Χάμες Ροντρίγκες: Ο Κολομβιανός σταρ μπορεί να υπήρξε ένας ταλαντούχος ποδοσφαιριστής, αλλά η δυστροπία του χαρακτήρα του, κλασικό ελάττωμα του χειρότερου κακομαθημένου, δεν είχε καμία σχέση με το φρέσκο και αγγελικό προσωπείο που μαγνήτιζε το ενδιαφέρον του μισού, γυναικείου πληθυσμού.

Πιθανότατα να μην μάθουμε ποτέ, κι εδώ που τα «λέμε», ούτε και μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα ο λόγος για τον οποίο ο Ροντρίγκεζ έφυγε άρον, άρον από τον Ολυμπιακό. Διαβάζοντας από δω κι από κει όμως, μάθαμε τον λόγο που είχε φύγει, πάλι νύχτα, από τη Ρεάλ Μαδρίτης, μετά από τη Μπάγερν Μονάχου, μετά από την Έβερτον, μετά πάλι από την Καταριανή Αλ Ραγιάν.

Μιλούσε και αντιμιλούσε πολύ. Δεν σεβόταν συμπαίκτες ή τις αποφάσεις των όποιων προπονητών του. Τσακώθηκε δύο φορές με τον Κάρλο Αντσελόττι, που παρόλα αυτά τον στήριξε και τον πήρε μαζί του, τόσο στο Μόναχο, όσο στο Λίβερπουλ. Τσακώθηκε με τον Ζιντάν, και σχεδόν αρπάχτηκε στα χέρια με τον Κροάτη προπονητή Νίκο Κόβατς, επί ημερών Μπάγερν Μονάχου καταφέρνοντας να πείσει τη διοίκηση να τον αντικαταστήσει, με τον Αντσελόττι, τον οποίο μετά κατάφερε επίσης να διώξει, για τον Γιούπ Χάινκες…

Και ίσως να μην μαθαίναμε ποτέ αυτού του είδους τις λεπτομέρειες εάν δεν διαβάζαμε ότι η Μπάγερν Μονάχου μπορεί να είναι μία από τις πλουσιότερες ομάδες,  ένας από τους μεγαλύτερους συλλόγους του κόσμου, μ’ ένα από τα ωραιότερα γήπεδα ή άρτια τεχνολογικά προπονητικά κέντρα του κόσμου, εδώ και 13 χρόνια όμως δεν έχει ακόμη καταφέρει να εντοπίσει και να εξολοθρεύσει τον «τυφλοπόντικα» που κυκλοφορεί ελεύθερος και ωραίος στις εγκαταστάσεις του. «Τυφλοπόντικας», τρόπος του λέγειν, γιατί με τα φρέσκα γεύματα που κατά καιρούς έχει σερβίρει στα πιάτα των Γερμανών δημοσιογράφων, θα’ πρεπε, το λιγότερο να είναι κάποιος πρώην υψηλόβαθμος της Στάζι, της περιβόητης μυστικής υπηρεσίας που κάποτε έλυνε και έδενε στην τότε Ανατολική Γερμανία.

Η τελευταία είδηση, που δεν έπρεπε να βγει από τα αποδυτήρια της Μπάγερν, αλλά που τελικά, κατά μαγικό τρόπο βγήκε το ίδιο στα σκανδαλοθηρικά πρωτοσέλιδα της χώρας ήταν η γροθιά με την οποία ο 31χρονος Σενεγαλέζος, ΣάντιοΜανέ έριξε νοκ- άουτ τον Γερμανό συμπαίκτη του, Λερόι Σανέ.

Την περασμένη εβδομάδα στο Μάντσεστερ, οι δύο τους είχαν αρπαχτεί στον αγωνιστικό χώρο, στα τελευταία λεπτά του Σίτι- Μπάγερν (3-0), πρώτο παιχνίδι των προημιτελικών του Champions League, γιατί «λέει» ο Σανέ τα έψαλε ανοικτά στον Μανέ για μία εύκολη μπαλιά που δεν του έδωσε. Ο πρώην παίκτης της Λίβερπουλ εκνευρίστηκε κι ο αγώνας μποξ συνεχίστηκε στα αποδυτήρια του «Etihad». Η Μπάγερν τον τιμώρησε με χρηματικό πρόστιμο και τον απέκλεισε από το παιχνίδι με την Χοφενχάιμ, ο Μανέ ζήτησε συγγνώμη κι ο Τούκελ του επέτρεψε, μέχρι νεοτέρας, να προπονείται κανονικά με τους υπόλοιπους.

Ο Τούκελ, που πριν από δύο εβδομάδες αντικατέστησε τον Νάγκελσμαν στον πάγκο απόρησε με το πόσο ικανοί και καλοί είναι οι δημοσιογράφοι στη Γερμανία, εννοώντας ειρωνικά ότι την είδηση των «μπουκέτων» έπρεπε να μείνει εν δήμο κι όχι να βρίσκεται στα χείλια κάθε Γερμανού φιλάθλου.

 Κάποιος, λοιπόν, μιλάει. Και μιλάει εδώ και 13 χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων, τη μία φορά βγήκε στις εφημερίδες η φωτογραφία του Φαν Γκαλ (μέσα από τα αποδυτήρια) να δείχνει, πάλι καλά, πάνω από το παντελόνι, τα γεννητικά του όργανα στους παίκτες στην προσπάθειά του να τους πείσει να τα δείξουν κι εκείνοι, μες στο γήπεδο.

 Μία άλλη, βγήκε ένας τύπου δεκάλογος των τιμωριών που είχε επιβάλλει ο Γκουαρντιόλα στην περίπτωση που οι ποδοσφαιριστές δεν τηρούσαν τα αυτονόητα. Την άλλη πάλι, ένας προσωπικός πίνακας με την τακτική του Αντσελόττι. Και μία ακόμη, επίσης πρόσφατα, ο τσακωμός ανάμεσα στον Νάγκελσμαν και τον Νόιερ που τελικά οδήγησε στην απόλυση του επί χρόνια προπονητή των τερματοφυλάκων. Μεγάλη, λοιπόν ομάδα και μεγάλος σύλλογος η Μπάγερν, αλλά κάτι θα πρέπει να γίνει με τον «τυφλοπόντικα» γιατί αρκετούς έχει ήδη εξολοθρεύσει…