Facebook Pixel Τα αποκαλυπτήρια του Ολυμπιακού του Ζαρντίμ
Ποδόσφαιρο
| 2012-09-18 11:50:00

Τα αποκαλυπτήρια του Ολυμπιακού του Ζαρντίμ

Τα αποκαλυπτήρια του Ολυμπιακού του Ζαρντίμ

Ο Ολυμπιακός κάνει πρεμιέρα με τη Σάλκε και η αλήθεια είναι πως περιμένω και εγώ να δω τι μπορεί να βγάλει η ομάδα του Ζάρντιμ στο γήπεδο. Γράφει ο Τσάρλυ.

Ο Ολυμπιακός κάνει πρεμιέρα με τη Σάλκε και η αλήθεια είναι πως περιμένω και εγώ να δω τι μπορεί να βγάλει η ομάδα του Ζάρντιμ στο γήπεδο. Ο περσινός Ολυμπιακός είχε κάποιες σταθερές στο παιχνίδι του που θα είναι αυτοκτονικό να προσπαθήσει να τις εφαρμόσει ο Ζάρντιμ. Το πρέσινγκ, η πίεση στη μπάλα, στηρίχτηκαν πολύ από το δίδυμο στόπερ που είχε στη διάθεσή του ο Βάσκος τεχνικός.

Οι Μέλμπερκ, Αβραάμ μπορούσαν να ακολουθήσουν μια συνολική πίεση στη μπάλα των συμπαικτών τους και να την υποστηρίξουν. Οι Σιόβας, Μανωλάς στις προηγούμενες ομάδες τους έπαιζαν τους αντιπάλους στο ύψος της περιοχής τους, ενω και ο Κοντρέρας που είναι πιο έμπειρος υπολείπεται σε δύναμη και φυσική κατάσταση. Είδαμε και στους Ζωσιμάδες πως όταν ανεβαίνουν ψηλά τα στόπερ, η κόντρα βγαίνει εύκολα. Το γεγονός αυτό θα αλλοιώσει σίγουρα την εικόνα του Ολυμπιακού. Όσοι πάνε στο γήπεδο θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι και να κάνουν υπομονή. Η ομάδα τους είναι υποχρεωμένη να περιμένει και να είναι προσεκτική. Περιμένω πάντως να δω τι χαρακτηριστικά θα δώσει ο νέος τεχνικός του Ολυμπιακού. Οι ερυθρόλευκοι σε σχέση με τη Σάλκε έχουν ένα ντισαβαντάζ. Είναι τελείως καινούργια ομάδα.

Το Ελληνικό πρωτάθλημα για τον Ολυμπιακό είναι πολύ εύκολο και δεν προσφέρεται για συμπεράσματα καθώς κερδίζει χωρίς να χρειάζεται να ζοριστεί. Μετράει ήδη 3 στα 3 ενώ η ομάδα σαν σύνολο δεν φαίνεται να λειτουργεί καλά. Δεν υπάρχουν ακόμα ξεκάθαρα δεδομένα στο παιχνίδι του, ενω στη Σάλκε οι ρόλοι είναι διακρυτοί.

Ο Στέφενς με τη μεταγραφή του Αφελάι έχει την τύχη να έχει 4 ποιοτικούς εξτρέμ που ο καθένας μπορεί να βάλει και διαφορετικά πράγματα στο παιχνίδι της ομάδας του. Το Σάββατο στην έδρα της Γκρόιτερ Φίρτ ήθελε να δημιουργηθούν ρήγματα από τα άκρα να ξεκουράση τον Φαρφάν και γι' αυτόν το λόγο έβαλε τους Αφελάι, Ντράξλερ. Αν θέλει κάποιον να λειτουργεί σαν δεύτερος φορ θα πετάξει τον Φαρφαν ενώ αν θέλει να κλείσει και να δέσει αμυντικά μια πλευρά ο Μπαρνέτα είναι σίγουρη λύση. Με δεδομένο πως ο 18χρονος Ντράξλερ σκόραρε το Σάββατο και δείχνει φορμαρισμένος, λογικά το δίδυμο στα αριστερά της Σάλκε θα είναι οι Φουκς, Ντράξλερ. Κάτι που σημαίνει πως η δεξιά πλευρά του Ολυμπιακού θα έχει αμυντικά πολύ δουλειά.
Πέρα από τη φόρμα του νεαρού, ο Φουκς παίζει όλη την πλευρά και συχνά θα προσπαθεί με τον Ντράξλερ να βάλουν στη μέση τον Τοροσίδη. Αμυντικά βέβαια πολλές φορές αφήνει κενά στην κακή του μέρα υπάρχει τρύπα που θα πρέπει ο Ζάρντιμ να βρει τρόπο να την εκμεταλλευτεί. Από την αριστερή πλευρά ο Χόλεμπας σπάνια θα φάει overlap από τον δεξιό μπακ της Σάλκε.

Ο Χέβεντεζ με ύψος 1,87 είναι στόπερ αλλά η παρουσία του Κυριάκου Παπαδόπουλου τον εξόρισε στα δεξιά, θέση που συνήθως την καλύπτει χωρίς να παίρνει πρωτοβουλίες. Βέβαια ο Χόλεμπας αν παίξει πάνω στον Αφελάι θα πρέπει να προσέχει να μην δέχεται εύκολα τρίπλα στο ένας με έναν, ενώ αν ο Στέφενς επιλέξει τον Φαρφαν στην πλευρά (είναι σε τρομερή κατάσταση) θα χρειαστεί να είναι τακτικά προσεκτικός την ώρα που θα προσπαθεί ο Περουβιανός να κινηθεί διαγώνια ως δεύτερος φορ.

Η Σάλκε παρότι δεν έχει κάποιο τεράστιο όνομα ανασταλτικά συνολικά έχει καλή αμυντική λειτουργία. Σίγουρα τους έχει δέσει η παρουσία του Παπαδόπουλου αλλά σημαντικός παράγοντας είναι ο συντηρητικός τρόπος που παίζουν οι τρεις κεντρικοί χαφ. Ο νεοαποκτηθείς από την Γκλάντμπαχ Νόιστεντερ είναι ένα καθαρό εξάρι που παρότι έχει φυσικές δυνάμεις σπάνια ασχολείται με τα υπόλοιπα καθήκοντα του και περιορίζεται στο να προστατεύει ανασταλτικά την ομάδα του δημιουργώντας σκληρό δίδυμο μαζί με τον γνωστό για το δυναμικό παιχνίδι του και τις επιπόλαιες κάρτες που δέχεται Τζόουνς. Το αστέρι είναι ο Χόλτμπι. Συγκρατήστε αυτο το όνομα στα 21 του χρόνια παίζει τη θέση του επιτελικού χαφ όπως επιτάσσει το σύγχρονο ποδόσφαιρο. Δημιουργικός κουβαλάει τη μπάλα και συνεργάζεται παίζοντας το ένα, δύο με τους δύο εξτρέμ, έχει καλή κάθετη πάσα και πόδια που του επιτρέπουν να απειλεί. Το κυριότερο είναι πως μιλάμε για καθαρό χαφ. Δηλαδή για ποδοσφαιριστή που πολύ εύκολα μπορεί να παίξει και σε δίδυμο με έναν αμυντικό χαφ και πάει με δύναμη στις φάσεις. Με λίγα λόγια η Σάλκε είναι μια πειθαρχημένη Γερμανική ομάδα που αποφεύγει να πάρει πολλά ρίσκα στα παιχνίδια της. Το 4-2-3-1 ο Στέφενς το εφαρμόζει με δυο καθαρους αμυντικούς μέσους και δίνει βάρος στην ανάπτυξη στα πλάγια προσπαθώντας να φέρουν χωρίς να πάρουν πολλά ρίσκα την μπάλα στον Χούντελαρ.

Στο Καραϊσκάκης θα προσπαθήσει να παγώσει το ρυθμό, να πάρει έλεγχο και κατοχή και να πάει το παιχνίδι σε λίγες φάσεις. Με αυτόν τον τρόπο προστατεύεται από το γεγονός πως ο Μάτιπ είναι ατσούμπαλος, που ο Χέβεντεζ είναι βαρύς για μπακ και ο Φουκς πολλές φορές ξεχνιέται λίγο πιο ψηλά απ' ότι πρέπει. Στα χαρτιά το αβαντάζ της Σάλκε φαίνεται να είναι πως ξέρει τι θέλει και τι ποδόσφαιρο μπορεί να παίξει. Περιμένουμε την Τρίτη το βράδυ να αποκαλυφθεί και ο Ολυμπιακός του Ζαρντίμ. Έχει αποδειχθεί τα τελευταία χρόνια πως τις Γερμανικές ομάδες αν τις παίξεις έξυπνα τις πιάνεις κορόιδο.

Πηγή: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags