Facebook Pixel Ολυμπιακός: Οι τελευταίες εξελίξεις με Ζοσέ Σα - Υπήρχε ρήτρα συμμετοχών - Λίγα τα 5 εκατομμύρια
| 2019-03-20 19:12:00

Kαμία θετική εξέλιξη - Υπήρχε ρήτρα συμμετοχών - Γι’ αυτό "σκαλώνει" - Λίγα τα 5 εκατομμύρια

του Παναγιώτη Νικολάου
Kαμία θετική εξέλιξη - Υπήρχε ρήτρα συμμετοχών - Γι’ αυτό "σκαλώνει" - Λίγα τα 5 εκατομμύρια

Στον αέρα βασικός του Ολυμπιακού. Το sportdog αποκαλύπτει...

Η επέκταση του συμβολαίου του Ικερ Κασίγιας με την Πόρτο αντιμετωπίστηκε από τα ελληνικά media ως ένα πολύ καλό μαντάτο για τον Ολυμπιακό αναφορικά με την προσπάθεια των «ερυθρόλευκων» να κρατήσουν στο ρόστερ τους τον Ζοσέ Σα. Η αλήθεια είναι πως η συγκεκριμένη εξέλιξη λίγα διαφοροποιεί για τον Ολυμπιακό.

Πρώτον, ο Σα δεν υπολογίζεται από την Πόρτο. Είτε με τον Κασίγιας, είτε χωρίς τον Κασίγιας, ο διεθνής Πορτογάλος τερματοφύλακας δεν συμπεριλαμβάνονταν στα σχέδια του τεχνικού των «δράκων», Σέρζιο Κονσεϊσάο, γι’ αυτό άλλωστε και παραχωρήθηκε πέρυσι στον Ολυμπιακό.

Δεύτερον, στην αρχική συμφωνία του Κασίγιας με την Πόρτο υπήρχε πρόβλεψη για αυτόματη ανανέωση του συμβολαίου του για έναν ακόμη χρόνο σε περίπτωση που φέτος συμπλήρωνε έναν συγκεκριμένο αριθμό αγώνων. Το πέτυχε και έτσι αυτόματα το συμβόλαιο του επεκτάθηκε για έναν χρόνο.
Η εξέλιξη συνίσταται στο ότι οι δύο πλευρές προχώρησαν σε νέο, ανάλογο deal, αφού αν και του χρόνου ο γερόλυκος Ισπανός τερματοφύλακας πιάσει έναν συγκεκριμένο αριθμό συμμετοχών, τότε και πάλι το συμβόλαιο του θα ανανεωθεί αυτόματα για έναν ακόμη χρόνο.

Συνεπώς, από τα παραπάνω προκύπτει πως δεν αλλάζει  κάτι αναφορικά με το στάτους του Ζοσέ Σα. Τα πάντα σε αυτήν την περίπτωση, όπως επανειλημμένως έχουμε καταγράψει στον sportdog, εξαρτώνται πρώτιστα από τον ίδιο τον Πορτογάλο τερματοφύλακα, αν δηλαδή επιθυμεί την παραμονή του ή όχι στον Ολυμπιακό, αλλά και προφανώς από τη διαπραγμάτευση των δύο ομάδων, Πόρτο και «ερυθρόλευκων».

Είναι άλλωστε ξεκάθαρο από το διάστημα που κρατάει αυτή η διαπραγμάτευση πως το αρχικό deal των δύο πλευρών για τον δανεισμό του Σα δεν περιλάμβανε απλώς την καταβολή της option αγοράς του Πορτογάλου (2 εκατ. ευρώ) έτσι ώστε να τον αποκτήσει ο Ολυμπιακός. Αν κάτι τέτοιο ίσχυε, και ήταν μόνο αυτό, τότε θα είχε τελειώσει η δουλειά εδώ και πολύ καιρό.

Πέραν της επιθυμίας του ίδιου του Σα, η οποία ακόμη δεν είναι αποσαφηνισμένη, πληροφορίες θέλουν τις διαπραγματεύσεις να σκαλώνουν σε πιθανή εμπλοκή άλλων ομάδων που ενδιαφέρονται για τον Πορτογάλο τερματοφύλακα, αλλά και τη θέσπιση της ρήτρας επαναγοράς του Σα από την Πόρτο, η οποία αρχικά είχε τεθεί στα 5 εκατ. ευρώ (βάσει της συμφωνίας του δανεισμού του), ποσό που από τον Ολυμπιακό αξιολογείται ως χαμηλό. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα πάνω-κάτω στον Ολυμπιακό με Σπανούλη - Τρελή ανατροπή, δεν το περίμενε κανείς!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags