Facebook Pixel Sportdog.gr | Αρειανάρα για… πρωτάθλημα – Καθάρισε τον Λεβαδειακό και πάτησε ξανά κορυφή! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2018-09-17 21:00:00

Αρειανάρα για… πρωτάθλημα – Καθάρισε τον Λεβαδειακό και πάτησε ξανά κορυφή! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Αρειανάρα για… πρωτάθλημα – Καθάρισε τον Λεβαδειακό και πάτησε ξανά κορυφή! (ΒΙΝΤΕΟ)

Νίκησαν με 2-0 οι Κίτρινοι και έκαναν το «3 στα 3»!

Ο Άρης συνεχίζει την εντυπωσιακή πορεία του στο φετινό πρωτάθλημα και κάνει… παρέα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ στην κορυφή.

Η επιστροφή των Κιτρίνων στο «Κλεάνθης Βικελίδης» συνδυάστηκε με νίκη επί του Λεβαδειακού, την τρίτη σε ισάριθμες αγωνιστικές, με τους Θεσσαλονικείς να επιβεβαιώνουν για ακόμα μια φορά τη δυναμική τους.

Ο Γιουνές με πέναλτι και ο Γκαρσία ήταν οι σκόρερ του Άρη, ενώ ο Κουέστα απέκρουσε πέναλτι του Μαρκόφσκι. Ο Λεβαδειακός παρουσίασε καλή εικόνα και δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει.

Το ματς

Με τον ενθουσιασμό του γηπεδούχου από την υπέροχη ατμόσφαιρα που δημιούργησε ο κόσμος του, ο Άρης μπήκε στο παιχνίδι με στόχο να επιβάλλει από νωρίς τον ρυθμό του. Πήρε από την αρχή την κατοχή της μπάλας, ωστόσο δυσκολευόταν να φτιάξει ευκαιρίες κόντρα στην καλά οργανωμένη άμυνα του Λεβαδειακού. Μάλιστα, οι Βοιωτοί ήταν αυτοί που είχαν τις καλύτερες στιγμές των πρώτων λεπτών, καθώς στο 10’ το σουτ του Σουμπίνιο με το εξωτερικό πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ στο 18’ ο Κουέστα υποχρεώθηκε σε δύσκολη επέμβαση μετά από ατομική ενέργεια και διαγώνιο σουτ του Μαρκόφσκι.

Παρ’ όλα αυτά, ο Άρης έφτασε στο γκολ, από τη βούλα του πέναλτι. Ο Γκαρσία πέρασε ανάμεσα σε Τσαμπούρη και ΣΑβαντογκό, με τον δεύτερο να τον μαρκάρει άτσαλα και να παραχωρεί πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Γιουνές, ο οποίος «έσκαψε» την μπάλα α λα Πανένκα και νίκησε τον Επασί για το 1-0 στο 22’.

Ο Άρης έφτασε κοντά στο 2-0 στο 31’, όμως ο Επασί σταμάτησε τον Γκάμα αποκρούοντας με το πόδια το κοντινό πλασέ του Πορτογάλου. Η μεγάλη ευκαιρία του Λεβαδειακού ήρθε στο 42’, όταν ο Νανγκίς γύρισε με δύναμη την μπάλα από την αριστερή πλευρά, αυτή πήρε πορεία προς το τέρμα και αιφνιδίασε τον Κουέστα, σταματώντας στο οριζόντιο δοκάρι!

Ο Άρης εδραίωσε το προβάδισμά του στο 57’. Ο Μενέντεθ εκτέλεσε αριστοτεχνικά φάουλ από καλή θέση, με τον Επασί να κάνει δύσκολη επέμβαση και να «σπρώνχνει» την μπάλα στο δοκάρι. Στην επαναφορά ο Γκαρσία πρόλαβε τους αμυντικούς και πέτυχε το 2-0 προ κενής εστίας.

Στο διάστημα 64’-66’ έγινε χαμός, με τις δύο ομάδες να χάνουν τεράστιες ευκαιρίες. Στο 64’ ο Γιουνές έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι έπειτα από σέντρα του Γκαρσία. Στο επόμενο λεπτό ο Μαρκόφσκι μπήκε στην περιοχή του Άρη και φάνηκε να πέφτει αρκετά εύκολα έπειτα από «χλιαρή» επάφή με τον Δεληζήση. Ο ίδιος ο Πολωνός επιθετικός ανέλαβε την εκτέλεση, όμως ο Κουέστα τον νίκησε και κράτησε το μηδέν για τον Άρη!

Ο Λεβαδειακός είχε δύο ακόμα καλές ευκαιρίες με Σαβαντογκό και Μανγκά, όπως και ο Άρης με τον Γιουνές, όμως το 2-0 δεν άλλαξε μέχρι τέλους.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Ματέο Γκαρσία ήταν… όλα τα λεφτά για τον Άρη, Κέρδισε το πέναλτι για το πρώτο γκολ, πέτυχε το δεύτερο και παραλίγο να βγάλει και ασίστ, όμως ο Γιουνές έστειλε την μπάλα στο δοκάρι μετά από ωραία σέντρα του Ισπανού.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Πάκο Ερέρα παρέταξε τον Άρη με σύστημα 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια πήρε θέση ο Κουέστα, με δίδυμο στόπερ τους Δεληζήση και Βέλεθ, δεξί μπακ τον Τζανακάκη και αριστερό τον Μενέντεθ. Στον άξονα έπαιξαν οι Μπάσα και Ματίγια, ο Γκάμπα μπροστά τους ως «δεκάρι», ο Γκαρσία στην αριστερή πλευρά και ο Ντιγκινί στη δεξιά. Στην κορυφή της επίθεσης κινήθηκε ο Γιουνές.

Παρόμοια ήταν και η διάταξη του Λεβαδειακού, με τον Άκη Μάντζιο να εφαρμόζει 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ο Επασί, με την τετράδα της άμυνας να αποτελείται από τους Τσαμπούρη, Φαβάρο, Ζησόπουλο και Ντιόγκο από δεξιά προς αριστερά. Όμο και Μητρόπουλος ήταν τα δύο αμυντικά χαφ και «δεκάρι» ο Σουμπίνιο. Ο Μαρκόφσκι κινήθηκε στην κορυφή της επίεσης, έχοντας δεξιά του τον Σαβαντογκό και αριστερά του τον Νανγκίς.

Η ΦΑΣΗ: Ο Κουέστα έκανε τεράστια επέμβαση, αποκρούοντας το πέναλτι του Μαρκόφσκι στο 66’ και δεν επέτρεψε στον Λεβαδειακό να ξαναμπεί στη διεκδίκηση ενός καλού αποτελέσματος.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Ο διαιτητής Τάσης έδωσε πέναλτι σε εύκολη πτώση του Μαρκόφσκι στην περιοχή, απόφαση που προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Ο Άρης δείχνει ότι δεν γύρισε στα «σαλόνια» για να περιοριστεί σε ρόλο κομπάρσου. Οι Θεσσαλονικείς όχι μόνο έκαναν το «3 στα 3», αλλά δεν έχουν δεχθεί ούτε γκολ ακόμα!

Οι συνθέσεις:

Άρης (Πάκο Ερέρα): Κουέστα, Τζανακάκης, Βέλεθ, Δεληζήσης, Μενέντεθ, Ματίγια (75΄Σιώπης), Μπάσα, Ματέο, Γκάμα (68΄Κολάσο), Ντιγκινί (84΄Παυλίδης), Γιουνές

Λεβαδειακός (Ακης Μάντζιος): Επασί, Φαβάρο, Σουλαιμόν, Νάνγκίς (75΄Μανγκά), Μαρκόφσκι, Ζησόπουλος, Τσαμπούρης, Ντιόγκο (53΄Χατζηλάμπρος), Σαβαντογκό, Μητρόπουλος (85΄Ιωαννίδης), Ντα Σίλβα

ΠΑΤΑ ΤΟ:

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags