Facebook Pixel ΑΕΚ: Θα φορεθεί πολύ το πορτοκαλί! Πρωταγωνιστής Πινέδα, δεν... τραβάει ο Πόνσε - Γι’αυτό δεν είδαμε déjà vu Κηφισιάς
| 2023-11-26 21:18:00

Θα φορεθεί πολύ το πορτοκαλί! Πρωταγωνιστής Πινέδα, δεν... τραβάει ο Πόνσε - Γι’αυτό δεν είδαμε déjà vu Κηφισιάς

του Χρήστου Κωνσταντινίδη

Οι τέσσερις παρατηρήσεις για την ΑΕΚ, οι χαμένες ευκαιρίες, ο συγκλονιστικός Στάνκοβιτς και τι συμβαίνει με τον Αργεντινό επιθετικό...

H AEK πέρασε από τα Γιάννινα επικρατώντας του ΠΑΣ 1-0 χάρη στο γκολ του Στίβεν Τσούμπερ. 

Πρώτη παρατήρηση: Η ΑΕΚ έπαιξε για πρώτη φορά με την πορτοκαλί εμφάνιση. Βάσει της εμφάνισής της στο πρώτο μέρος, όπου ήταν καταιγιστική, θα μπορούσαμε να πούμε, ότι θύμισε κάτι από… οράνιε. Το σίγουρο είναι, ότι η φανέλα θα φορεθεί πολύ και ίσως να δούμε άνοδο στις πωλήσεις τις επόμενες ημέρες.

Δεύτερη παρατήρηση: Η ΑΕΚ έχασε ξανά έναν σκασμό ευκαιριών. Μέχρι να σκοράρει είχε κάνει 5 τελικές. Πέτυχε το γκολ και άρχισε ξανά να χάνει τη μία φάση μετά την άλλη. Ο Αλμέιδα ισχυρίστηκε στις πρώτες δηλώσεις του μετά το ματς, ότι «θα μπορούσαμε να έχουμε μεγαλύτερο σκορ». Όταν ρωτήθηκε για τις χαμένες ευκαιρίες είπε «Ήρθαμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς». Άρα η Ένωση πήρε μια επαγγελματική νίκη. Ό,τι δεν έγινε στην Κηφισιά δηλαδή που και πάλι προηγήθηκε αλλά ισοφαρίστηκε στο τέλος. Η ειδοποιός διαφορά ανάμεσα στα δύο εκτός έδρας ματς;

Εδώ έρχεται η τρίτη παρατήρηση! Η παρουσία του Στάνκοβιτς. Γι’αυτό δεν είδαμε… déjà vu Κηφισιάς. Ο Αυστριακός δεν αγωνίστηκε στην Καισαριανή, καθώς ο Αθανασιάδης έπρεπε να πάρει ρυθμό πριν το παιχνίδι με τη Μαρσέιγ, λόγω της κόκκινης που είχε δεχτεί στη Μασσαλία ο βασικός φέτος γκολκίπερ των «κιτρινόμαυρων». Ο Στάνκοβιτς κατά την άποψη του υπογράφοντος ήταν ο άνθρωπος που έδωσε τη νίκη, γιατί με τις επεμβάσεις του κράτησε το μηδέν.

Εννοείται, ότι τις νίκες δίνουν τα γκολ και πως ο Τσούμπερ ήταν ο πρωταγωνιστής εξαιτίας του γκολ που σημείωσε σε μία δύσκολη βραδιά, που έλειπαν λόγω προβλημάτων δύο βασικότατοι επιθετικοί της ομάδας, ο Γκαρσία και ο Αραούχο και ο Πόνσε δεν ήταν 100% έτοιμος. Αν δεν ήταν ο Στάνκοβιτς όμως να κατεβάσει ρολά, ίσως το ματς να έπαιρνε διαφορετική τροπή…

Τέταρτη παρατήρηση: Ο Πινέδα μας έχει προβληματίσει όλους φέτους. Όχι ότι δεν έχει την απόδοση με πέρσι. Ο παίκτης είναι άκρως φιλότιμος και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανένας. Δεν του βγαίνουν οι ενέργειες όμως σε σχέση με πέρσι και κάνει περισσότερα λάθη. Στα Γιάννινα όμως ο Μεξικανός ήταν από τους πρωταγωνιστές. Είναι ένας παίκτης που έχει παίξει σε όλες τις θέσεις, εκτός από τερματοφύλακας. Αν του πει ο Αλμέιδα ίσως να το κάνει και αυτό, μιμούμενος τον επίσης βραχύσωμο συμπατριώτη του Χόρχε Κάμπος. Αυτά είναι από τα παιχνίδια που μπορούν να τον ξυπνήσουν και να τον δούμε να παίρνει τα πάνω του στον δεύτερο γύρο. Ίσως το ίδιο να συμβεί και με τον Πόνσε που δεν… τραβάει.

Κατά τα άλλα, υπάρχουν και κάποιες άλλες μονάδες που αξίζει να αναφερθούμε. Ο Σιμάνσκι ήταν εντυπωσιακός και πανταχού παρών. Ο Ελίασον είχε επίσης μεγάλη συμβολή στο ματς, μαζί με τον Σιντιμπέ αλλά και τον Γκατσίνοβιτς, ο οποίος έκανε πολλές ενέργειες, αλλά δεν του βγήκαν κάποιες τελικές. 

Πλέον η προσοχή επικεντρώνεται στο ματς με τη Μπράιτον και στο τι θα γίνει με τους τραυματίες. Αν δεν είναι έτοιμοι 100% Αραούχο και Γκαρσία δεν αποκλείεται να δούμε κάποια ίδια πρόσωπα στο ματς του Europa League.

Δείτε τι σημείωσε το Sportdog για κάθε παίκτη ξεχωριστά:

Στάνκοβιτς: Συγκλονιστικός στους Ζωσιμάδες! Ο νούμερο ένα παράγοντας που νίκησε η ΑΕΚ. Έκανε σημαντικές επεμβάσεις και δεν δέχτηκε γκολ.

Σιντιμπέ: Έκανε πολύ καλό παιχνίδι και συμμετείχε ενεργότατα στην επιθετική ανάπτυξη της Ένωσης.

Βίντα: Ήρεμο απόγευμα για τον Κροάτη. Με εξαίρεση τη φάση του Παμλίδη στο 10’ που η άμυνα έδειξε κάποια κενά, δεν είδαμε άλλη ευκαιρία που να υπήρξε πρόβλημα.

Κάλενς: Είχε πολύ καλή παρουσία στο ματς. Ήταν σταθερός και αλάνθαστος. Αποχώρησε στο 82’ ζητώντας αλλαγή, γιατί ένιωσε ενοχλήσεις στον προσαγωγό.

Μοχαμαντί: Καλό παιχνίδι και για τον Ιρανό, αν και δεν είχε τα ανεβάσματα που είχε ο Σιντιμπέ στο παιχνίδι από την άλλη πλευρά.

Ελίασον: Έκανε εξαιρετικό παιχνίδι, είχε γεμίσματα και σουτ. Έδωσε την ενέργειά του στον τρόπο που αγωνίστηκε η ΑΕΚ.

Σιμάνσκι: Ο Πολωνός ήταν συγκλονιστικός. Έτρεξε σε κάθε μήκος και πλάτος του γηπέδου. Μάρκαρε, έφερνε τη μπάλα μπροστά, πίεζε ψηλά, βοηθούσε στην κυκλοφορία της μπάλας και στη δημιουργία ευκαιριών.

Πινέδα: Φέτος όλοι λένε, ότι δεν βλέπουμε τον ίδιο παίκτη σε σχέση με πέρσι χωρίς αυτό να σημαίνει, ότι είναι αδιάφορος. Όχι, ίσα-ίσα ο Μεξικανός είναι φιλότιμος παίκτης και αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς. Ο προβληματισμός όμως αιωρείται. Στα Γιάννινα πάντως ήταν από τους διακριθέντες. Στο πρώτο ημίχρονο έκρυψε τη μπάλα με τον Μάνταλο. Είχε και κάποια σουτ. Ίσως στον δεύτερο γύρω να δούμε τον Πινέδα που γνωρίσαμε…

Γκατσίνοβιτς: Έκανε καλό παιχνίδι, συνδυάστηκε με συμπαίκτες του, έδωσε μάχες, έκλεψε μπάλες, αλλά δεν του έβγαιναν κάποιες τελικές προσπάθειες. Λίγη προπόνηση στη… σκοποβολή δεν βλάπτει.

Τσούμπερ: Σκόραρε το πρώτο γκολ της ΑΕΚ. Είχε πολλές ευκαιρίες με χαρακτηριστικότερη αυτή του 32’ και συμμετοχή σε άλλες φάσεις. Μαζί με τον Στάνκοβιτς ήταν ο καθοριστικότερος παίκτης της Ένωσης σε μία πολύ δύσκολη συγκυρία, λόγω της απουσίας δύο βασικών επιθετικών, του Αραούχο και του Πόνσε.

Μάνταλος: Είναι μια σταθερή αξία για την ΑΕΚ, ιδιαίτερα σε ματς όπως αυτά που λείπουν βασικές μονάδες. Ο Μάνταλος ήταν και αυτός από τους διακριθέντες του παιχνιδιού και αν ήταν περισσότερο τυχερός ίσως και να σκόραρε.

ΑΛΛΑΓΕΣ

Γαλανόπουλος: Μπήκε μετά το 70’ και βοήθησε τα μάλα για τη διατήρηση του σκορ.

Άμραμπατ: Είχε μία καλή προσπάθεια με σουτ στο ματς.

Πόνσε: Υπάρχει προβληματισμός για τον Πόνσε. Δεν έχει μπει ακόμα δυνατά στην εξίσωση και η ΑΕΚ δεν έχει πάρει πράγματα από αυτόν. Στα Γιάννινα δεν προτιμήθηκε στην αρχική 11άδα επειδή ήταν ανέτοιμος, καθώς όπως ανέφεραν οι πληροφορίες, πρόλαβε μόνο τις τελευταίες δύο προπονήσεις.

Πισάρο: Δεν είχε ιδιαίτερη συμμετοχή στο ματς

Μήτογλου: Μπήκε στο 82’ αντί του Κάλνες που ένιωσε ενοχλήσεις. Στο χρόνο που έπαιξε δεν έγινε κάποια ιδιαίτερη φάση. Η ΑΕΚ έπαιξε καλό ταμπούρι μέχρι τις καθυστερήσεις που ο ΠΑΣ κέρδισε μέτρα και στατικές φάσεις για να μπει στην «κιτρινόμαυρη» περιοχή.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags