Facebook Pixel ΑΕΚ: Οι ανατροπές της φετινής σεζόν και ο νέος Λιβάγια
| 2019-11-03 23:36:00

Απίστευτο αυτό που έχει συμβεί στην ΑΕΚ! Χτίζει παράδοση, μεταγραφή νέου... Λιβάγια

του Γιώργου Θεοδωράκη
Απίστευτο αυτό που έχει συμβεί στην ΑΕΚ! Χτίζει παράδοση, μεταγραφή νέου... Λιβάγια

Αυτό το στοιχείο δείχνει πολλά.

ΑΕΚ: Οι ανατροπές της φετινής σεζόν και ο νέος Λιβάγια

Η ΑΕΚ επικράτησε 3-2 του Ατρομήτου ύστερα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, στο οποίο βρέθηκε πίσω στο σκορ με το γκολ του Μανούσου, ισοφάρισε με αυτογκόλ του Μανδά, πήρε το προβάδισμα με τον Ολιβέιρα και παρότι οι φιλοξενούμενοι έφεραν το παιχνίδι στα ίσια λίγο πριν το 90' κατάφερε να πάρει τη νίκη στις καθυστερήσεις με δεύτερο τέρμα του Πορτογάλου, ο οποίος ήταν ο πρωταγωνιστής αυτής της βραδιάς, δείχνοντας τη μεγάλη κλάση του.

Ο Ολιβέιρα ήταν ο game changer αυτής της συγκλονιστικής αναμέτρησης, (παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Λιβάγια που είχε αναδειχθεί πρωταγωνιστής σε προηγούμενα ματς) στην οποία ομολογουμένως η ΑΕΚ είχε εμφανή προβλήματα, τα οποία όμως για μία ακόμα φορά κατάφερε να τα ξεπεράσει. Γιατί αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Ένωση παίρνει το τρίποντο με ανατροπή. Έχει συμβεί άλλες δύο φορές αυτές τις 9 αγωνιστικές.

Τη 2η αγωνιστική η ομάδα του Δικέφαλου αετού ταξίδεψε στην Τρίπολη ούσα με την πλάτη στον τοίχο, μετά την ήττα στην πρεμιέρα από την Ξάνθη (1-2). Ήταν το πρώτο παιχνίδι του Νίκου Κωστένογλου στον κιτρινόμαυρο πάγκο μετά την απομάκρυνση του Μιγκέλ Καρντόσο και η αποστολή ήταν ιδιαίτερα δύσκολη.

Η εξέλιξη και το σκορ εκείνου του παιχνιδιού ήταν ίδια με το σημερινό. Στο 3' η ΑΕΚ βρέθηκε πίσω στο σκορ από το γκολ του Φερνάντεθ, ο Λιβάγια ισοφάρισε στο 15' και στο 68' ο Κροάτης έδωσε το προβάδισμα. Οι Αρκάδες όμως έκαναν το 2-2 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπαράλες, αλλά στις καθυστερήσεις ο Σιμόες λειτούργησε ως από μηχανής θεός και έδωσε τη νίκη στην ομάδα του με 3-2.

Με το ίδιο σκορ (3-2) και ανατροπή επικράτησε η ΑΕΚ του Βόλου την 7η αγωνιστική. Οι Θεσσαλοί προηγήθηκαν με τον Τόρρες στο 24', η Ένωση όμως με ένα γκολ του Λιβάγια και δύο του Μάνταλου πήρε το προβάδισμα και στο 83' ο Δημόπουλος διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Σημειωτέον, ότι η ΑΕΚ είχε βρεθεί πίσω στο σκορ και κόντρα στον ΠΑΟΚ. Ο Σφιντέρσκι έβαλε μπροστά τους Θεσσαλονικείς στο 16', ο Τσιγκρίνσκι έκανε το 1-1 στο 54', με τον Πολωνό να δίνει εκ νέου το προβάδισμα στους ασπρόμαυρους και τον Ντέλετιτς να σώζει την Ένωση από δεύτερη εντός έδρας ήττα.

Η ΑΕΚ δεδομένα παρουσιάζει προβλήματα αυτή τη χρονιά. Δεν ξεκίνησε ιδανικά το πρωτάθλημα, ψάχνεται να βρει λύσεις, έχει εσωτερικά θέματα (με αποκορύφωμα το θέμα Βράνιες) στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ήταν ομολογουμένως πολύ κακή, τουλάχιστον δείχνει ότι παλεύει τα παιχνίδια και με τέτοιες νίκες φτιάχνει την ψυχολογία της, χωρίς αυτό να παραγράφει τα κακώς κείμενα. Γιατί δεν γίνεται τρία στα εννέα παιχνίδια να μένει πίσω στο σκορ και να τα γυρνά. Κάποτε η τύχη θα δεν είναι μαζί της.

Τουλάχιστον ευνοήθηκε την 9η αγωνιστική χάρη στις ισοπαλίες του Ολυμπιακού και τον ΠΑΟΚ. Έτσι, ούσα στο -6 από την κορυφή δεν σταματά να κυνηγά τον τίτλο. Εξάλλου ο κόσμος της έχει δείξει πολύ μεγάλα ψυχικά αποθέματα στηρίζοντας την ομάδα και αυτό που απαιτεί είναι οι παίκτες της να εξαντλήσουν κάθε πιθανότητα μέχρι τέλους.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags