Facebook Pixel «Έλα κόουτς τι γίνεται;»
| 2011-02-14 02:33:00

«Έλα κόουτς τι γίνεται;»

«Έλα κόουτς τι γίνεται;»

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για τα λάθη του Μανόλο Χιμένεθ στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και ξεκαθαρίζει πως θα πρέπει να σταματήσουν όλοι τα… παιχνιδάκια σε βάρος της ομάδας και του κόσμου.

Είναι μερικές φορές που προσπαθώ (θα ήθελα πολύ να μου δινόταν αυτή η δυνατότητα) να μπω στο μυαλό του εκάστοτε προπονητή για να καταλάβω ακριβώς τι σκέφτεται όταν κάνει κάποιες επιλογές προσώπων που προκαλούν ερωτήματα.

Αυτό ήθελα να κάνω και μετά το ματς με τον Παναθηναϊκό. Με κάποιον… μαγικό τρόπο να ανοίξω τον εγκέφαλο του και να μπω μέσα για να διαβάσω τις σκέψεις του Μανόλο Χιμένεθ. Και πάλι όμως πολύ αμφιβάλω ότι θα κατάφερνα να δικαιολογήσω τις αδικαιολόγητες επιλογές 11άδας του Ανδαλουσιανού τεχνικού.

Ο καταρτισμός της 11άδας δεν μπορεί να έγινε με κριτήριο ότι θα μπορούσαν οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές να κερδίσουν τον Παναθηναϊκό. ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ για την ακρίβεια να σκέφτηκε αυτό το πράγμα ο 47χρονος Ισπανός κόουτς.

Προφανώς ο Χιμένεθ ήθελε και έψαχνε τις κατάλληλες επιλογές για να καταστρέψει το παιχνίδι του αντιπάλου και να οδηγήσει το ματς σε τέτοιο ρυθμό που σε κάποιο σημείο του με την βοήθεια του Νάτσο Σκόκο, ή και του Ισμαελ Μπλάνκο θα κατάφερνε να το κλέψει. Ωστόσο η επιλογή του (διότι επαναλαμβάνω όλοι κρίνονται εκ του αποτελέσματος) αποδείχθηκε τραγική και μη αποδοτική για την ΑΕΚ.

Για να είμαι σωστός απέναντι στον εαυτό μου και σε όσους απευθύνομαι, πρέπει να πω ότι η απόφαση του Χιμένεθ να ξεκινήσει με 4-4-1-1 και τους Μίτσελ και Μπαχά βασικούς συνιστά τεράστιο λάθος και η ομάδα το πλήρωσε ακριβά. Με μία ήττα που ευτυχώς ήρθε με σκορ 3-1 και όχι μεγαλύτερο. Διότι στο πρώτο μέρος η ΑΕΚ ήταν απούσα αλλά και όταν με την είσοδο του Σκόκο άρχισε να θυμίζει στον Παναθηναϊκό ότι παίζει ντέρμπι (μέχρι τότε όλοι ασχολούνταν με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ και απόλυτα δικαιολογημένα αφού ΑΕΚ δεν υπήρχε) ο κόουτς κατάφερε με μία κίνησή του να τα κάνει και πάλι… μαντάρα!

Τι έκανε; Αλλαξε τον Σκόκο πλευρά (από δεξιά – αριστερά) και από εκεί που έκανε πάρτι με τους Ιωαννίδη (αριστερό μπακ), Σαριέγκι (αριστερό στόπερ) τον έριξε πάνω στον Βύντρα για να τον εγκλωβίσει. Μάλιστα για να τελειοποιήσει το λάθος του χρησιμοποίησε στα άκρα τον Μπλάνκο (δεξί εξτρέμ).

Και γιατί κύριε Χιμένεθ δεν ξεκινήσατε τον «Ζορό» στην γραμμή κρούσης αντί του (ανέτοιμου και βαρύ) Μπαχά με δεδομένο ότι ο Αργεντινός Matador έχει (μεταξύ άλλων και) καλύτερη χημεία με τον Λυμπερόπουλο; Λάθη κόουτς που τα πληρώνει η ομάδα.
Ακόμη και μήνυμα από τον Θεό να υπήρχε ότι έπρεπε να ξεκινήσουν αυτοί οι 11 που ξεκίνησαν στο ΟΑΚΑ, ο Χιμένεθ θα έπρεπε να είχε πιάσει κολλητό τον διάολο προκειμένου να μην κάνει τα συγκεκριμένα λάθη. Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος, κέρδισε δίκαια και στην ΑΕΚ δυστυχώς δεν υπάρχει κανείς (σε διοίκηση και ποδοσφαιρικό τμήμα) που να αντιλαμβάνεται πραγματικά την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα (που κινδυνεύει να μείνει εκτός πλέι οφ).

Ο Αδαμίδης θα πει στον Ισπανό να μην πειραματίζεται άλλο; Διότι προφανώς κανείς δεν υπάρχει να του εξηγήσει πέντε πράγματα. Είμαι της άποψης πως ο Ανδαλουσιανός θα πρέπει να κριθεί για το έργο του από την επόμενη σεζόν. Ωστόσο σε ό,τι αφορά το κοουτσάρισμά του συγνώμη αλλά εγώ προσωπικά (και ποιος με… Απλά άποψή μου παίδες) τον κρίνω αρνητικά. Απόλυτα αρνητικά…

Ας σοβαρευτούν όλοι στην ΑΕΚ και να σταματήσουν τα… παιχνιδάκια σε βάρος της ομάδας και του κόσμου γιατί όποιος παίζει με την φωτιά καίγεται.

Πηγή: gazzetta.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags