Facebook Pixel Sportdog.gr | Πέρασε... αέρα από τη Λιβαδειά η Ξάνθη και «φουλάρει» για την Ευρώπη!
| 2018-10-21 20:15:00

Πέρασε... αέρα από τη Λιβαδειά η Ξάνθη και «φουλάρει» για την Ευρώπη!

Πέρασε... αέρα από τη Λιβαδειά η Ξάνθη και «φουλάρει» για την Ευρώπη!

Σε τροχιά ευρωπαϊκής εξόδου τέθηκε η Ξάνθη, που πέρασε από την έδρα του Λεβαδειακού (1-2) και βύθισε ακόμα περισσότερο την ομάδα του Μάντζιου.

Με την πλάτη στον τοίχο κατέβηκαν ο Λεβαδειακός και ο κόουτς των γηπεδούχων Άκης Μάντζιος (ανήμερα των γενεθλίων του) στο…ραντεβού με την Ξάνθη.

Και πως αλλιώς θα μπορούσε να συμβαίνει άλλωστε, από την στιγμή που οι Βοιωτοί μετρούσαν όλη κι όλη μία νίκη στη φετινή κούρσα του πρωταθλήματος έπειτα από έξι αγωνιστικές.

Από εκείνο το «τρίποντο» με αντίπαλο τον Απόλλωνα στις 3 Σεπτεμβρίου, ο Λεβαδειακός έγραψε τέσσερις σερί ήττες (από Άρη, Παναθηναϊκό, Ατρόμητο και Παναιτωλικό) που μοιραία έφεραν σε δύσκολη θέση τον κόουτς Μάντζιο, παρά την επίσημη στήριξη της διοίκησης στο πρόσωπό του και την διάψευση των σεναρίων περί της αντικατάστασής του.

Με αυτά και με αυτά, δεν ήθελε και πολύ το παιχνίδι με την Ξάνθη να αποκτήσει χαρακτήρα πρόωρου τελικού για την ομάδα της Λιβαδειάς και τον προπονητή της, ο οποίος by the way γιορτάζει σήμερα την επέτειο γενεθλίων του, όντας γεννημένος στις 21 Οκτωβρίου 1969.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο…ζεστά στο παιχνίδι και με τον δραστήριο Κίκε και τα «στημένα» του Τζουρίτσκοβιτς, επιχείρησαν να…στριμώξουν τους γηπεδούχους, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσουν τη μεγάλη φάση.

Μετά το ημίωρο ο Λεβαδειακός άρχισε να ανεβάζει στροφές έχοντας σε μεγάλα κέφια τον Σαβαντογκό και τον 18χρονο Ιωαννίδη που υπήρξε φουλ…ξεψαρωμένος στην πρώτη του εμφάνιση ως βασικός στην αρχική ενδεκάδα της βοιωτικής ομάδας.

Ο πιτσιρικάς λίγο έλειψε μάλιστα να σκοράρειο κιόλας, ωστόσο η μπάλα σε δύο περιπτώσεις (37΄- 50΄) του έπαιξε άσχημο παιχνίδι με ισάριθμα δοκάρια.

Κόντρα στη ροή του αγώνα, οι Θρακιώτες βρέθηκαν μπροστά στο σκορ λίγο πριν από την ανάπαυλα του ημιχρόνου με σκόρερ Μπαξεβανίδη και με ένα γκολ που «έχτισαν» για τον αρχηγό της Ξάνθης οι Μπρίτο και Γέντρισεκ.

Στην επανάληψη ο Λεβαδειακός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, ένα δεύτερο δοκάρι με τον Ιωαννίδη στο 50΄ και κάποιες άλλες ευκαιρίες, τα έπαιξε όλα για όλα, χωρίς όμως να καταφέρει να «ξεκλειδώσει» την εστία των φιλοξενούμενων, ενώ έλαβε την χαριστική βολή από τον Γέντρισεκ στο 69΄. Το γκολ του Σουμπίνιο στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων μπορούσε να αλλάξει τίποτα.

Η Ξάνθη σημείωσε την τρίτη φετινή νίκη της (και πρώτη εκτός έδρας) και κυκλοφορεί αήττητη έπειτα από την ήττα που γνώρισε από τα «τριφυλλάκια» του Παναθηναϊκού στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Ο Λεβαδειακός παρέμεινε…κολλημένος στους 3 βαθμούς κι έχει έναν «Γολγοθά» μπροστά του.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags