Facebook Pixel Η Στουρμ ξυπνάει μνήμες με Κωστή! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2011-09-28 18:15:00

Η Στουρμ ξυπνάει μνήμες με Κωστή! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Στουρμ ξυπνάει μνήμες με Κωστή! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο αγώνας της ΑΕΚ με την Στουρμ Γκρατς φέρνει στο μυαλό των φιλάθλων της Ένωσης μία δυσάρεστη ανάμνηση! Ο λόγος για τον τραυματισμό του Χρήστου Κωστή!
 

Ήταν 23 Οκτωβρίου του 1997 όταν η ομάδα του “Δικέφαλου αετού” αντιμετώπιζε τους Αυστριακούς στη φάση των “16” του Κυπέλλου Κυπελλούχων!

Η ΑΕΚ έδειχνε εξ αρχής στο παιχνίδι ότι ήταν το φαβορί για την πρόκριση, αναλαμβάνοντας τον έλεγχο και τα ηνία του αγώνα. Καμία όμως από τις ευκαιρίες που είχε δεν μετουσιώθηκε σε γκολ. Σε μία από αυτές λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου έγινε το... μοιραίο. Κατά τη διάρκεια αντεπίθεσης ο Κωστένογλου έβγαλε τον Κωστή απέναντι από τον Σίντορτσουκ, ο οποίος βγήκε και απομάκρυνε τον κίνδυνο. Μαζί με την μπάλα όμως βρήκε και το καλάμι του επιθετικού της Ένωσης!

Ο Κωστής υπέστη συντριπτικό κάταγμα της κνήμης και αντικαταστάθηκε στο 44' από τον Βεριντιάνο Μαρτσέλο, ο οποίος στην επανάληψη (84') χρίστηκε σκόρερ του δεύτερου "κιτρινόμαυρου" τέρματος (Η ΑΕΚ νίκησε 2-0, το σκορ είχε ανοίξει ο Μπατίστα). Για την ιστορία, η ελληνική ομάδα προκρίθηκε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης (αφού η ήττα με 1-0 στην Αυστρία δεν ήταν ικανή να της στερήσει το εισιτήριο).

Από τότε όμως η καριέρα του Κωστή πήρε την κατιούσα και η Ελλάδα έχασε ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της... Οι "Ενωσίτες" όμως δεν τον ξέχασαν ποτέ. "Φέρτε στην ΑΕΚ τον Κωστή, να παρουμε και τέταρτο πρωτάθλημα σερί" έλεγε ένα από τα χαρακτηριστικά συνθήματα που είχαν φιλοτεχνηθεί το 1994 για τη μεταγραφή του. "Χρήστο Κωστή είσαι εδώ και εσύ" φώναζαν οι οπαδοί των "κιτρινόμαυρων" όποτε αντιλαμβάνονταν την παρουσία του στα ματς.

Αλήθεια παίκτης σαν τον Κωστή υπάρχει σήμερα στην Ελλάδα; Δεν χρειάζεται απάντηση. Ούτε με κυάλια δεν βρίσκεις...

Θυμηθείτε το βίντεο του τραυματισμού:

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags