Facebook Pixel Στους "4" το Μάλι του Καντέ και η Γκάνα
| 2012-02-06 00:51:00

Στους "4" το Μάλι του Καντέ και η Γκάνα

Στους "4" το Μάλι του Καντέ και η Γκάνα

Το Μάλι απέκλεισε στα πέναλτι (5-4) την συνδιοργανώτρια του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, Γκαμπόν και πέρασε στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Το παιχνίδι έληξε 1-1 στην κανονική του διάρκεια και στην παράταση ενώ ο Σεντρίκ Καντέ του Παναθηναϊκού ευστόχησε στο 4ο πέναλτι για το Μάλι.

Ο Σεϊντού Κεϊτά της Μπαρτσελόνα πέτυχε το καθοριστικό πέμπτο πέναλτι ενώ ο ηγέτης της Γκαμπόν, Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ ήταν ο μοναδικός παίκτης που αστόχησε στην «ρώσικη ρουλέτα»!

Η Γκαμπόν προηγήθηκε στο 55' με τον Ερίκ Μουλουνγκουί αλλά το Μάλι «πάγωσε» το «Stade d'Angondje» του Λίμπρεβιλ και τους 40.000 οπαδούς των γηπεδούχων, έξι λεπτά πριν το τέλος καθώς ο Σεϊκ Τιντιανέ Ντιαμπατέ ισοφάρισε σε 1-1.

Το Μάλι θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό της Τετάρτης το μεγάλο φαβορί της διοργάνωσης, την Ακτή Ελεφαντοστού.

Στην παράταση η Γκάνα

Και ο δεύτερος αποψινός (5/2) προημιτελικός ήταν δραματικός μιας και η Γκάνα νίκησε την Τυνησία στην παράταση.

Οι « Black Stars» προηγήθηκαν με κεφαλιά του Τζον Μενσά στο δέκατο λεπτό. Η Τυνησία έφτασε στην ισοφάριση στο 41' με κεφαλιά του Σαμπέρ Καλιφά. Το 1-1 παρέμεινε ως το τέλος της κανονικής διάρκειας και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση.

Στο 101' ο Αντρέ Αγιού της Μαρσέιγ εκμεταλλεύτηκε τραγικό λάθος του γκολκίπερ της Τυνησίας, Ματλουτί και έστειλε την Γκάνα στους «4» όπου θα αντιμετωπίσει την Τετάρτη την Ζάμπια.

Πηγή: sentra-goal.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags