Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Όλη η αλήθεια για την αποχώρηση Λουτσέσκου
| 2019-07-16 00:05:00

Όλη η αλήθεια - Ιδού το παρασκήνιο του διαζυγίου ΠΑΟΚ-Λουτσέσκου

Sportdog Team
Όλη η αλήθεια - Ιδού το παρασκήνιο του διαζυγίου ΠΑΟΚ-Λουτσέσκου

Η διαφωνία με τον Σαββίδη και άλλα πολλά.

ΠΑΟΚ: Όλη η αλήθεια για την αποχώρηση Λουτσέσκου

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου αποδέχθηκε τη σούπερ πρόταση της Αλ Χιλάλ από την Σαουδική Αραβία, που περιλαμβάνει ετήσιες απολαβές της τάξεως των 4 εκατομμυρίων ευρώ για τον ίδιο και (κατά προσέγγιση) 250.000 ευρώ για κάθε έναν από τους συνεργάτες του που τον ακολούθησαν (Μπάτσι, Σπαταφόρα, Λόγκο, Τσονάκα και Κωνσταντινίδη). Για το έντονο ενδιαφέρον της Αλ Χιλάλ και τα οικονομικά δεδομένα ήταν γνώστες ο Λουτσέσκου και οι συνεργάτες του.

Επί της ουσίας υπολειτουργούσαν για αρκετές ημέρες σε ένα από τα κύρια θέματα, όπως είναι το βασικό στάδιο της προετοιμασίας που ήταν της άμεσης αρμοδιότητάς τους. Οφειλαν να ρυθμίσουν όλες τις λεπτομέρειες, όφειλαν να δώσουν όλες τις κατευθύνσεις για να τακτοποιηθούν οι βασικές εκκρεμότητες για τους παίκτες, για όλα τα μέλη της αποστολής. Αυτοί ήταν τα υπεύθυνα στελέχη της ομάδας εκείνη την περίοδο, αυτοί όφειλαν να κάνουν διεξοδικά τον προγραμματισμό. Δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν συνέβη με την ίδια “ζέση” που είχε γίνει πριν από ένα χρόνο.

Η διαφωνία στην τηλεδιάσκεψη

Επιπροσθέτως το δεύτερο σοβαρό στοιχείο που παραθέτουμε είναι μία σοβαρή διαφωνία σε επικοινωνία που είχε ο Λουτσέσκου με τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ. Οταν ο πρώτος βρίσκονταν στην Ρουμανία και ο δεύτερος στην Ρωσία. Είχαν μιλήσει μέσω skype, είχαν διαφωνήσει για θέματα που αφορούσαν την ομάδα (μεταγραφικά, ρόστερ) και η συζήτηση ολοκληρώθηκε χωρίς αποτέλεσμα.

Ο Λουτσέσκου που γνώριζε από πρώτο χέρι για την πρόταση της Αλ Χιλάλ, ήρθε στη Θεσσαλονίκη με τους συνεργάτες του, προπόνησαν για τέσσερις ημέρες τους παίκτες, συναντήθηκε την Πέμπτη (27/6) με τον Σαββίδη (που είχε έρθει στη Θεσσαλονίκη) και εκεί του ανακοίνωσε την πρόταση που είχε και την πρόθεσή του να αποχωρήσει. Επαιξε μία παρτίδα σκάκι, θα μπορούσε κάλλιστα να είχε ενημερώσει για την απόφασή του να αποχωρήσει από τον ΠΑΟΚ πριν έρθει στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να έχει το κλαμπ περισσότερο χρόνο στην διάθεσή του για να συμφωνήσει με τον διάδοχό του. Αυτό δεν το έκανε ο Λουτσέσκου.

Εδειξε αντανακλαστικά

Από την πλευρά τους οι επιτελείς του ΠΑΟΚ είχαν «ψυλλιαστεί» πως κάτι τρέχει. Ηταν ενήμεροι για την απραξία του Λουτσέσκου και των συνεργατών του για την ολοκληρωμένη προετοιμασία των λεπτομερειών που απαιτούνταν για τα δύο στάδια της προετοιμασίας. Είχαν «πιάσει οι κεραίες τους» πως υπάρχει το ενδεχόμενο να φύγει ο Λουτσέσκου με τους συνεργάτες του, αλλά περίμεναν να δουν πώς θα εξελιχθεί η υπόθεση. Οπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, για να είναι καλυμμένος ο ΠΑΟΚ για κάθε ενδεχόμενο, είχε κάνει μία βασική προεργασία. Είχε καταλήξει (μετά από έρευνα που έγινε) στον προπονητή ο οποίος θα αποτελούσε την πρώτη επιλογή, εφόσον έφευγε ο Ρουμάνος κόουτς. Οπως και έγινε.

Η έρευνα έδειξε ξεκάθαρα πως πρώτη επιλογή ήταν ο Αμπέλ Φερέιρα. Είχαν ενημέρωση για τα χρήματα που απαιτούνται στην προοπτική συμφωνίας, είχαν προετοιμάσει το έδαφος για κάθε ενδεχόμενο. Χωρίς όμως σε καμία περίπτωση να προκαλέσουν τις διαδικασίες που ακολούθησαν.

Ο ΠΑΟΚ μέσα σε 48 ώρες έκλεισε τον Φερέιρα, ο οποίος αποδέχθηκε την δελεαστική πρόταση που του έγινε, κατάφερε και έπεισε τον πρόεδρο της Μπράγκα να τον αποδεσμεύσει (με ένα ισχυρό οικονομικό αντίτιμο), ο Μάριο Μπράνκο ταξίδεψε στην Πορτογαλία για τις κρίσιμες – τελικές επαφές και τα αντανακλαστικά του Δικεφάλου αποδείχθηκαν άκρως αποτελεσματικά.

Σημειώστε πως οι δύο άνθρωποι που ανέλαβαν σημαντικά πόστα στον ΠΑΟΚ μετά την αποχώρηση του team Λουτσέσκου, δηλαδή οι Σαραϊδάρης και Καρυπίδης δέχθηκαν τις προσκλήσεις της ΠΑΕ εκείνο το κρίσιμο Σαββατοκύριακο. Ο μεν πρώτος αναβαθμίστηκε, ο δεύτερος ενεργοποιήθηκε και επέστρεψε στην ποδοσφαιρική του οικογένεια μετά από την ολοκλήρωση της ποδοσφαιρικής του καριέρας.

Ο Λουτσέσκου έφυγε γιατί δέχθηκε μία σούπερ οικονομική πρόταση, την οποία προφανώς και γνώριζε τουλάχιστον 20 ημέρες νωρίτερα. Ο ΠΑΟΚ κινήθηκε αστραπιαία έχοντας κάνει μία σοβαρή προεργασία στην περίπτωση που θα έφευγε ο πρώην προπονητής, όπως και τελικώς συνέβη. Αυτά είναι τα δεδομένα της υπόθεσης.

Επαναλαμβάνουμε πως από μόνο του το γεγονός πως η συμμετοχή της ομάδας στην προετοιμασία που έγινε στην Ολλανδία αντιμετωπίστηκε με ερασιτεχνικό τρόπο (τουλάχιστον είκοσι ημέρες πριν από την έναρξή της) από τον Ρουμάνο τεχνικό και όλους ανεξαιρέτως τους συνεργάτες του, οδηγεί στο συμπέρασμα πως γνώριζαν πως θα φύγουν από την Τούμπα και απλά περίμεναν την κατάλληλη χρονική συγκυρία για να συμβεί. Αυτή συνέβη όταν συναντήθηκαν οι Λουτσέσκου και Σαββίδης και εκεί ανακοίνωσε ο Ρουμάνος την αποχώρησή του. Τα υπόλοιπα είναι γνωστά.

 

ΠΗΓΗ: Metrosport

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags