Facebook Pixel Ίσμαελ Μπλάνκο ο... Δημητριάδης του 2011!
| 2011-02-01 22:00:00

Ίσμαελ Μπλάνκο ο... Δημητριάδης του 2011!

Ίσμαελ Μπλάνκο ο... Δημητριάδης του 2011!

O Γιώργος Γαλάτσης γράφει για την υπόθεση της ανανέωσης του Ίσμαελ Μπλάνκο και τις ομοιότητες της με την αντίστοιχη του Βασίλη Δημητριάδη…

Πιστεύω ότι δεν υπάρχει καλύτερο παράδειγμα απ' αυτό του σπουδαίου στράικερ της δεκαετίας του '90 που άκουγε στο όνομα Βασίλης Δημητριάδης, για να καταλάβει κανείς ότι μια ομάδα με δυνατή διοίκηση που σφύζει από υγεία, μπορεί να ''τελειώσει'' με συνοπτικές διαδικασίες έναν παικταρά που βρίσκεται στο απόγειο της καριέρας του, χωρίς να νιώσει τον παραμικρό κραδασμό!


Θυμάμαι σαν να 'ναι ''χθες'', λοιπόν, τι συνέβη τότε με τον ''Μπίλαρο'' όταν αποφάσισε ''μια μέρα'' ο (πανίσχυρος) Μπάγεβιτς να περιορίσει σε δεύτερο και τρίτο πλάνο τον αρχισκόρερ της ΑΕΚ με το ξεκίνημα της 3ης χρονιάς του στην ομάδα.

Ο Βασίλης που προερχόταν από δύο ανεπανάληπτες σεζόν έχοντας σημειώσει 61 γκολ σε 67 συμμετοχές στο πρωτάθλημα (!!), γκολ τα οποία συνέβαλαν τα μέγιστα στις κατακτήσεις των 2 τίτλων τις περιόδους 1991-92 και 1992-93, βρέθηκε ξαφνικά ''στην απ' έξω'', αφού ο προπονητής έκρινε ότι είχε έρθει η ώρα να αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας της μεσοεπιθετικής γραμμής και να προσαρμόσει τα σχέδια του πάνω στον Αλέκο Αλεξανδρή.

Για την ακρίβεια τη σεζόν 1993-94 μπορεί ο Δημητριάδης να πέτυχε 11 τέρματα αλλά εκείνος που...έβγαζε μάτια στην επίθεση-''φωτιά'' της ΑΕΚ ήταν ο Αλεξανδρής ο οποίος τερμάτισε στην 2η θέση του πίνακα των σκόρερ του πρωταθλήματος, πίσω από τον Βαζέχα, με 24 τέρματα.

Αν και ''λατρεμένο παιδί'' της ORIGINAL-21 ο ''Βασιλομπίλαρος'' που έγραφε και ο δάσκαλος του ρεπορτάζ, Φαίδωνας Κωνσταντουδάκης, ακολούθησε μια απροσδόκητα φθίνουσα πορεία για να επιστρέψει μετά από μια μεγάλη αγωνιστική ταλαιπωρία στην ΑΕΚ, στην ομάδα που αναδείχθηκε, στον Άρη. Μια απότομο ''βουτιά'' που ξεκίνησε από την 3η χρονιά του στην ομάδα.

Όλα αυτά χωρίς να...ανοίξει μύτη, δίχως να ακουστεί το παραμικρό, για έναν Έλληνα παικταρά που είχε πανηγυρίσει 3 πρωταθλήματα με εκείνη την ομαδάρα και που είχε γίνει ''σημαία της σκεπαστής''.

Ερχόμαστε, λοιπόν, στο ''σήμερα'' και βλέπουμε την κοινωνία της ΑΕΚ να...σκοτώνεται στην ποδιά του Ίσμαελ Μπλάνκο. Φθασμένος γκολτζής κι αυτός με απίστευτα ποσοστά ευστοχίας, η πιο πετυχημένη μεταγραφή επί των ημερών του Ντέμη Νικολαϊδη. Μακράν!

Να φταίει γι' αυτό το χάλι ότι η ΑΕΚ έχει να χαρεί ένα πρωτάθλημα από το μακρινό 1994;

Να φταίει ότι στην προεδρία δεν είναι ο Μελισσανίδης για να φοβίσει όλους όσοι αβαντάρουν την πλευρά του ποδοσφαιριστή και πιέζουν για νέο συμβόλαιο, αλλά ο 37χρονος Σταύρος Αδαμίδης που δεν έχει κλείσει ένα χρόνο στην προεδρία της ΠΑΕ ΑΕΚ και δεν είναι ''τίγρης'';

Να φταίει η φτώχεια που φέρνει γκρίνια;

Προσωπικά πιστεύω ότι όλα φταίνε. Σε μια κουβέντα μεταξύ ΑΕΚτζήδων ο ένας θα ''δείξει'' την παραγωγικότητα του Αργεντινού και ο άλλος θα πει ότι ''κοντρολάρει τη μπάλα με τις πέντε''. Κουβέντα στην κουβέντα μπορεί στο τέλος...να παίξουν και ξύλο!
Κανένας τους όμως δεν θα σκεφθεί το πιο απλό. Θέλει να ''χτίσει'' ο Μανόλο Χιμένεθ πάνω στον Μπλάνκο τη νέα επίθεση της ΑΕΚ; Κάνουν τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του Αργεντινού στον Ισπανό;

«Άν έμενε εδώ θα ήμουν ικανοποιημένος κι αν έφευγε για την Τουρκία δεν θα είχα κανένα πρόβλημα. Ο Μπλάνκο ήταν πολύ κοντά να πάει στην Τουρκία κι εμείς ήμασταν έτοιμοι να υπογράψουμε έναν 25χρονο ποδοσφαιριστή. Αν φύγει το καλοκαίρι ο Μπλάνκο αυτός ο ποδοσφαιριστής θα μας περιμένει'» δήλωσε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου ο Μανόλο Χιμένεθ.

Μετά απ' αυτή την ξεκάθαρη τοποθέτηση πιστεύει κανείς ότι ''καίγεται'' ο Ισπανός για την ανανέωση του συμβολαίου του Αργεντινού;
Ο Μπλάνκο έχει αδικηθεί στην ΑΕΚ. Αδικήθηκε κατάφωρα από τον Νίκο Θανόπουλο ο οποίος το καλοκαίρι του 2009, δυο ολόκληρες σεζόν πριν από τη λήξη του συμβολαίου του, τον κάλεσε στο γραφείο του και του προσέφερε 800.000 ευρώ! Μια αναπροσαρμογή που έγινε...στο μιλητό αφού στη συνέχεια ο πρώην πρόεδρος το γύρισε...στο τσάμικο αφήνοντας τον Ίσμαελ να ''κοιμάται'' πάνω σε ''αναμμένα κάρβουνα''!

Αυτό, ναι, είναι το μοναδικό ''μελανό'' σημείο αυτής της ιστορίας που κάνει τον Μπλάνκο να νιώθει άσχημα και ριγμένος τη στιγμή, μάλιστα, που το πατριωτάκι του, ο Νάτσο Σκόκο...τα πήρε όλα κι έφυγε τον Δεκέμβριο του 2010! Εκεί, ναι, η ΑΕΚ του φέρθηκε απαίσια!

Από εκεί και πέρα, όμως, καταντάει κουραστικό, ο ποδοσφαιριστής (λιγότερο), ο μάνατζερ του (περισσότερο) και γενικά η ''πλευρά Μπλάνκο'' (με όσους περικλείει μέσα της!) να ασκούν εδώ και μήνες αφόρητη πίεση στη διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ για να δώσει γι' αυτό το συμβόλαιο...λεφτά που δεν υπάρχουν (σ.σ ο ''Ζορρό'' ζητάει κλιμακωτό συμβόλαιο που ξεκινάει από τις 800.000 ευρώ)!

Αλλά είπαμε βρήκαν και τα κάνουν! Διότι είναι γεγονός ότι την τελευταία 3ετία ο κάθε λογής μάνατζερ, παρατρεχάμενος και...πικραμένος (από τις εξελίξεις στα διοικητικά), βρήκε πρόσφορο έδαφος για να κάνει την πολιτική του και να ''παίξει το παιχνίδι του'' στις ''πλάτες'' της ομάδας.

Να εξαγριωθεί και να φτιάξει κλίμα γιατί ''έστειλε'' η ΑΕΚ ένα...ακατέργαστο διαμάντι της μπάλας (βλέπε Εντίνιο), να το ''κάνει κόλαση'' για τον Ενσαλίουα, να ''σταθεί στον πόνο'' του Χουανφράν, να κατηγορήσει διοικήσεις και προπονητές που δεν είχαν στα...βασικά σχέδιά τους Έλληνες πιτσιρικάδες χαμηλής ποιότητας, να ''επαναστατήσει'' για τον...Γιαχάγια και για κάθε λογής αλλοδαπό ποδοσφαιριστή που δεν...ξέρει που παίζει αυτή την εποχή.

Αυτό το χάλι πρέπει να τελειώσει κάποια στιγμή. Κι επειδή το 'χουμε ξεχάσει ο ''κλοιός'' της ΟΥΕΦΑ αρχίζει να σφίγγει γύρω από ''μεγάλους'' και ''μικρούς''. Συμβόλαια της τάξης των 800.000 ευρώ και τους ενός εκατομμυρίου (με τέτοια φορολογία) ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ για ομάδες που υποφέρουν οικονομικά όπως είναι η ΑΕΚ. Άντε να το προσφέρει σ' έναν ποδοσφαιριστή (όπως συνέβη με τον Σκόκο) κι αυτό με το ζόρι...

Πηγή: sentragoal.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags