Facebook Pixel Πώς συνδέεται η περίπτωση Φορτούνη με Πέλκα και Φενέρ!
| 2019-06-15 13:30:00

Δεν το πιστεύει ο Φορτούνης - Του δίνουν 12 "μύρια" - "Ναι" Μαρινάκη; - Εναλλακτική από ΠΑΟΚ!

του Λάζαρου Γεωργίδη
Δεν το πιστεύει ο Φορτούνης - Του δίνουν 12 "μύρια" - "Ναι" Μαρινάκη; - Εναλλακτική από ΠΑΟΚ!

Φούντωσαν τα σενάρια. Απίστευτα λεφτά. Έτοιμοι στην Τούμπα!

Πως συνδέεται ο Κώστας Φορτούνης με τον Δημήτρη Πέλκα; Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που συνδέθηκαν το περασμένο καλοκαίρι! Μέσω δηλαδή Φενερμπαχτσέ, η οποία πέρυσι, πρώτα απευθύνθηκε στον Ολυμπιακό για τον «Φορτού» και όταν αντιλήφθηκε πως δεν υπάρχει τρόπος να καλύψει τις απαιτήσεις των «ερυθρόλευκων», κατέθεσε πρόταση 5,5 εκατ. ευρώ στον ΠΑΟΚ για τον Πέλκα, τον οποίο και δελέασε προσφέροντας του συμβόλαιο τετραπλάσιο κοντά από τις τρέχουσες απολαβές του στον «δικέφαλο» (1,6 εκατ.).

Ο Πέλκας το σκέφτηκε σοβαρά, πρακτικά ήθελε να πάει στην Κωνσταντινούπολη, ωστόσο κάτι η πειθώ του Ράζβαν Λουτσεσκου και κάτι η αποφασιστικότητα της οικογένειας Σαββίδη να μην κάνει δεκτή, τελευταία εβδομάδα της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου, πρόταση για την αποχώρηση ενός εκ των αρχηγών της ομάδας, ήταν αυτά που τελικά κράτησαν τον Πέλκα στην Τούμπα.

Κατά πως φαίνεται όμως, η ιστορία επαναλαμβάνεται. Η Φενέρ έχει, καιρό τώρα, προσεγγίσει τον Κώστα Φορτούνη, διαμηνύοντας του πως για να τον φέρει στο «Σουκρού Σαράτσογλου» είναι διατεθειμένη να τον κάνει τον πιο ακριβοπληρωμένο ποδοσφαιριστή του ρόστερ της επομένης περιόδου, προσφέροντας του συνολικά 12 εκατ. ευρώ για τέσσερα χρόνια.

Το πρόβλημα εδώ (πέραν των ενστάσεων που έχει όντως ο Φορτούνης) συνίσταται στις απαιτήσεις του Ολυμπιακού, που αρχικά τουλάχιστον, τα «καναρίνια» δεν μπορούν ούτε να προσεγγίσουν. Κάνοντας την υπόθεση εργασίας πως αυτό το στάτους θα παραμείνει, τότε η εναλλακτική του τουρκικού συλλόγου μοιάζει να είναι και πάλι ο Δημήτρης Πέλκας.

Θεωρείται σαφώς οικονομικότερη περίπτωση από τον Φορτούνη (η αρχική διερευνητική επαφή που έγινε στην πλευρά του Ολυμπιακού προβλέπει ποσό που ουσιαστικά ισοδυναμεί με τη ρήτρα αποδέσμευσης του Πέλκα), είναι εξίσου αρεστός σε πολλούς στη Φενέρ, ενώ φυσικά, έχοντας αναπτυχθεί δεσμοί από την αντίστοιχη περυσινή κατάσταση, η «επικοινωνία» και οι σχετικοί ελιγμοί είναι σαφώς πιο εύκολοι.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο και το timing που εμφανίστηκαν οι πρώτες αναφορές πως η Φενέρ δεν… ξεχνάει τον διεθνή μεσοεπιθετικό. Προφανώς και δεν τον ξεχνάει και στον ΠΑΟΚ, εννοείται πως το γνωρίζουν. Ποια η στάση τους βέβαια σε περίπτωση που επισημοποιηθεί, εκ νέου, το ενδιαφέρον του τουρκικού συλλόγου, άγνωστη. Πέρυσι, όλος ο οργανισμός κινητοποιήθηκε για να κρατήσει τον Πέλκα στην Τούμπα. Φέτος, όπως μαθαίνει ο sportdog, έχει ήδη «ξεψαχνιστεί» η αγορά και για δεκάρι…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιος Σεμέδο; Ονόματα-φωτιά για την θέση του στόπερ στον Ολυμπιακό - Θα προκαλέσουν «σεισμό»!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags