Facebook Pixel "Αλλάζει τελείως η δυναμική της ΑΕΚ" - "Έρχεται φορ, έτοιμος ο... αντι-Γιόχανσον" - "Εξαιρετικός ο Λιβάγια"!
| 2017-07-27 11:00:00

"Αλλάζει τελείως η δυναμική της ΑΕΚ" - "Έρχεται φορ, έτοιμος ο... αντι-Γιόχανσον" - "Εξαιρετικός ο Λιβάγια"!

του Γιώργου Κτενά
"Αλλάζει τελείως η δυναμική της ΑΕΚ" - "Έρχεται φορ, έτοιμος ο... αντι-Γιόχανσον" - "Εξαιρετικός ο Λιβάγια"!

Ο γνωστός "κιτρινόμαυρος" ρεπόρτερ, Σταύρος Καζαντζόγλου, μιλά στο SportDog.gr για το κακό ντεμπούτο της Ένωσης και την Αγιά Σοφιά, ενώ προαναγγέλει ενίσχυση στην επίθεση.

Την άποψη ότι με το νέο γήπεδο θα αλλάξει εντελώς η δυναμική της ΑΕΚ εξέφρασε στο sportdog.gr ο Σταύρος Καζαντζόγλου

Ο γνωστός "κιτρινόμαυρος" ρεπόρτερ σχολίασε ακόμα το κακό ντεμπούτο της Ένωσης απέναντι στην ΤΣΣΚΑ, προανήγγειλε μεταγραφή επιθετικού, ενώ μίλησε για το ενδεχόμενο πώλησης του Γιάκομπ Γιόχανσον. 

Παράλληλα, αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια στην παρουσία του Μάρκο Λιβάγια, παρότι ακούστηκαν πολλά αρνητικά σχόλια για τον Κροάτη άσο.

H AEK παρουσιάστηκε όντως κατώτερη των περιστάσεων στο πρώτο της επίσημο παιχνίδι για τη νέα σεζόν ή μήπως αυτή ήταν η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων;

"Δεν υπάρχει αμφιβολία γι' αυτό. Η ΑΕΚ έχασε με κάτω τα χέρια, δίχως να μπορέσει να μπει στο παιχνίδι. Σίγουρα, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι πολύ δυνατός αντίπαλος και σε καμία περίπτωση δεν είχε σχέση με την εικόνα που έδιναν ελληνικά ΜΜΕ. Η πραγματικότητα είναι πως πρόκειται για ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης. Η ΑΕΚ επιχείρησε να τους αποσυντονίσει, είχε την ατυχία να δεχθεί γκολ στην τελευταία φάση του ημιχρόνου, αλλά δεν είχε καμία λύση για να διεκδικήσει κάτι περισσότερο και να φτάσει στο γκολ. Μεγάλες αποστάσεις, κανένα σχέδιο στο παιχνίδι, φάνηκε να παρατάει το ματς από νωρίς"

Μετά το ματς ο κόσμος της ομάδας ξέσπασε και τα "πυρά" έπεσαν κυρίως πάνω στον Χιμένεθ. Ποιο είναι το μερίδιο ευθύνης του Ισπανού; Μπορεί ο διαφαινόμενος αποκλεισμός να φέρει εξελίξεις;

"Νομίζω πως δικαίως συνέβη αυτό. Tο μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης βαραίνει τον Χιμένεθ. Δεν μπορεί να δουλεύεις άλλα πράγματα στην προετοιμασία και να παίζεις με άλλο στο πρώτο ματς της σεζόν. Να έχεις δύο αριστερά μπακ και να βάζεις δεξιοπόδαρο. Να παίζεις με τρεις χαφ, με τη συγκεκριμένη τριάδα που δεν έχει χαρακτηριστικά γι' αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού. Να αποκλείει από την αποστολή Γιακουμάκη και Τρίστασον και να βάζει Αλμέϊδα και Πατίτο. Πολλά λάθη, αλλά ως εκεί. Οι εξελίξεις θα αφορούν την κουβέντα διοίκησης προπονητή ώστε να γίνουν οι κατάλληλες διορθωτικές κινήσεις, για να μην εμφανιστούν νέα παράδοξα στη συνέχεια".

Η Ένωση έδειξε συγκεκριμένες αγωνιστικές αδυναμίες απέναντι στην ΤΣΣΚΑ. Αυτές θα καλυφθούν με δουλειά το επόμενο διάστημα ή είναι πιθανό να γίνουν κι άλλες μεταγραφές;

"Προφανέστατα και χρειάζεται δουλειά. Η ΑΕΚ υστερούσε έναντι της ΤΣΣΚΑ πρώτιστα στη συνοχή και την ομαδική λειτουργία. Βέβαια, είναι βέβαιο πως η ομάδα χρειάζεται και άλλες κινήσεις ενίσχυσης. Θα πρέπει να αποφασιστεί ποιοι δεν υπολογίζονται, να καλυφθούν κενά που έχουν εντοπιστεί και να αξιοποιηθεί το υλικό. Από τις επτά καλοκαιρινές μεταγραφές της ΑΕΚ, έπαιξε... μιάμιση. Δεν μπορεί να κριθούν παίκτες που δεν παίζουν".

Κάποιοι παίκτες απογοήτευσαν με την απόδοσή τους. Όπως ο Μάνταλος, που είναι ο ηγέτης της ομάδας, αλλά και ο Λιβάγια. Ειδικά ο Κροάτης έδειξε τελείως έξω από τα νερά του. Μήπως η ΑΕΚ πρέπει να αναθεωρήσει το πλάνο της για τη γραμμή κρούσης δεδομένου ότι παραμένει εναλλακτική ο... φευγάτος Αλμέιδα;

"Δεν συμφωνώ με αυτήν την προσέγγιση. Ο Μάνταλος είχε άχαρο ρόλο στα αριστερά. Είναι παίκτης που μπορεί να παίζει σε συγκεκριμένες θέσεις. Εάν τον βάζουν στα άκρα, τότε η ΑΕΚ θα χάσει τις ικανότητες του. Πιστεύω πως η πρεμιέρα του Λιβάγια ήταν ενθαρρυντική. Η δημιουργία στη φάση του Λάζαρου, η συμμετοχή του στο παιχνίδι, ήταν εξαιρετικά. Δεν πήρε μισή πάσα μέσα στην περιοχή. Το πλάνο της ΑΕΚ περιλάμβανε έτσι και αλλιώς απόκτηση φορ, ανεξαρτήτως εάν θα μείνει ή φύγει ο Αλμέϊδα".

Υπάρχουν οι πληροφορίες που λένε ότι επίκειται πώληση του Γιόχανσον. Ξέρεις κάτι; Κι αν όντως αποχωρήσει ο Σουηδός, υπάρχει διάδοχη κατάσταση για έναν βασικό και σημαντικό παίκτη;

"Ο ίδιος είπε πως είναι σε επαφές με τη διοίκηση για το νέο του συμβόλαιο. Την ίδια στιγμή, πυκνώνουν τα σενάρια πως υπάρχει ενδιαφέρον από άλλες ομάδες. Η ΑΕΚ πρέπει να βρει λύση, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο. Σε ενδεχόμενο πώλησης πάντως, η ΑΕΚ έχει έτοιμη λίστα με παίκτες που θα παίζουν στη μεσαία γραμμή".

Κι ένα σχόλιο για το γήπεδο που... γλυκαίνει κάπως την ήττα από τους Ρώσους. Βγήκε η άδεια, τι περιμένουμε από εδώ και πέρα. Τι προβλέπει το πλάνο, πότε θα είναι έτοιμο το έργο; Μπορεί η "Αγιά Σοφιά" να απογειώσει τον σύλλογο και με ποιον τρόπο;

"Δεν υπάρχει αμφιβολία επ’ αυτού. Το γήπεδο είναι τεράστιας σημασίας για την ΑΕΚ. Όλα δείχνουν πως από την Παρασκευή ξεκινούν τα έργα και δεν σταματούν πουθενά. Όλα θα είναι βάσει πλάνου και η ΑΕΚ θα μπει στο σπίτι της, εντός των ορίων που έχουν τεθεί. Εκεί νομίζω πως θα αλλάξει πλήρως η δυναμική του συλλόγου".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags