Facebook Pixel Sportdog.gr | Τι να παίξετε το Μίλαν-ΑΕK
Ποδόσφαιρο
| 2017-10-19 09:35:00

Τι να παίξετε το Μίλαν-ΑΕK

Sportdog Team
Τι να παίξετε το Μίλαν-ΑΕK

Aνάλυση και εκτίμηση για το ματς του Μιλάνου.

Mίλαν: Η ευρωπαϊκή νίκη επί της Ριέκα με σκορ 3-2 αποδείχθηκε... παρένθεση, αφού στο πρωτάθλημα πάει από το κακό στο χειρότερο. Όχι βέβαια, ότι στο εντός με τους Κροάτες για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων έβγαλε μάτια, τουλάχιστον όμως πήρε το αποτέλεσμα και παρέμεινε στην κορυφή του ομίλου με το απόλυτο. Αυτό πάντως, λίγο έλειψε να μην έρθει. Παρά το 2-0 στις αρχές της επανάληψης δέχθηκε δύο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο και χρειάστηκε το τέρμα του Κατρόν στο 94' για να της χαρίσει τη νίκη. Εν τω μεταξύ, στο πρωτάθλημα προέρχεται από τρεις κολλητές ήττες και οι δύο τελευταίες «χάλασαν» το κλίμα, αφού έγιναν κόντρα σε Ρόμα και Ίντερ. «Έχουμε αυτό το κάτι, αλλά χρειαζόμαστε σίγουρα κάτι παραπάνω», ήταν τα λόγια του κόουτς Μοντέλα, ο οποίος εστίασε στους γρήγορους παίκτες που διαθέτει η ΑΕΚ και μπορούν να κάνουν τη ζημία στους «ροσονέρι». Εντός έδρας μετράνε πέντε νίκες στα τελευταία τους έξι παιχνίδια. Σε όλα μάλιστα, σκόραραν τουλάχιστον δύο φορές.

Αγωνιστικά Νέα: Δεν υπήρξαν νέα αγωνιστικά προβλήματα για τον κόουτς Μοντέλα, ο οποίος παρά την έντονη κριτική, θα παρατάξει και πάλι τη Μίλαν με σύστημα 3-5-2. Εκτός με τραυματισμό παραμένει ο βασικός μπακ Κόντι (2/0), όπως και ο αναπληρωματικός αμυντικός Αντονέλι (1/0). Την ίδια ώρα, συμμετείχε στην τελευταία προπόνηση, συμπεριλήφθηκε στην αποστολή, όμως δύσκολα θα ξεκινήσει ο καλός επιθετικός Κάλινιτς (6/2).

Πιθανή ενδεκάδα: (3-5-2): Ντοναρούμα - Μουσάτσιο, Μπονούτσι, Ρομανιόλι - Μπορίνι, Κεσί, Μπίγκλια, Μποναβεντούρα, Τσαλχάνογλου - Σούσο, Αντρέ Σίλβα

ΑΕΚ: Θα μπορούσε να πάει πιο άνετη στο Μιλάνο, ωστόσο το εντός 2-2 με την Αούστρια την προηγούμενη αγωνιστική περιέπλεξε την κατάσταση. Βέβαια, ο τρόπος που ήρθε η ισοπαλία μόνο ικανοποιημένη μπορεί να την αφήνει. Παρότι προηγήθηκε με τον Λιβάγια λίγο πριν το μισάωρο, ισοφαρίστηκε στο τέλος του ημιχρόνου και στο 49' βρέθηκε να κυνηγάει. Είχε πολλές ευκαιρίες για το γκολ, αυτό όμως ήρθε με τον ίδιο παίκτη στο 90'. Με τέσσερις βαθμούς, σαφώς και παραμένει φαβορί για τη δεύτερη θέση, θα πρέπει όμως να αποφευχθούν παρόμοιες απώλειες. Εν τω μεταξύ, την Κυριακή κόλλησε στο 1-1 με την Ξάνθη στα Πηγάδια, παραμένοντας χωρίς νίκη για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι σε όλες τις διοργανώσεις. Στο Μιλάνο θα έχει τη συμπαράσταση περίπου 3.000 οπαδών της, με τον κόουτς Χιμένεθ να σχολιάζει: «Μας ενδιαφέρει το αποτέλεσμα, για να το πάρουμε όμως θα πρέπει να τα κάνουμε όλα τέλεια». Είχαν γκολ εκατέρωθεν τα τρία από τα τέσσερα τελευταία της, ενώ στην προηγούμενη επίσκεψη της στο Μιλάνο είχε ηττηθεί 3-0 το 2006.

Αγωνιστικά Νέα: Περιορισμένες είναι οι επιλογές του Μανόλο Χιμένεθ στα μετόπισθεν. Αυτό, αφού ο κεντρικός αμυντικός Τσότσιτς (11/0), είναι ανέτοιμος, ενώ δεν πρόλαβε ο στόπερ Τσιγκρίνσκι (6/0). Την ίδια ώρα, δεν έχει δηλωθεί στη λίστα της UEFA ο Λαμπρόπουλος (1/0) και έτσι ο Ανδαλουσιανός έχει μόλις τρεις σέντερ μπακ στη διάθεση του, τη στιγμή που προσανατολίζεται να παρατάξει την «Ένωση» με 3-5-2. Εν τω μεταξύ, ανέτοιμοι είναι ο χαφ Κονέ (δεν έχει συμμετοχές) και ο φορ Γιακουμάκης (1/0).

Πιθανή ενδεκάδα: (3-5-2): Ανέστης - Γιαννούτσος, Τζανετόπουλος, Βράνιες - Μπακάκης, Αϊντάρεβιτς, Μάνταλος, Γιόχανσον, Λόπες - Χριστοδουλόπουλος, Λιβάγια

Εκτίμηση

Όσα... τρικ κι αν κάνει ο Χιμένεθ, η ΑΕΚ πολύ δύσκολα θα καταφέρει να πάρει το θετικό αποτέλεσμα στο Μιλάνο. Σε όσο κακή κατάσταση κι αν είναι η Μίλαν, έχει τον πρώτο λόγο. Αρκετά πιθανό να δούμε γκολ στο παιχνίδι και θα πάμε με την επιλογή του over 2.5.

Foxbet.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags