Facebook Pixel Γι’ αυτό ήταν ο καλύτερος με Τότεναμ ο Ποντένσε
Ποδόσφαιρο
| 2019-09-19 19:30:00

Απίστευτος Μαρτίνς - Γι’ αυτό "οργίασε" ο Ποντένσε - "Έγκλημα" Ποτσετίνο - Θα κέρδιζε αν...

του Παναγιώτη Νικολάου
Απίστευτος Μαρτίνς - Γι’ αυτό "οργίασε" ο Ποντένσε - "Έγκλημα" Ποτσετίνο - Θα κέρδιζε αν...

Έμαθε το... μυστικό, τρελό πλάνο. Τι του "ψιθύρισαν"; Όλα εδώ!

Μπορεί ο Ματιέ Βαλμπουενά να ξεχώρισε, και πάλι, στατιστικά από τη χθεσινή ισοπαλία του Ολυμπιακού με την Τότεναμ, έχοντας στο ενεργητικό του μια ασίστ, ένα κερδισμένο πέναλτι και τη μετατροπή του στο γκολ της ισοφάρισης, αυτός όμως που έκανε κόντρα στους Λονδρέζους το κορυφαίο του παιχνίδι με την ερυθρόλευκη φανέλα, στο μεγαλύτερο μέχρι στιγμής παιχνίδι της καριέρας του, ήταν ο Ντάνιελ Ποντένσε.

Ο 24χρονος Πορτογάλος έδειξε να ανταποκρίνεται στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Παιχνίδι ομίλων Τσάμπιονς Λιγκ δεν είχε ξαναπαίξει ποτέ του και χθες δοκιμάστηκε κόντρα στη φιναλίστ της περυσινής διοργάνωσης. Και τα πήγε άψογα. Πέτυχε γκολ, από τα πόδια του ουσιαστικά πέρασαν σχεδόν όλες οι επικίνδυνες καταστάσεις που δημιούργησαν οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος και είδε την τακτική του να δικαιώνεται μέσω του συμπατριώτη του. 

Το σκεπτικό ήταν πολύ απλό. Από τη στιγμή που δεν ήρθε στην Αθήνα ο Ντάνι Ρόουζ και η... αντικατασκοπεία πληροφόρησε τον Μαρτίνς πως ο Ποκετίνο θα έβαζε στ’ αριστερά της αμυντικής του τετράδας τον Ντέιβις, μόλις στο πρώτο του φετινό παιχνίδι ως βασικός, ο Πορτογάλος τεχνικός πέρασε όλη του την επιθετική τακτική από τον Ποντένσε. Η βασική οδηγία ήταν να πάρει όσο περισσότερο παιχνίδι γίνονταν και να φτάσει τον Ντέιβις (προφανώς όχι στο 100%) στα όριά του. Και έγινε με το... καλημέρα.

Η αλήθεια είναι πως ο Μαρτίνς προβληματίστηκε βλέποντας την αρχική ενδεκάδα των "σπιρουνιών", αφού δεν περίμενε τον (στόπερ) Σάντσες να παίζει δεξιός μπακ και την ίδια ώρα, στον πάγκο της Τότεναμ να βρίσκονται δύο καθαρόαιμοι δεξιοί μπακ. Περίεργη η επιλογή του Ποτσετίνο, για λίγο ομολογουμένως… δελέασε τον Μαρτίνς να αλλάξει στόχευση και να "χτυπήσει" τον Κολομβιανό, ωστόσο πέραν μιας προσπάθειας που έγινε στα μέσα του πρώτου μέρους (με τον Γκερέρο να τραβιέται στα άκρα "ψάχνοντας" ουσιαστικά τον Σάντσες για να δημιουργήσει χώρο στους συμπαίκτες του), ο Μαρτίνς επέμεινε στο αρχικό πλάνο.

Εχοντας όμως πάντα κατά νου να το "χτυπήσει" στην πορεία. Και το πάλεψε στο τέλος του ματς, δείγμα του ότι ο Πορτογάλος δεν αρκέστηκε στην ισοπαλία, αλλά ήθελε τη νίκη. Όταν λοιπόν είδε πως ο Ποτσετίνο δεν βγάζει ούτε τον (καταπονημένο) Ντέιβις, αλλά ούτε και τον Σάντσες, αποφάσισε να ρίξει τον φρέσκο Ραντζέλοβιτς πάνω στον Ουαλό και αλλάζοντας πλευρά στον Ποντένσε να τον στείλει να... ταλαιπωρήσει τον Κολομβιανό. Σε μια-δυο επιθέσεις του Ολυμπιακού στο τέλος, φάνηκε πως αυτή η σκέψη θα μπορούσε να φέρει αποτελέσματα, ωστόσο δεν μπόρεσε να υλοποιηθεί σε περισσότερες και απειλητικότερες συνθήκες…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Tιτάνας Μαρτίνς! Δεν υπάρχει αυτό που έκανε στον Ολυμπιακό - Διάβασε και θα μείνεις... παγωτό

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags