Facebook Pixel Η επιστροφή του «ασώτου» Σέρχιο Ράμος στο σπίτι του, περισσότερο δίχασε τη Σεβίλλη, παρά άρεσε…
| 2023-09-09 16:04:00

Η επιστροφή του "ασώτου" Σέρχιο Ράμος στο σπίτι του, περισσότερο δίχασε τη Σεβίλλη, παρά άρεσε…

του Αλεσσάντρο Μερκιόρι
Η επιστροφή του "ασώτου" Σέρχιο Ράμος στο σπίτι του, περισσότερο δίχασε τη Σεβίλλη, παρά άρεσε…

 Μόνο τη μητέρα του ξέχασε ν’ αναφέρει. Την ίδια που οι Ultras, με μνήμη ελέφαντα ακόμη βρίζουν!

 Στο, δακρύβρεκτο λογύδριο που με τρεμάμενα από συγκίνηση, το χέρι και το μικρόφωνο, είχε ετοιμάσει για την επιστροφή του στο «Σαντσίθ Πιθχουάν» ύστερα από 18 χρόνια πλουσιοπάροχης εξορίας, τα 16 στη Ρεάλ Μαδρίτης, τα δύο στην Παρί Σεν Ζερμέν, ο Σέρχιο Ράμος προσπάθησε να τους θυμηθεί, να τους αναφέρει και να τους ευχαριστήσει όλους χωρίς όμως, μέχρι στιγμής τουλάχιστον ν’ αγγίξει τις καρδιές ή τις ψυχές των φανατικών, και με μνήμη ελέφαντα, Ultras, γνωστών και ως Biris Norte.

 Θυμήθηκε με υπερηφάνεια, τον πατέρα του και τον παππού του, που τον έκαναν (από κούνια, που «λέμε»), Σεβίλλη. Θυμήθηκε τον φίλο και συμπαίκτη του Αντόνιο Πουέρτα, που το 2007 έσβησε στο νοσοκομείο σε ηλικία μόλις 22 ετών, ύστερα από το τριπλό έμφραγμα που είχε υποστεί δύο ημέρες νωρίτερα, κατά τη διάρκεια του Σεβίλλη- Χετάφε. Θυμήθηκε τη μαγεία και την ομορφιά που μπορεί να βιώσει κανείς στις όχθες του Γκουαδαλκιβίρ ή να χορεύει flamenco στους δρόμους. Ενώ αναφέρθηκε μέχρι και στον Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, λογοτεχνικό σύμβολο της Ανδαλουσίας κι από τους μεγαλύτερους, Ισπανούς ποιητές του 20ου αιώνα.

 Μόνο τη μητέρα του ξέχασε ν’ αναφέρει. Την ίδια που οι Ultras, όπως ήδη υπογραμμίσαμε, με μνήμη ελέφαντα ακόμη βρίζουν από τότε που, σ’ ένα Σεβίλλη- Ρεάλ Μαδρίτης του ‘17, ο Ράμος πανηγύρισε δικό του γκολ με προκλητικό τρόπο, δείχνοντας με επιμονή, στους πρώην φιλάθλους του τη φανέλα της Ρεάλ, φιλώντας το στέμμα της και φέρνοντας τα χέρια στα αφτιά του για ν’ ακούσει ακόμη καλύτερα τα παρατεταμένα «ούουουουου» του «Σαντσίθ Πιθχουάν».

 Δεν υπάρχει μεγαλύτερη προσβολή για έναν οπαδό. Και με το δίκιο του, γιατί σύμφωνοι να βάζεις γκολ για την ομάδα σου, γιατί είσαι επαγγελματίας, από σεβασμό όμως και μόνο, φρόντισε τουλάχιστον να μην το πανηγυρίσεις και μάλιστα με τέτοιο μένος και πάθος που οι Ultras, όχι μόνο δεν ξέχασαν, αλλά τουλάχιστον μέχρι νεοτέρας ούτε πρόκειται να συγχωρέσουν. Γι αυτό και έσπευσαν, μέσω ανακοίνωσης να διαμαρτυρηθούν έντονα για την επιλογή της διοίκησης ξεκαθαρίζοντας πως ο Ράμος ήταν και είναι persona non grata.

Το σεβόμαστε, αλλά δεν μπορούσαμε να κάνουμε διαφορετικά, ήταν η επίσημη απάντηση μίας διοίκησης που έχει σοβαρότερα προβλήματα ν’ ασχοληθεί και να λύσει από τα καπρίτσια των οπαδών της. Άγνωστο το πώς και το γιατί, παράδοξο και αξιοπερίεργο όσο θέλουμε, αλλά αυτή τη στιγμή στα ταμεία της «βασίλισσας», με το ρεκόρ των 7 τροπαίων του Uefa/ Europa League, δεν υπάρχει ευρώ… τσακιστό και ο ένας ρίχνει την ευθύνη στον άλλον.

 Από τότε που διώξανε τον θρυλικό τερματοφύλακα Μόντσι, που μετά εξελίχθηκε σε ακόμη περισσότερο θρυλικό talent scout, η ομάδα στην κυριολεξία διαλύθηκε και ας διεκδίκησε, στα μέσα Αυγούστου στο «Καραϊσκάκης» το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ από την πρωταθλήτρια Ευρώπης Μάντσεστερ Σίτι. Ο πρώην πρόεδρος Ντελ Νίντο κατηγόρησε ευθέως για ατασθαλίες, κακή διαχείριση, αλλά και υπεξαίρεση τον γιο του, και νυν πρόεδρο και αναγκαστικά η Σεβίλλη, χωρίς χρήματα και με την πλάτη στον τοίχο έπρεπε να ψάξει φθηνές λύσεις για να ξεκινήσει, με αξιοπρέπεια το φετινό πρωτάθλημα.

 Μέχρι στιγμής, ο 37χρονος Ράμος δεν έχει ακόμη καταφέρει να κάνει το ντεμπούτο του, όταν όμως συμβεί η αδιαπραγμάτευτη πείρα του (με 4 Champions League, 4 Κύπελλα, 5 πρωταθλήματα, 3 Σούπερ Καπ Ευρώπης, 4 Διηπειρωτικά, με τη Ρεάλ Μαδρίτης, 1 Μουντιάλ και 2 Euro με την εθνική Ισπανίας), είναι δεδομένο ότι θα νοικοκυρέψει, κάπως την άμυνα μίας Σεβίλλης που επηρεασμένη από τα σοβαρά, διοικητικά της προβλήματα ύστερα από τρεις αγωνιστικές βρίσκεται με ισάριθμες ήττες στην τελευταία θέση της Liga: 1-2 από τη Βαλένθια, 4-3 από την Αλαβές, 1-2 από την Χιρόνα, απρόσμενα δεύτερη, ανάμεσα σε Ρεάλ και Μπαρτσελόνα.

 Πιθανότατα να είχε ηττηθεί και σε 4ο παιχνίδι, το περασμένο Σάββατο στη Μαδρίτη, με την Ατλέτικο, αλλά ευτυχώς αναβλήθηκε, για τις 23 Δεκεμβρίου λόγω πλημμύρας του «Metropolitano». Είναι αναμφισβήτητο ότι ο Ράμος υπήρξε από τους καλύτερους αμυντικούς του ισπανικού και ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Ότι απέρριψε τα πετροδολάρια της Σαουδικής Αραβίας, αλλά και την πρόταση του Μέσι να τον ακολουθήσει στο Μαϊάμι, για μία καθαρά συναισθηματική επιλογή. Τώρα, αν δεν αρέσει στους Biris Norte ας συνεχίσουν τα «ούουουουου» τους…

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags