Στη Φόρμουλα 1, το… ένα ήταν κάποτε ο Μίχαελ Σουμάχερ, παγκόσμιος πρωταθλητής πέντε συνεχόμενες χρονιές, από το 2000 έως το 2004, την καλύτερή του χρονιά με 11 νίκες στα 12 πρώτα γκραν- πρι. Σήμερα είναι ο Φερστάπεν, που με 8 συνεχόμενες νίκες, 10 στα πρώτα 12 γκραν- πρι οδηγεί τον ίδιο, αλλά και τη Ρεντ Μπουλ στο 3ο τους, συνεχόμενο τίτλο.
Στην Ιστορία του τένις των τελευταίων 20 χρόνων οι τρεις κατεξοχήν «Ιππότες», αν και θύμιζαν περισσότερο «Serial Killers», με ρακέτα υπήρξαν ο Ναδάλ, με 81 συνεχόμενες νίκες στο κοκκινόχωμα, ο Φέντερερ με 65 συνεχόμενες στο γρασίδι και ο Τζόκοβιτς, επίσης με 43 συνεχόμενες, αλλά και στις τέσσερεις διαφορετικές επιφάνειες.
Στο γκολφ, ο Τάιγκερ Γουντς κατέκτησε από το ’96 έως το 2008, 14 Grand Slams και 117 τουρνουά παραμένοντας για περισσότερες από 600 εβδομάδες στο Νο 1 του αθλήματος με το μπαστούνι. Στο μποξ, ο επίσης Αμερικανός Φλόιντ Μεϊγουέδερ, από το ’96 έως το 2017 κέρδισε με knock out και τους 50, από τους… 50 αγώνες που έδωσε κι επειδή τέτοιο ρεκόρ, στην πυγμαχία δεν το πέτυχε ποτέ κανείς, σαν δώρο του χάρισαν την πανάκριβη, αλλά ανεκτίμητης αξίας Money Belt, μία ζώνη από κροκόδειλο, με 3.600 διαμάντια και 900 σμαράγδια.
Πριν από λίγες ημέρες, στην Φουκουόκα, κατά τη διάρκεια του παγκοσμίου πρωταθλήματος Υγρού Στίβου, η 30χρονη Σουηδή κολυμβήτρια, Σάρα Σιόστρομ κατέκτησε το 5ο συνεχόμενό της χρυσό μετάλλιο, μάλιστα με νέο παγκόσμιο ρεκόρ, στα 50μ. πεταλούδας. Είχε ξεκινήσει το 2015, στο Καζάν κι έκτοτε δεν ξανά έχασε.
Το 2014, στο Moto Gp ο Ισπανός Μαρκ Μάρκεθ πέτυχε δέκα συνεχόμενες νίκες στα πρώτα 10 γκραν- πρι στέλνοντας στον χρονοντούλαπο της Ιστορίας τις 7 που είχε πετύχει ο Βαλεντίνο Ρόσι το 2002. Στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής, την επόμενη χρονιά το ίδιο, πέρα όμως από τους τίτλους είχε μόλις χαράξει μία, άπιαστη νοητή γραμμή: εγώ από δω και όλοι εσείς οι υπόλοιποι, από κει.
Το ίδιο συνέβη και με την 28χρονη Αμερικανίδα, Μικάελα Σίφριν την κατεξοχήν «βασίλισσα του χιονιού» γιατί έγινε το μοναδικό ανθρώπινο ον στην Ιστορία του Σκι που πέτυχε 88 νίκες στο παγκόσμιο κύπελλο (στις 87 είχε σταματήσει ο επίσης μεγάλος, Ίνγκμαρ Στένμαρκ), με 17 συνεχόμενες νίκες την περίοδο ’18-’19, και 7 χρυσά σε σλάλομ, γιγαντιαίο σλάλομ, αλλά και Super G.
Μία «τυραννία», ένας αθλητικός κανιβαλισμός που βίωσαν επί μία 30 χρόνια και όσοι τολμούσαν να προκαλέσουν σε παρτίδα darts, δηλαδή με βελάκια τον Άγγλο Φιλ Τέιλορ γνωστό και ως «The Power». Εξήντα δύο ετών σήμερα, από το 1986 έως το 2018, χρονιά που «κρέμασε» τα βελάκια του, ο υπάλληλος κεραμικών ειδών από το Στόουκ Ον Τρεντ κέρδισε 214 επαγγελματικά τουρνουά, 85 Majors καταρρίπτοντας 16 παγκόσμια ρεκόρ, από τα οποία, από το ’95 έως το 2002, τα οκτώ συνεχόμενα.
Για να συνειδητοποιήσουμε το τι αντιπροσώπευσε για τον χώρο του, αρκεί να υπογραμμίσουμε, όχι μόνο ότι το φημισμένο Madame Tussauds του αφιέρωσε ολόκληρο κέρινο ομοίωμα, αλλά και ότι το Bbc τον συμπεριέλαβε στη λίστα των 10 μεγαλύτερων Βρετανών αθλητών των τελευταίων 35 χρόνων.
Η πλάκα είναι ότι από βελάκια δεν είχε ιδέα. Ξεκίνησε για… πλάκα, με αφορμή μία πλήρως εξοπλισμένη κασετίνα που του έκανε δώρο η γυναίκα του. Κι αυτό ήταν: κόλλησε. Πήγαινε κάθε βράδυ στην αγαπημένη του παμπ «Crafty Cockney» και παρτίδα με παρτίδα, τουρνουά με τουρνουά ολοκλήρωσε την αγωνιστική του καριέρα με περισσότερα από 1.6 εκ. ευρώ, μόνο από χρηματικά έπαθλα κι άλλα 5 από διάφορες χορηγίες. Καμία, λοιπόν σημασία δεν έχουν το αγώνισμα, το άθλημα ή το χόμπι, όσο η έννοια της νίκης και της ήττας. Α, θα το ξεχνούσαμε: ο «Βασιλιάς των darts» δεν έχασε ούτε μία φορά…