Facebook Pixel Ολυμπιακός: Προβλημάτισε ο Ελαμπντελαουί κόντρα στην Πλζεν
| 2019-07-23 22:25:00

"Τραβάει τα μαλλιά" του ο Μαρτίνς – Δεν το πίστευε αυτό που είδε με Πλζεν – Μαύρη τρύπα ο...

του Παναγιώτη Νικολάου
"Τραβάει τα μαλλιά" του ο Μαρτίνς – Δεν το πίστευε αυτό που είδε με Πλζεν – Μαύρη τρύπα ο...

Από αλλού περίμενε τη ζημιά, από αλλού έγινε!

Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε ισόπαλος 0-0 με τη Βικτόρια Πλζεν, αποτέλεσμα που τον καθιστά φαβορί για την πρόκριση ενόψει της ρεβάνς. Βέβαια, το γεγονός ότι οι Ερυθρόλευκοι δεν σκόραραν κρύβει παγίδες, αφού ένα εκτός έδρας γκολ των Τσέχων στον Πειραιά θα περιπλέξει τα πράγματα.

Πάντως, η μη παραβίαση της εστίας του Ολυμπιακού είναι ιδιαίτερα θετική εξέλιξη, ειδικά από τη στιγμή που ο Πέδρο Μαρτίνς κατέβασε την ομάδα με πολλές ελλείψεις στην άμυνα. Στις απουσίες των Βούκοβιτς, Μεριά και Σισέ ήρθε να προστεθεί και αυτή του Παπαδόπουλου, που τραυματίστηκε στην αρχή του αγώνα.

Η ανησυχία ήταν έντονη όταν ο Πορτογάλος αναγκάστηκε να ρίξει στα βαθιά τον πρωτάρη Μπα. Παρ’ όλα αυτά, ο Αφρικανός στόπερ τα πήγε εξαιρετικά, συνθέτοντας μια αποτελεσματική τριάδα δίπλα στον καταπληκτικό Σεμέδο και τον σταθερό Τσιμίκα, που τα πήγε πολύ καλά στη θέση του αριστερού μπακ.

Το πρόβλημα για τον Ολυμπιακό προέκυψε από εκεί που δεν το περίμενε ο Μαρτίνς, δηλαδή από την πλευρά του Ομάρ Ελαμπντελαουί. Ο Νορβηγός δεξιός μπακ ήταν ο αδύναμος κρίκος της αμυντικής τετράδας, αφού αντιμετώπισε τεράστια προβλήματα. Ως αποτέλεσμα, οι μεγαλύτερες ευκαιρίες της Πλζεν δημιουργήθηκαν από εκεί, με τον αρχηγό του Ολυμπιακού να αδυνατεί να σταματήσει τον Κόπιτς και να αναγκάζει πολλές φορές τον Σεμέδο να τραβηχτεί στα πλάγια για να διορθώσει τα κακώς κείμενα.

Οι Τσέχοι διάβασαν την αδυναμία του Ελαμπντελαουί (δεν πήρε επαρκείς βοήθειες και από τον Ποντένσε) και «χτύπησαν» από την πλευρά του. Οι Ερυθρόλευκοι δεν το πλήρωσαν, όμως πρέπει οπωσδήποτε να βρουν τον τρόπο να περιορίσουν τον Κόπιτς –κατά κύριο λόγο- στον επαναληπτικό.

Δεδομένης της ποιότητάς του, φαντάζει πολύ δύσκολο το να μην ξεκινήσει ο Ομάρ στη ρεβάνς, αλλά θα πρέπει να ανεβάσει τα επίπεδα ετοιμότητάς του μετά από ένα μετριότατο ξεκίνημα στο πρώτο ματς της σεζόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φούντωσαν οι φήμες - "Σκάει" τρελή πρόταση στο Λιμάνι για ξένο - Θα φύγει πριν την Πλζεν;

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags