.gr | Αποθέωση για τον ΠΑΟΚ στην Ολλανδία: «Ένα κλαμπ τίποτα περισσότερο ή λιγότερο από θρησκεία»
| 2018-07-29 03:26:00

Αποθέωση για τον ΠΑΟΚ στην Ολλανδία: «Ένα κλαμπ τίποτα περισσότερο ή λιγότερο από θρησκεία»

Sportdog Team
Αποθέωση για τον ΠΑΟΚ στην Ολλανδία: «Ένα κλαμπ τίποτα περισσότερο ή λιγότερο από θρησκεία»

Ένα άκρως... κολακευτικό άρθρο δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδα της Ολλανδίας, όπου αποθεώνει την Τούμπα και τους οπαδούς του ΠΑΟΚ για την ατμόσφαιρα που δημιουργούν.

Ένα... αποθεωτικό άρθρο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα www.bndestem.nl, όπου φέρει την υπογραφή του Γιόχαν Γκάμπριελς ο οποίος παρακολούθησε στο γήπεδο της Τούμπας το ματς κόντρα στη Βασιλεία στο οποίο ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-1, με τον ίδιο να περιγράφει όλα όσα βίωσε με ξεχωριστό τρόπο.
 

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει:

«Με το που μπαίνεις στο γήπεδο (σ.σ. του ΠΑΟΚ), συγκλονίζεσαι από την τεράστια ένταση αυτού του συλλόγου. Και ιδιαίτερα, λόγω του τυφώνα των φανατικών οπαδών του και των τραγουδιών τους, αλλά και του ρυθμικού χειροκροτήματος στο φθαρμένο αλλά επιβλητικό στάδιο. Αυτή είναι η Τούμπα.

Αμέσως ήρθαν στα αυτιά μου και στα αυτιά της κόρης μου δυνατά χτυπήματα. Στην άλλη πλευρά είναι η Θύρα 4, ο σκληρός πυρήνας του ποδοσφαιρικού κλαμπ ΠΑΟΚ από τη Θεσσαλονίκη. Ένα τείχος από περίπου δέκα χιλιάδες ανδρών, δηλώνει την άνευ όρων αγάπη του για το κλαμπ, την πόλη, το έμβλημα του συλλόγου, την όμορφη ασπρόμαυρη ριγέ φανέλα, πολύ πριν την έναρξη του αγώνα.

Ο κώδικας ενδυμασίας στη Θύρα 4 είναι απλός. Οτιδήποτε φοράς είναι μαύρο, το πάνω μέρος του σώματος μπορεί να είναι γυμνό. Αυτό είναι. Κάνει την εικόνα πολύ πιο εκφοβιστική. Ειδικά, υπάρχει μίσος για την Αθήνα και το να τρομάξει ο αντίπαλος είναι ο υποκειμενικός στόχος. Ο ΠΑΟΚ είναι επίσης ένα πολιτικό προπύργιο. Εμείς εναντίον όλων.

Διαγώνια μπροστά από εμάς, ένας πατέρας τραγουδάει τα τραγούδια στο αυτί του πολύ μικρού γιου του. Οι ώμοι του τινάζονται και τρέχουν δάκρυα συγκίνησης στα μάγουλά του. Τα μάτια κλειστά, βλέποντας τον ουρανό. Τόσο βαθύ, απίστευτο, αλλά και τόσο όμορφο. Δεν είναι ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι, είναι μία τεράστια μάζα.

Υπάρχει και κάτι άλλο που διακυβεύεται. Εννέα ημέρες μετά τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ξεκινά πάλι το Champions League. Ο νικητής του ζευγαριού ΠΑΟΚ - Βασιλεία θα έχει ακόμα μία στάση μετά, πριν μπει στο κύριο μέρος της κερδοφόρας διοργάνωσης.

Σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι, ένας επιθετικός ΠΑΟΚ πηγαίνει το παιχνίδι εκεί που του άξιζε, σε μία νίκη με σκορ 2-1. Η ένταση στην Τούμπα παραμένει τρελή σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Σε κάθε γκολ, ηλικιωμένοι άντρες (επίσης ντυμένοι στα μαύρα) χτυπούσαν και με τις δύο γροθιές το στήθος τους και φώναξαν ΠΑ-ΟΚ, ΠΑ-ΟΚ. Μεγαλοπρεπής.

Τριγύρω μας, βλέπουμε τα μπλουζάκια πολλών κλαμπ οπαδών από όλο τον κόσμο. Έλληνες από τη Μελβούρνη, το Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη, το Μόναχο και τη Ζυρίχη. επιστρέφουν, ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο, πίσω στις ρίζες τους. Αυτό ακριβώς συμβαίνει εδώ, πάντα επιστρέφεις εκεί όπου προέρχεται το αίμα σου. ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης, ένα κλαμπ τίποτα περισσότερο ή λιγότερο από θρησκεία».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags