Facebook Pixel ΑΕΚ - ΠΑΟΚ: Του δίνει τη μεταγραφή ο... Ακπόμ, "παράνοια" για Λημνιό!
| 2019-09-30 13:57:00

Του δίνει μεταγραφή ο... Ακπόμ, ξενέρωσαν με Λιβάγια - Επιβεβαίωση Γιαννούλη, "παράνοια" για Λημνιό

του Γιώργου Θεοδωράκη
Του δίνει μεταγραφή ο... Ακπόμ, ξενέρωσαν με Λιβάγια - Επιβεβαίωση Γιαννούλη, "παράνοια" για Λημνιό

"Έκλεισαν" μεταγραφές χθες στο ΟΑΚΑ. Αποκλειστικό ρεπορτάζ.

Παραμονές του ντέρμπι του ΟΑΚΑ κατακλύστηκαν τα media από τις αναφορές για τις παρουσίες scouts ευρωπαϊκών συλλόγων. Με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ να μην αγωνίζονται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, λογικό είναι, τα "μάτια" της Ευρώπης να εστιάζουν στα εγχώρια ντέρμπι, όπου το επίπεδο είναι υψηλότερο σε σχέση με τον εν Ελλάδι ανταγωνισμό και σαφώς μπορεί να αποτελέσει σαφέστερο κριτήριο.

Ποιοι λοιπόν οι κερδισμένοι και ποιοι οι χαμένοι από τα πεπραγμένα τους στο ντέρμπι; Αρχικά ο Βασίλης Μάρκας. Επιβεβαίωσε την κρατούσα άποψη πως επηρεάζεται αρκετά από το επίπεδο ασφάλειας που του παρέχει η αμυντική του γραμμή. Όσο η ΑΕΚ παρέπαιε στο ξεκίνημα του ματς, έβγαζε και αυτός ανασφάλεια, με βεβιασμένες κινήσεις και αποφάσεις (ειδικά στην ώμα που κάνει μετά το 0-1 σε σέντρα και ο Σβιντέρσκι αστοχεί σε κενή εστία).

Ωστόσο, στο τέλος, κέρδισε τις εντυπώσεις με τις δύο φοβερές επεμβάσεις του σε προσπάθειες του Ακπόμ, διασφαλίζοντας τον βαθμό για την Ένωση και για τον ίδιο, σίγουρα, την επιβεβαίωση του θετικού report που έτσι κι αλλιώς, από πολλούς, έχει.

Από εκεί και πέρα, όσοι ήρθαν για τον Μάρκο Λιβάγια μάλλον απογοήτευτηκαν, αφού ο Κροάτης δεν ήταν καλός, δεν έφτασε στα επίπεδα των προηγούμενων εμφανίσεών του, αδυνατώντας να ξεφύγει από τον αποτελεσματικό τρόπο αντιμετώπισης της τακτικής που επέλεξε ο ΠΑΟΚ.

Από τους πρωταθλητές τώρα. Η Ρεν επιβεβαίωσε την καλή της άποψη για τον Δημήτρη Γιαννούλη. Ο διεθνής αριστερός μπακ μπήκε φουριόζος στο ματς, με δύο εξαιρετικές μπαλιές, αμφότερες στον Σβιντέρσκι, με τη μία να κόβεται στο... παρά ένα από τον Τσιγκρίνσκι και την άλλη να καταλήγει στο πλασέ του Μπίσεσβαρ που βρήκε στο σώμα του Ουκρανού.

Δεν ήταν ανάλογα δημιουργικός στο υπόλοιπο του ματς, ωστόσο είχε ανεβάσματα, ανασταλτικά δεν είχε προβλήματα, ενώ το πιο χαρακτηριστικό της εμπιστοσύνης που απολαμβάνει στον Δικέφαλο, αλλά και της καλής του κατάστασης είναι και το γεγονός πως ουσιαστικά έπαιξε μόνος του σε όλη την αριστερή πλευρά, χωρίς να έχει τις βοήθειες που -για παράδειγμα- είχε ο Ροντρίγκο στα δεξιά. 

Και φυσικά, πόντους κέρδισε ο καλύτερος παίκτης της χθεσινής αναμέτρησης, ο Δημήτρης Λημνιός. Δύο ασίστ παρέ-βάλε στον Σβιντέρσκι, συνεχείς κινήσεις, που έφεραν εφιάλτες στον Λόπες και μόνιμη πηγή κινδύνου οποτεδήποτε έπαιρνε την μπάλα στα πόδια του, με πάντα συνεπή ανασταλτική παρουσία.  Ο τραυματισμός και η αντικατάσταση του προφανώς έπαιξε ρόλο στην έκβαση του ματς, δεδομένα όμως, η χθεσινή εμφάνιση του 21χρονου εξτρέμ, τον έβαλε ξανά στο προσκήνιο τσεκαρίσματος αρκετών από όσους βρέθηκαν χθες στο ΟΑΚΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αποκάλυψη-ΣΟΚ για παίκτες της ΑΕΚ - Να γιατί... αλώνιζε ο ΠΑΟΚ - "Καμένη" ομάδα, ήρωας Κωστένογλου!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags