Facebook Pixel Νίκη σιγουριάς
| 2012-03-09 12:12:00

Νίκη σιγουριάς

Νίκη σιγουριάς

Ο Χρίστος Χαραλαμπόπουλος γράφει για το νέο στοιχείο της εικόνας του Ολυμπιακού, που του χαρίζει νίκες στην Ευρώπη, σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια!

Η διαφορά αυτού του Ολυμπιακού στα παιχνίδια του στην Ευρώπη, σε σχέση με την ομάδα που εμφανιζόταν στα ευρωπαικά γήπεδα, είναι οπως αυτή η ομάδα έχει αποκτήσει μία πολύ μεγάλη σιγουριά στο παιχνίδι της. Αυτό το χαρακτηριστικό είναι που κάνει την ομάδα να αντέχει όλο το πρώτο ημίχρονο, την πίεση της Μέταλιστ.

Μπορεί οι Ουκρανοί να μην δημιούργησαν κάποια κλασσική ευκαιρία αλλά ο πολύ γρήγορος ρυθμός του παιχνιδιού τους, οι γρήγορες εναλλαγές της μπάλας και η ποικιλία στην ανάπτυξη, δεν επέτρεψε στον Ολυμπιακό να πιέσει και να κάνει το δικό του παιχνίδι. Ισως αυτό να είναι ένα είδος placebo επιθετικού ματς, αφού δεν βγάζει μεγάλες ευκαιρίες. Ομάδες με τέτοιο τρόπο παιχνιδιού θέλουν χώρο και ο Ολυμπιακός του πρώτου μέρους, τράβηξε μία γραμμή στη μεγάλη περιοχή και ο κενός χώρος, τελείωσε. Το γεγονός ότι το πρώτο οφσάιντ εις βάρος των ερυθρολεύκων σημειώθηκε στο 87 είναι ενδεικτικό,. Σε αυτό θα πρέπει να προσθέσει κάποιος το γεγονός ότι ο Μακούν δεν μπόρεσε να εξυπηρετήσει το ζήτημα της ανάπτυξης του παιχνιδιού για τους ερυθρόλευκους.

Πιθανόν ο Ιμπαγάσα να τα κατάφερνε πολύ καλύτερα αλλά ο Βαλβέρδε είναι υποχρεωμένος να κάνει διαχείριση των ποδοσφαιριστών του ενόψει των παιχνιδιών που υπάρχουν μπροστά. Παιχνίδι με Αρη, ρεβάνς με την Μέταλιστ και ντέρμπι με τον ΠΑΟ. Ο Βαλβέρδε θεώρησε προτιμότερο να μην διακινδυνεύσει την χρησιμοποίηση του Ιμπαγάσα σε τέτοιες συνθήκες και μείνει χωρίς οργανωτή στο ντέρμπι. Η ένταση του παιχνιδιού της Μέταλιστ έπεσε μετά το γκολ του Ολυμπιακού και αυτό δείχνει και απειρία και έλειψη πίστης. Φυσικά, η ρεβάνς δεν θα είναι εύκολη αλλά ο Ολυμπιακός της Ευρώπης, μεγάλωσε πια και προσέχει τις κακοτοπιές. Αυτός είναι ο τρόπος που χτίζονται οι χαρακτήρες των ομάδων, με βάση το σχέδιο που εκπονεί εκείνος που είναι στον πάγκο.

Πηγή: sday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags