Πάει αρκετός καιρός που έγινε επίσημα γνωστή η προφορική συμφωνία της ΕΠΟ με τον Μάρκο Ταρντέλι. Ο Ιταλός τεχνικός θεωρείται το μεγάλο φαβορί για τον πάγκο της Εθνικής αλλά ακόμα δεν υπάρχουν ανακοινώσεις. Απεναντίας στο ρεπορτάζ "παίζουν" καθημερινά νέα ονόματα υποψήφιων για να διαδεχθούν τον Φερνάντο Σάντος μετά το Μουντιάλ.

Τελευταίος προπονητής που πρωταγωνίστησε στο ρεπορτάζ της "γαλανόλευκης" είναι ο Μάρτιν Γιολ. Όπως κυκλοφόρησε, μάλιστα, ο Ολλανδός κόουτς συμφώνησε με τον πρόεδρο της ελληνικής ομοσπονδίας για συνεργασία. Μέχρι και ποσά βγήκαν προς τα έξω. Ο Γιολ, λέει, έριξε τις απαιτήσεις του από το 1 εκ. ευρώ στα 600 χιλιάρικα και έδωσε τα χέρια με τον Γιώργο Σαρρή.

Πώς γίνεται, όμως, ενώ έχουν προκύψει στην ουσία δύο συμφωνίες με δύο προπονητές, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να παραμένει ακόμα χωρίς νέο τεχνικό; Η απάντηση μπορεί να δοθεί από ένα ΤΡΕΛΟ ΣΕΝΑΡΙΟ που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στην πιάτσα και ο σκύλος σού το μεταφέρει με κάθε επιφύλαξη.

Υπάρχει, όπως ακούγεται, η ΣΚΕΨΗ στην ΕΠΟ να προσλάβει και δύο τους προπονητές με τους οποίους έχει έρθει σε συμφωνία! Να πορευθεί, δηλαδή, μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο, με ΔΙΔΥΜΟ στον πάγκο. Πρώτος τεχνικός θα είναι -λόγω εμπειρίας- ο Γιολ και βοηθός του θα είναι ο Ταρντέλι, που έτσι κι αλλιώς δεν θεωρείται πρώτος προπονητής.

Υπάρχει, βέβαια, η απορία πώς μπορεί να "δέσει" η συγκεκριμένη δυάδα και τι χημεία μπορεί να υπάρχει ανάμεσα σε διαφορετικά ποδοσφαιρικά μυαλά με διαφορετικές φιλοσοφίες. Ενώ ένα θέμα είναι και το οικονομικό αφού η ΕΠΟ δεν έχει τη δυνατότητα να πληρώνει δύο προπονητές.

Όπως και να είναι, το θέμα έχει ...ενδιαφέρον και πολύ "ζουμί" καθώς λέγεται ότι αυτήν την περίοδο γίνονται συζητήσεις πώς θα μπορούσε να γίνει το deal προκειμένου να ...ικανοποιηθούν όλες οι πλευρές. Γιατί άλλοι θέλουν τον Ταρντέλι στην Εθνική και άλλοι υποστηρίζουν ότι ο Γιολ είναι ο ιδανικός διάδοχος του Σάντος! Ίδωμεν...