Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Γιάννης Αλαφούζος: Τρελό "χουνέρι" Αλαφούζου - Συμβόλαιο... ΣΟΚ - Τους αφήνει με την όρεξη - "Πέφτει" το ΟΑΚΑ
| 2019-11-14 18:04:00

Τρελό "χουνέρι" Αλαφούζου - Συμβόλαιο... ΣΟΚ - Τους αφήνει με την όρεξη - "Πέφτει" το ΟΑΚΑ

του Νίκου Στεργίου
Τρελό "χουνέρι" Αλαφούζου - Συμβόλαιο... ΣΟΚ - Τους αφήνει με την όρεξη - "Πέφτει" το ΟΑΚΑ

Έτσι κάνει μεγάλο τον ΠΑΟ. Σούπερ συμφωνία. Ρεπορτάζ-φωτιά.

Παναθηναϊκός - Γιάννης Αλαφούζος: Διούδης, Κουρμπέλης, Δώνης, Αποστολάκης, Γιόχανσον, Ινσούα. Αυτή είναι η εξάδα των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού τα συμβόλαια των οποίων ολοκληρώνονται το καλοκαίρι και αυτό του αρχηγού, τον επόμενο Δεκέμβριο. Κατάσταση γνωστή από το περασμένο καλοκαίρι, οπότε οι μόνοι που κατάφερε ο σύλλογος να επεκτείνει την παραμονή τους ήταν οι Μπουζούκης, Εμμανουηλίδης,  Μαυρομάτης και -φυσικά- στο σίριαλ που διαδραματίστηκε και πρακτικά συνέβαλλε στη φυγή του Νταμπίζα και ο Χατζηγιοβάνης.

Αυτή ακριβώς η εξέλιξη ήταν και το "σήμα" εκ μέρους του μεγαλομετόχου του Παναθηναϊκού, Γιάννη Αλαφούζου, να αλλάξει η μάλλον… αρτηριοσκληρωτική προσέγγιση του "Ντάμπι" στο θέμα των ανανεώσεων και τουλάχιστον στο επίπεδο της διατήρησης (και της ενίσχυσης) του ελληνικού στοιχείου να γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις για να παραμείνουν στο ρόστερ του "τριφυλλιού" και οι έξι προαναφερθέντες.

Σημερινά δημοσιεύματα κάνουν λόγο για επιβεβαίωση της πρόθεσης Αλαφούζου με έναρξη διαπραγματεύσεων και κατάθεση προτάσεων και στους έξι, προεξάρχοντος φυσικά του Κουρμπέλη, για τον οποίο όπως επισημαίνεται υπάρχει η απόφαση να γίνει και  μια σχετική υπέρβαση στο "σφιχτό" οικονομικό πλαίσιο που ακολουθείται από τους Πράσινους τα τελευταία χρόνια.

Το δεδομένο λοιπόν είναι πως σε επίπεδο προθέσεων, ισχύουν τα προαναφερθέντα. Πρακτικά, μέχρι στιγμής, είτε έχει προκύψει διαφοροποίηση ως προς την αξιολόγηση που υπήρχε επί Νταμπίζα (χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωση του Διούδη και δευτερευόντως του Δώνη), είτε πρόθεση να διεκδικηθούν οι πιθανότητες του συλλόγου να κρατήσει ποδοσφαιριστές με τους οποίους υπήρξε σημαντικό χάσμα στις αρχικές, προ μηνών, επαφές (βλ. Ινσούα), είτε ακόμη και να εξαντληθεί το περιθώριο σε ποδοσφαιριστές που ξεκάθαρα δεν περιλαμβάνονταν στο πλάνο για τα επόμενα χρόνια (Γιόχανσον).

Αναφορικά με τον Κουρμπέλη. Και εδώ, η πρόθεση είναι όντως να "δεθεί" ο αρχηγός του Παναθηναϊκού. Ξεκάθαρα αυτή θα αποτυπωθεί με την προσφορά ενός συμβολαίου που θα διατρανώνει την επιθυμία του συλλόγου αλλά και τη σημασία που αποδίδεται στο να παραμείνει ο "Κούρμπε" στο ρόστερ. Επαφές, ακόμη, δεν έχουν ξεκινήσει. Και ειδικά στην περίπτωση του διεθνούς μέσου, δεν υπάρχει και τόση βιασύνη όσο στις περιπτώσεις των ποδοσφαιριστών που μένουν ελεύθεροι το καλοκαίρι.

Έχει γίνει μια πρώτη, τελείως διερευνητική επαφή και κρούση, μεταξύ του ποδοσφαιριστή και της διοίκησης, διαπιστώθηκε κοινή θέληση και επιθυμία ανανέωσης, αλλά η κουβέντα δεν έχει πάει (ακόμη) στο… μαρούλι. Δεδομένα, ο ίδιος ο Κουρμπέλης δεν έχει ως προτεραιότητα μια μετακόμιση στο εξωτερικό. Αφενός γιατί δεν συγκινείται πλέον από τα λογιών λογιών σενάρια που στο παρελθόν αποδείχτηκαν τουλάχιστον ευφάνταστα, αφετέρου, ως ιδιοσυγκρασία, ως χαρακτήρας, δεν είναι και τόσο θετικός σε αλλαγές.

Είναι καλά στον Παναθηναϊκό, έχει δεχθεί τον ρόλο του και από τη στιγμή που δεν μοιάζει να συγκινείται με την προοπτική του εξωτερικού, αλλά και πολύ δύσκολα θα δελεάζονταν από μια αλλαγή στέγης εντός των συνόρων (δεν το αποκλείουμε όμως ακόμη αυτό…), είναι δεκτικός σε συζητήσεις ανανέωσης, ειδικά αν ισχύει το πλαίσιο που περιγράφεται ως πρόθεση από τη διοίκηση των Πράσινων.

Σε κάθε περίπτωση,  η υπόθεση της ανανέωσης του Κουρμπέλη δεν θα είναι η πρώτη στην σχετική ατζέντα του συλλόγου. Οπότε, υπομονή για λίγο…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Νέο "μπαμ" Αλαφούζου - Μεταγραφάρα από Ισπανία - Έτσι απογειώνει τον ΠΑΟ - Θα... σκάσει ο Νταμπίζας


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags