Facebook Pixel Τα "σπάνε" στον Παναθηναϊκό και πέφτει χρήμα - Θα γίνουν και "μπαμ"
| 2019-02-08 14:18:00

Τα... σπάνε στον ΠΑΟ και πέφτει χρήμα - Ποιοι "τρέμουν" - Θα γίνουν και "μπαμ" - Στα ουράνια ο Δώνης

του Νίκου Στεργίου
Τα... σπάνε στον ΠΑΟ και πέφτει χρήμα - Ποιοι "τρέμουν" - Θα γίνουν και "μπαμ" - Στα ουράνια ο Δώνης

Ποιο είναι το σχέδιο στο Τριφύλλι και τι έρχεται; Όλο το ρεπορτάζ.

Την περασμένη εβδομάδα καταγράψαμε την πρόθεση του Γιάννη Αλαφούζου να προκηρύξει νέα ΑΜΚ προκειμένου να κεφαλαιοποιήσει το ποσό που από εδώ και πέρα, ως το τέλος της σεζόν, θα «ρίξει» στον Παναθηναϊκό προκειμένου το «τριφύλλι» να μπορέσει να πάρει, κανονικά αυτή τη φορά, την άδεια συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα.

Αυτή, προκηρύχτηκε χθες, με καταληκτική ημερομηνία την 28η Φεβρουαρίου και ύψους ως 6 εκατ. ευρώ. Εννοείται πως δεν είναι τόσο το ποσό που εκτιμάται πως απαιτείται για να βγει η σεζόν στον Παναθηναϊκό. Υπενθυμίζουμε πως μεικτά το μπάτζετ της φετινής ομάδας είναι στα 5,5 εκατ. ευρώ. Δεν είναι όμως μόνο η κάλυψη των υποχρεώσεων στο αγωνιστικό τμήμα, είναι και τα λειτουργικά έξοδα, αλλά κυρίως κάποιοι «βαριοί» διακανονισμοί που ακόμη εκκρεμούν (Γκονζάλες, Στραματσιόνι).

Όλα λοιπόν δείχνουν πως η απόφαση του μεγαλομετόχου του Παναθηναϊκού να είναι συνεπής ως το τέλος της χρονιάς, ακόμη και χωρίς την προοπτική συμπαίκτη, είναι δεδομένη και αποδεικνύεται και από τη συγκεκριμένη επισημοποίηση της ΑΜΚ.  

Έτσι, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου αυτό θα εξασφαλίσει την αδειοδότηση των «πρασίνων» (οι σχετικοί φάκελοι όλων των ομάδων της Superleague κατατίθενται ως τις 31/3), ενώ δεν αποκλείεται να αλλάξει και τη... μοίρα τους για την ερχόμενη σεζόν.

Εξάλλου, ο Παναθηναϊκός θα αποκτήσει ξανά το δικαίωμα να κάνει, χωρίς περιορισμούς, κανονικές μεταγραφές, ενώ όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του sportdog θα υπάρξει και αύξηση του μπάτζετ της τάξης του 10-15%. Κάτι που σημαίνει, βεβαίως, ότι θα διατεθούν χρήματα και για μεγαλύτερα συμβόλαια από τα φετινά, αν και δεν προβλέπεται να γίνει κίνηση για την απόκτηση ποδοσφαιριστή με αγορά. 

Όσον αφορά τα υπάρχοντα υψηλά συμβόλαια (π.χ. Μουνιέ, Κουλιμπαλί, για τον οποίο είναι ανοιχτό ακόμη το θέμα της ανανέωσής του) δεν αποκλείεται κάποια εξ αυτών να "σπάσουν" προκειμένου να "ανοίξει" ακόμη περισσότερος χώρος στο μπάτζετ για προσθήκες ανάλογες της φετινής φιλοσοφίας. Νεαροί, με προοπτική, χαμηλόμισθοι ποδοσφαιριστές, με τις όποιες υπερβάσεις να αφορούν συμβόλαια της τάξης των 200-250.000 ευρώ, ή και ακόμα παραπάνω, αν πρόκειται για κάτι εξαιρετικό.

Σε γενικές γραμμές, πάντως, η εξυγιαντική διαδικασία που έχει ξεκινήσει (και λειτουργεί ως προς τα νούμερα) στον Παναθηναϊκό θα συνεχιστεί και την επόμενη χρονιά. Από την άλλη, όμως, η εξασφάλιση της άδειας είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση και την κανονικότητα, χωρίς να αποκλείεται, όπως προαναφέραμε, τη νέα σεζόν να γίνουν κινήσεις προκειμένου να αναβαθμιστεί το ρόστερ, σύμφωνα πάντα με τις εισηγήσεις των Νίκου Νταμπίζα και Γιώργου Δώνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μου προκαλούν οργή - Τι έκαναν αυτοί στα 100 χρόνια; - Φύγετε από τον ΠΑΟ - Είναι... απόλαυση

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags