Facebook Pixel Europa League: Προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά για Άρσεναλ, Τσέλσι, Μπενφίκα και Βαλένθια
Ποδόσφαιρο
| 2019-04-11 23:53:00

Άρσεναλ για κούπα, "καθάρισε" Νάπολι - Λύτρωση Τσέλσι στο 87’ - Τεσσάρα η... ελληνική Μπενφίκα (Vid)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Άρσεναλ για κούπα, "καθάρισε" Νάπολι - Λύτρωση Τσέλσι στο 87’ - Τεσσάρα η... ελληνική Μπενφίκα (Vid)

Στις καθυστερήσεις "ξέρανε" τη Βιγιαρεάλ η Βαλένθια (3-1).

Europa League: Τα φαβορί πήραν σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης για την πρόκριση στα ημιτελικά. Στο μεγάλο ματς της βραδιάς η Άρσεναλ επικράτησε άνετα 2-0 της Νάπολι, τη στιγμή που η Τσέλσι πήρε εκτός έδρας νίκη με 1-0 στην έδρα της Σλάβια Πράγας. Με δύο γκολ στις καθυστερήσεις η Βαλένθια "καθάρισε" στην έδρα της Βιγιαρεάλ (3-1) στον ισπανικό "εμφύλιο", ενώ η Μπενφίκα με τους Βλαχοδήμο και Σάμαρη στη βασική ενδεκάδα νίκησε 4-2 την Άιντραχτ Φρανκφούρτης.

Στο Λονδίνο η Άρσεναλ μετέτρεψε σε… μονόλογο το ματς με τη Νάπολι, διαμορφώνοντας το τελικό 2-0 από το πρώτο ημίχρονο χάρη σε γκολ του Ράμσεϊ στο 13’ και αυτογκόλ του Κουλιμπαλί στο 25’. Οι Λονδρέζοι θα μπορούσαν να έχουν πάρει πολύ μεγαλύτερο προβάδισμα, αφού έχασαν ορισμένες τεράστιες ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο και άφησαν περιθώριο στη Νάπολι να ελπίζει ανατροπή στη ρεβάνς.

Η Μπενφίκα επικράτησε 4-2 της Άιντραχτ, η οποία έπαιζε με δέκα παίκτες από το 20’. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Ζοάο Φέλιξ, που πέτυχε τρία γκολ, με τον Ρούμπεν Ντίας να προσθέτει άλλο ένα. Πάντως, οι Γερμανοί κόντραραν τους Πορτογάλους έστω και με δέκα παίκτες, ενώ τα δύο εκτός έδρας γκολ που σημείωσαν με Γιόβιτς και Πασιένσια καθιστούν τον επαναληπτικό… φωτιά!

Η Τσέλσι δυσκολεύτηκε πολύ στην Πράγα κόντρα στη μαχητική Σλάβια, η οποία αντιστεκόταν σθεναρά για 87 λεπτά παρά την πίεση των Άγγλων. Εν τέλει η ομάδα του Σάρι λυτρώθηκε χάρη σε ένα πολύ ωραίο γκολ του Μάρκος Αλόνσο με κεφαλιά από σέντρα του Γουίλιαν και το τελικό 1-0 της δίνει των πρώτο λόγο για την πρόκριση.

Τέλος, μόνο με… αυτοκτονία θα χάσει το εισιτήριο για την τετράδα η Βαλένθια, που νίκησε 3-1 εκτός έδρας τη Βιγιαρεάλ. Ο Γκέντες άνοιξε το σκορ, οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με τον Καθόρλα, όμως ένα γκολ του Βας και το δεύτερο προσωπικό του Γκέντες, αμφότερα στις καθυστερήσεις, έγειραν την πλάστιγγμα υπέρ των «νυχτερίδων».

Οι ρεβάνς είναι πραγραμματισμένες για την Πέμπτη 18/4.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των προημιτελικών:
Άρσεναλ - Νάπολι 2-0 (15' Ράμσεϊ, 25' αυτ. Τορέιρα)
Μπενφίκα - Άιντραχτ Φρανκφούρτης 4-2 (21', 43', 54' Φέλιξ, 50' Ντίας/40' Γιόβιτς, 72' Πασιένσια)
Βιγιαρεάλ - Βαλένθια (36' Καθόρλα/6', 93' Γκέντες, 90' Βας)
Σλάβια Πράγας - Τσέλσι  0-1 (87' Αλόνσο)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags