Facebook Pixel ΑΕΚ – Λεβαδειακός: Νίκη στο ρελαντί και μετά ΠΑΟΚ
| 2019-01-30 19:09:00

Φέρτε της τον ΠΑΟΚ – «Καθάρισε» ξανά ο Πόνσε για την ΑΕΚ

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Φέρτε της τον ΠΑΟΚ – «Καθάρισε» ξανά ο Πόνσε για την ΑΕΚ

Η Ένωση επικράτησε 1-0 του Λεβαδειακού με γκολ του Αργεντινού.

ΑΕΚ – Λεβαδειακός: Χωρίς να αγχωθεί ιδιαίτερα, η ΑΕΚ επικράτησε του Λεβαδειακού, με το φτωχό 1-0 και έκανε... προθέρμανση για το μεγάλο παιχνίδι της Κυριακής απέναντι στον ΠΑΟΚ, τον οποίο οι Ενωσίτες οπαδοί περιμένουν πως και πως...

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ Ο Πόνσε σκόραρε σε ένα ακόμα παιχνίδι και οδήγησε την ΑΕΚ στη νίκη. Ο Αργεντινός με το τέρμα που σημείωσε έφτασε τα 12 στη Super League και απειλεί τον Κουλούρη.

ΓΙΝΑΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ Με 3-5-2 παρέταξε ξανά την ΑΕΚ ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Ο Εβρίτης τεχνικός επέλεξε τον Μπάρκα στην υπεράσπιση των δοκαριών. Στην αμυντική τριάδα δίπλα στους Τσιγκρίνσκι-Μπακάκη προτίμησε τον Τσόσιτς εν τη απουσία του Οικονόμου. Στη μεσαία γραμμή ο Άλεφ έχει ρόλο κόφτη, με τον Κρίστισιτς και τον Μπακασέτα να έχουν οργανωτικό ρόλο. Γκάλο και Χουλτ κάλυψαν τις δύο πλευρές. Πόνσε και Λιβάγια αποτέλεσαν το δίδυμο της επίθεσης.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Τσόσιτς, Χουλτ, Κρίστισιτς (72' Κλωναρίδης), Άλεφ, Μπακασέτας, Γκάλο (89' Αλμπάνης), Λιβάγια, Πόνσε (82' Μπογέ)

Λεβαδειακός: Μπάγιτς, Αντιλέχου, Τσαμπούρης, Παντελιάδης, Ιωαννίδης (70' Μαρκόφσκι), Μελέγκ (67' Ναγκίς), Στανόγεβιτς, Ζησόπουλος, Ρεκβιασβίλι, Σαβαντόγκο, Γιακουμάκης

Η ΦΑΣΗ Το τετ α τετ του Μπακασέτα στο 35'.

ΣΟΥ... ΣΦΥΡΙΖΩ Η διαιτησία του Κότσανη ήταν καλή.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ Η ΑΕΚ πήρε τον έλεγχο του παιχνιδιού, κυκλοφόρησε τη μπάλα, αντιμετώπισε όμως αδυναμία στη διάσπαση της αμυντικής γραμμής του Λεβαδειακού. Για πολλά λεπτά οι κιτρινόμαυροι δεν κατάφερναν να περάσουν τη μπάλα στην περιοχή με αποτέλεσμα να επιχειρούν πολλά σουτ,προκειμένου να απειλήσουν τον Μπάγιτς.

Ο Γόρδιος Δεσμός λύθηκε στο 23'. Ο Γκάλο σέντραρε από δεξιά και ο Πόνσε με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Δύο λεπτά αργότερα οι Βοιωτοί ήρθαν κοντά στην ισοφάριση, αλλά ο Μπάρκας κράτησε το μηδέν. Η ΑΕΚ θα μπορούσε να είχε καθαρίσει τη νίκη πριν πορευθεί για τα αποδυτήρια, στο ημίχρονο, Πόνσε και Μπακασέτας όμως δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Μπάγιτς σε τετ α τετ.

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε καθόλου. Η ΑΕΚ διατηρούσε την υπεροχή της, χωρίς ωστόσο να βγάζει κλασικές ευκαιρίες. Οι κιτρινόμαυροι πίεζαν ψηλά χωρίς άγχος, αφού οι φιλοξενούμενοι φαίνονταν αδύναμοι να δημιουργήσουν κινδύνους, έστω και από αντεπιθέσεις. Η Ένωση απείλησε στο 75' με σουτ του Μπακασέτα από τα 30 μέτρα, το οποίο έφυγε για λίγο άουτ και του Γκάλο στο 80', το οποίο απέκρουσε ο Μπάγιτς, ο οποίος στις καθυστερήσεις έκανε δύο ακόμα σημαντικές επεμβάσεις σε σουτ του Λιβάγιακαι του Μπογέ.

Η ΑΕΚ δεν σημείωσε κάποιο άλλο γκολ μέχρι τέλους, πήρε όμως τη νίκη και διατήρησε την τρίτη θέση με 36 βαθμούς, ενώ ο Λεβαδειακός κινδυνεύει στην προτελευταία θέση με 12.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags