Facebook Pixel Τα μεγαλεπήβολα σχέδια των Ρώσων
| 2012-09-29 12:44:00

Τα μεγαλεπήβολα σχέδια των Ρώσων

Τα μεγαλεπήβολα σχέδια των Ρώσων

Οι Ρώσοι έχουν πάρει την απόφαση ορισμού ημερομηνίας της τελετής αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι 2014, όμως απομένει και η συμφωνία τους με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Κάτι που δεν έχει επέλθει ακόμα.

Γράφει ο Τάσος Παπαχρήστου...

Ωστόσο, στις ρωσικές ιστοσελίδες αναφέρεται ως ημέρα αφής η 7η Οκτωβρίου 2013, δηλαδή περίπου σε έναν χρόνο από σήμερα και μάλιστα για πρώτη φορά τόσο νωρίς σε σχέση με την έναρξη της διοργάνωσης (Ιανουάριος 2014).

Ωστόσο, οι Ρώσοι θέλουν να εντυπωσιάσουν εντός και εκτός της πατρίδας τους με διάφορους τρόπους αμέσως μετά τη τελετή αφής στην αρχαία Ολυμπία.

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα διανύσει περίπου 40.000 χλμ. στο έδαφός τους, μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για μια πελώρια σε έκταση χώρα, στα χέρια τουλάχιστον 14.000 δρομέων και το πέρασμά της θα παρακολουθήσει, σύμφωνα με τα σχέδιά τους, το 90% του πληθυσμού.

Για τον σκοπό αυτό θα οργανωθούν εκατοντάδες αθλητικές, κοινωνικές, εορταστικές και μουσικές εκδηλώσεις.

Τρία είναι τα σημεία που αναμένεται να εντυπωσιάσουν ολόκληρο τον κόσμο.

Οι Ρώσοι θέλουν να στείλουν την Ολυμπιακή Φλόγα στο διάστημα χωρίς όμως να αποκαλύπτουν και τον τρόπο.

Αν θα είναι μέσω διαστημοπλοίου ή μέσω τεχνολογίας με στόχο να θυμίσουν σε όλους ότι ο δικός τους αστροναύτης, ο Γιούρι Γκαγκάριν, ήταν ο πρώτος άνθρωπος στην ιστορία που πέταξε μέχρι εκεί.

Το ιερό φως θα βρεθεί στη λίμνη Βαϊκάλη που έχει το μεγαλύτερο βάθος στον κόσμο, καθώς και στην κορυφή του όρους Ελμπρούς στον Καύκασο που υψώνεται στα 5.642 μέτρα.

Μάλιστα, ο μύθος αναφέρει ότι εκεί τιμώρησε ο Δίας τον τιτάνα Προμηθέα επειδή έκλεψε και κατόπιν πρόσφερε τη φωτιά στους ανθρώπους.

Τα σχέδια της οργανωτικής επιτροπής δεν έχουν φυσικά αποκαλυφθεί στο σύνολό τους και πολύ περισσότερο οι εκπλήξεις που ετοιμάζουν, 34 χρόνια μετά τους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Μόσχας επί σοβιετικού τότε καθεστώτος.

Ωστόσο είναι απολύτως βέβαιο ότι προς αυτήν την κατεύθυνση θα ξοδέψουν πελώρια ποσά.

Εστω και αν συναντούν πλέον αντιδράσεις από μικρές πόλεις και χωριά, παραποτάμια στην περιοχή του Σότσι, με αφορμή την αφαίρεση πέτρας και άμμου για τις ανάγκες κατασκευής ολυμπιακών και μη έργων.

Η αφαίρεση αυτής της μάζας από τα ποτάμια προκαλεί συνεχείς κατολισθήσεις και καθιζήσεις με τεράστιες συνέπειες σε σπίτια και ανθρώπους.

Τα δικαστήρια τώρα τελευταία έχουν πιάσει δουλειά.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags