Εθνική Ελλάδας: Η Εθνική έχασε την ευκαιρία να κάνει το πιο σημαντικό βήμα για τη πρόκριση στην οκτάδα. Έχασε εύκολα από τις ΗΠΑ και πλέον πρέπει να κερδίσει με 12 πόντους και άνω την Τσεχία, ώστε να πάρει το εισιτήριο. Αν κέρδιζε τους Αμερικάνους, τότε θα έφτανε μία απλή νίκη επί του Τόμας Σατοράνσκι και της παρέας του.

Η Εθνική φοβήθηκε τους Αμερικάνους και αυτό φάνηκε μέσα στο παιχνίδι. Σε κανένα σημείο δεν ήταν ανταγωνιστική και φάνηκε να έχει το μυαλό της στο ματς με τους Τσέχους. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο προσπάθησε, αλλά όταν έπαιρνε την μπάλα 2 και 3 παίκτες των Αμερικάνων έπεφταν πάνω του.

Οπως και να έχει, η ομάδα του Γκρέγκ Πόποβιτς είναι ποιοτικότερη από τη δική μας και νίκησε δίκαια. Αν θέλαμε να έχουμε τύχη απέναντι στους Αμερικάνους, δεν θα έπρεπε να παίξουμε ζώνη για τόσο μεγάλο διάστημα. Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος, όμως, δεν θέλησε να πάει το σκορ ψηλά και γι' αυτό επέλεξε αυτή την άμυνα. Στην επίθεσή μας, όμως, ήμασταν πολύ άστοχοι και γι' αυτό δεν μπορέσαμε να γίνουμε απειλητικοί.

Το θέμα είναι τώρα αν μπορούμε να κερδίσουμε με 12 πόντους και πάνω την Τσεχία. Η Εθνική είναι ποιοτικά ανώτερη, αλλά σε ένα νοκ-άουτ ματς πολλά μπορούν να γίνουν. Οι αντίπαλοί μας άλλωστε δεν έχουν να χάσουν τίποτα, αφού και εδώ που έχουν φτάσει, είναι επιτυχημένοι. Αν τα καταφέρουν και πάλι, όμως, θα είναι σαν να έχουν πάρει την κούπα.

Στο παιχνίδι της Δευτέρας θα πρέπει να έχουμε πάνω από όλα πολύ καλό τρίποντο και το πιο θετικό είναι αυτό, που είπε πριν από λίγο ο Σκουρτόπουλος, ότι θα παίξουν μαζί ο Σλούκας με τον Καλάθη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αδιανόητο κράξιμο για Ελλάδα και Αντετοκούνμπο: "Είναι ντροπή να..." (ΦΩΤΟ)