Facebook Pixel «Δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος…»
| 2011-01-31 02:10:00

«Δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος…»

«Δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος…»

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει για το ντέρμπι του Άρη με τον ΠΑΟΚ και «για μία από τις χειρότερες ομάδες που πέρασαν από το Βικελίδης».

Ο ΑΡΗΣ ήταν πολύ καλύτερος από τον αντίπαλό του, αλλά από την στιγμή που δεν κατάφερε και πάλι να σκοράρει απώλεσε ακόμα δύο πολύτιμους βαθμούς απέναντι σε μία από τις χειρότερες ομάδες που πέρασαν από το Βικελίδης.

Σαφέστατα αν κάποια ομάδα έπρεπε να κερδίσει αυτή ήταν ο ΑΡΗΣ. Ο Σηφάκης ήταν σχεδόν θεατής καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα την στιγμή που οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν τον στόχο τους, να διατηρήσουν το μηδέν στην άμυνα.

Ο Βανγκέλι στο πρώτο ημίχρονο εξαφάνισε τον Βιερίνια με αποτέλεσμα ο Χάβος να τον πάει από την άλλη πλευρά. Λαζαρίδης και Ρονάλντο είχαν ένα από τα πιο ξεκούραστα απογεύματα, ενώ και ο Μίσελ συχνά πυκνά έβγαινε με αξιώσεις στην επίθεση, αφού αμυντικά δεν είχε τίποτα να κάνει.

Εκεί που υστέρησε εμφανέστατα ο ΑΡΗΣ ήταν στο χώρο του κέντρου. Ναι μεν οι Φατί, Πορτίγια έκοβαν με άνεση τους αντιπάλους τους, είχαν πάθος, έπαιζαν με δύναμη, αλλά ειδικά ο δεύτερος με πολλές λάθος πάσες δεν κατάφερε να προωθήσει το παιχνίδι με αποτέλεσμα να τα περιμένει όλα η ομάδα από τον πολύ καλό Κόκε και τον δραστήριο Χαβίτο. Ο Τόχα στο πρώτο μισό του αγώνα δεν έδωσε τα αναμενόμενα, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο βοήθησε από τα αριστερά, αλλά ίσως και να κρατούσε την μπάλα περισσότερο πριν κάνει την τελική πάσα. Ο Τσέζαρεκ είχε θετικό πρόσημο στην απόδοσή του και η αλλαγή προφανώς οφείλεται στο ότι ο Μιχαλήτσος ήθελε να δώσει μεγαλύτερη ταχύτητα στην επίθεση του ΑΡΗ και να αξιοποιήσει την πολύ καλή μέρα στην οποία βρισκόταν ο Κόκε.

Ο Καστίγιο έδειξε ότι θα βοηθήσει πάρα πολύ την ομάδα. Δραστήριος, ταχύς και με τις γνωστές του τρίπλες. Τα πρώτα 30 λεπτά συμμετοχής του έδειξαν ότι ίσως και από τον επόμενο αγώνα να μπορεί να πάρει φανέλα βασικού. Αν έβαζε και το γκολ στο 90…

Ο ΑΡΗΣ γενικά δημιούργησε ευκαιρίες, πίεσε τον αντίπαλο που είχε ως κορυφαίους τους δύο κεντρικούς του αμυντικούς Τσιρίλο και Κοντρέρας, αλλά στα σημεία δεν μπόρεσε να σκοράρει. Όλες οι φάσεις του ΑΡΗ φεύγουν λίγο άουτ ή από κόντρα στην κόντρα κόρνερ. Φυσικά ο αντίπαλός του είχε έτοιμη την δικαιολογία ότι το μυαλό των παικτών του ήταν στον Ολυμπιακό, αλλά μάλλον θα ήταν πιο τίμιο να σημειωθεί ότι αυτό το οποίο ένοιαζε τους φιλοξενούμενους ήταν απλά και μόνο να κρατήσουν το μηδέν. Και με αρκετή δόση τύχης τα κατάφεραν.

Για τον ΑΡΗ, όταν δεν σκοράρεις, δεν παίρνεις και βαθμούς. Ο ΑΡΗΣ έχει πλέον μπροστά του δέκα παιχνίδια από τα οποία για να μπει στα πλέι-οφ πρέπει να συγκεντρώσει 18-21 βαθμούς εκτός κι αν η Καβάλα που προπορεύεται 3 βαθμούς έχει πολλές απώλειες. Πλέον δεν χρειάζονται ούτε λόγια, ούτε οτιδήποτε άλλο. Απαιτούνται βαθμοί αρχής γενομένης από τον αγώνα στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ.

Υ.Γ.1 Ο Κωσνταντινέας είναι αλήθεια ότι δεν επηρέασε με τις αποφάσεις του το τελικό αποτέλεσμα. Ωστόσο εμφανέστατα χαρίστηκε στους παίκτες του ΠΑΟΚ σε αρκετές περιπτώσεις κίτρινων καρτών (Σαλπιγγίδης τράβηξε από την φανέλα τον Τόχα, Βιερίνια τράβηξε επίσης από την φανέλα τον Φατί, Τσουκαλάς σε μαρκάρισμα στον Κόκε, Κοντρέρας ανέτρεψε τον Βανγκέλι που έφευγε μόνος από πλάγια θέση έξω από την περιοχή). Απόλυτη δικαίωση δηλαδή για όσους έγραφαν ότι θα έρθει να παίξει για τον… ΟΣΦΠ.

Υ.Γ.2 Ο Χαβίτο θα συνεχίσει την καριέρα του στην Λα Κορούνια. Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ θα λάβει ένα σημαντικό ποσό τώρα, θα επωφεληθεί το υπόλοιπο συμβολαίου του παίκτη, που όπως ο ίδιος έχει πει είχε συμφωνήσει για το καλοκαίρι με τον Ολυμπιακό. Κι αν το καλοκαίρι μείνει στην Λα Κορούνια θα λάβει κι άλλα χρήματα ο ΑΡΗΣ. Ούτε… μπούλους, ούτε και απώλειες περιουσιακών στοιχείων όπως βιάστηκαν ορισμένοι να σημειώσουν βγάζοντας εμπάθεια. Από ελεύθερο σε 3 μήνες παίκτη και μάλιστα παίκτη που έχει συμφωνήσει με άλλη ομάδα μάλλον ο ΑΡΗΣ πέτυχε να βγάλει από την μύγα… ξύγκι. Κι μην ξεχνάτε ότι Καστίγιο, Σακάτα και Μπομπαντίγια έρχονται για να καλύψουν το αγωνιστικό κενό που αφήνει ο Χαβίτο. Ή μάλλον να το υπερκαλύψουν…

Υ.Γ.3 Η φιλοξενία της ΠΑΕ ΑΡΗΣ ήταν άψογη σε όλα τα επίπεδα προς την αποστολή και την διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και έχω την αίσθηση ότι αυτό μπορούν να το πιστοποιήσουν και οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ. Δεν συνέβη το παραμικρό και έτσι πρέπει να γίνεται σε Τούμπα και Βικελίδης. Υποδειγματική και η στάση του κόσμου του ΑΡΗ με δεδομένη και την ένταση τέτοιων αγώνων…

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags