Facebook Pixel ΑΕΚ: Επαφές για φορ 4 εκατομμυρίων - Δύο οι εκλεκτοί του Χιμένεθ
| 2019-05-19 22:12:00

Τρέλα Τίγρη: Φορ με 4 "μύρια" - Ποιος Αραούχο; - Διπλό "μπαμ" Χιμένεθ - Έρχεται... αύριο το πρωί

του Γιώργου Θεοδωράκη
Τρέλα Τίγρη: Φορ με 4 "μύρια" - Ποιος Αραούχο; - Διπλό "μπαμ" Χιμένεθ - Έρχεται... αύριο το πρωί

Τσίτα τα γκάζια στην ΑΕΚ. "Χτυπάει" παντού. Αναλυτικό ρεπορτάζ.

ΑΕΚ: Ξανά Πέτερσον, (αναμενόμενη) επιβεβαίωση για Μέσα, σταθερά για Ντιένγκ. Εν συντομία το προσκήνιο των, άμεσα τουλάχιστον, μεταγραφικών προθέσεων της ΑΕΚ. Ξεκινώντας από τον Σουηδό εξτρέμ της Χέρακλες είναι επαρκώς και έγκαιρα καλυμμένη από τον sportdog.

Όπως είχε δικαίωμα ο ολλανδικός σύλλογος επέκτεινε για έναν χρόνο το συμβόλαιο του φετινού 1ου σκόρερ της ομάδας και προσδοκά σε πώληση του.  Όχι φτηνή και σίγουρα όχι μέσα στο… βαλάντιο οποιασδήποτε ελληνικής ομάδας. Τέσσερα εκατομμύρια αξιώνει ο σύλλογος του Αλμελο για τον διεθνή Σουηδό και αν κρίνουμε από το επίπεδο του ενδιαφέροντος (βάσει τουλάχιστον των όσων έχουν στο παρελθόν αναφέρει τα ολλανδικά media),  είναι ένα ποσό που μπορεί να βρει στην αγορά.

Για τον Μέσα, το ενδιαφέρον για τον οποίο (κυρίως) από τον Χιμένεθ επιβεβαιώνεται, τα πράγματα δεν είναι δύσκολα. Ενας ρολίστας (στην καλύτερη) παίκτης στη φετινή Λας Πάλμας, ένας ποδοσφαιριστής με ταβάνι… καριέρας αυτήν ακριβώς τη μέτρια (σε ποιότητα και χρόνο συμμετοχής) χρονιά στη Σεγούντα, έχει το πλεονέκτημα (ίσως και το μόνο του…) πως είναι μια απολύτως προσιτή οικονομικά περίπτωση. Εχει μεν συμβόλαιο ως το 2022, ωστόσο με τη Λας Πάλμας να προχωράει σε μείωση μπάτζετ και προφανώς να μην «καίγεται» να κρατήσει τον 27χρονο μέσο, η άκρη μπορεί εύκολα να βρεθεί.

Και μάλιστα (ας το κρατήσουμε και αυτό) εξαιτίας του κοινού μάνατζερ που έχει ο Μέσα με τον πραγματικά μεγάλο στόχο της ΑΕΚ για τη θέση των εξτρέμ, τον Ματσίς, ίσως η κίνηση που σχεδιάζεται να γίνει να συνιστά και μια «γέφυρα» προς τους κοινούς εκπροσώπους των δύο παικτών για να βάλουν «πλάτη» και για τον Βενεζουελάνο ακραίο επιθετικό.

Οσο για τον Ντιένγκ; Προϊόν scouting, η ΑΕΚ τον ήθελε και τον χειμώνα, αλλά προτιμήθηκε η μία μόνο κίνηση που αποφασίστηκε να γίνει να αφορά τον Κρστίσιτς, παίκτη με τα χαρακτηριστικά του η Ενωση θέλει, ο παίκτης είναι ενήμερος και φυσικά συγκινείται από την προοπτική να περάσει στην Ευρώπη, αφήνοντας το πρωτάθλημα της Αλγερίας (και μια μέτρια εκεί ομάδα), ενώ τα συμφέροντα της ΑΕΚ εξυπηρετούνται και από το γεγονός πως το συμβόλαιο του Αφρικανού μέσου ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2020, γεγονός που επιτρέπει ελάχιστη… ανθεκτικότητα (σε παζάρια) στην ομάδα του, την Αλζέρ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags