Facebook Pixel Για πολλά γκολ η Κηφισιά! Δίκαια MVP ο Λιβάι - Βρήκε στόπερ ο Αλμέιδα - Χε
| 2024-02-18 22:23:00

Για πολλά γκολ η Κηφισιά! Δίκαια MVP ο Λιβάι - Βρήκε στόπερ ο Αλμέιδα - Χειροκρότημα ΑΕΚτζήδων σε Τετέι

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Για πολλά γκολ η Κηφισιά! Δίκαια MVP ο Λιβάι - Βρήκε στόπερ ο Αλμέιδα - Χειροκρότημα ΑΕΚτζήδων σε Τετέι

Το 3-0 φαίνεται πολύ λίγο βάσει των ευκαιριών που έκανε η Ένωση, η οποία είχε πολλές απουσίες και έχασε και πέναλτι.

Το παιχνίδι με την Κηφισιά ήταν το πρώτο παιχνίδι στο γήπεδο της ΑΕΚ με κόσμο, μετά τα μέτρα που επέβαλλε η κυβέρνηση για την οπαδική βία, λόγω των επεισοδίων που συνέβησαν τον περασμένο Δεκέμβρη σε αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, όπου τραυματίστηκε θανάσιμα ο αστυνομικός Γιώργος Λυγγερίδης, για τον οποίο τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, πριν τη σέντρα στην αναμέτρηση της 23ης αγωνιστικής. Οι Ενωσίτες δεν ξέχασαν και φώναξαν το όνομα του Μιχάλη Κατσούρη που αποτελεί επίσης θύμα βίας, ακόμα όμως δεν έχει εξιχνιαστεί η δολοφονία του. Ας ελπίσουμε, ας ευχηθούμε και ας προσευχηθούμε, να μην υπάρξουν άλλοι νεκροί και άδεια γήπεδα.

Στο αγωνιστικό μέρος, η ΑΕΚ έπαιζε με μία ομάδα που είναι τελευταία στη βαθμολογία. Είναι όμως μία ομάδα που την ανάγκασε σε γκέλα στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος. Θυμάστε το παιχνίδι της Καισαριανής που η Ένωση προηγήθηκε και ισοφαρίστηκε στο τέλος, χάνοντας τη νίκη μέσα από τα χέρια της. Την 23η αγωνιστική το έργο βέβαια ήταν πολύ διαφορετικό.

Εξιλέωση Γκαρσία με δύο γκολ

Η ομάδα του «Δικέφαλου» αετού μάζεψε μπόλικη ενέργεια από τον κόσμο της. Μπήκε με πολύ αέρα, κέρδισε ένα πέναλτι και μία αποβολή αντιπάλου. Έχασε το πέναλτι βέβαια αλλά με το αριθμητικό πλεονέκτημα δεν άργησε να βρει δίχτυα και να καθαρίσει το ματς με τον Λιβάι Γκαρσία, να εξιλεώνεται για την αποτυχημένη προσπάθειά του στο 6’, από τα 11 βήματα, απέναντι από τον Αναγνωστόπουλο, ο οποίος έσωσε την Κηφισιά από ένα πολύ βαρύ σκορ, χάρη στις επεμβάσεις του. Ο επιθετικός από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο δίκαια ψηφίστηκε πολυτιμότερος παίκτης, πετυχαίνοντας δύο πολύ όμορφα γκολ με κεφαλιές, το πρώτο μάλιστα με ψαράκι.

Παρότι είδαμε μία  ΑΕΚ με ταχύτητα, πίεση και πολλή ενέργεια δεν πρέπει να ξεχάσουμε, ότι μετρούσε πολλές απουσίες. Έλειπαν Πόνσε, Βίντα, Σιμάνσκι, Ρότα, Μουκουντί, Μάνταλος, Φερνάντες, Μήτογλου, Ζίνι Μιλάμε για 9 απουσίες, ο καθένας για διαφορετικούς λόγους. Κυρίως στο κέντρο της άμυνας ήταν το μεγάλο θέμα, αφού πέραν του Κάλενς, δεν υπήρχε άλλο έμπειρο στόπερ (υπήρχε ο Χρυσόπουλος στην αποστολή). Ο Αλμέιδα όμως βρήκε λύση με... εσωτερική μεταγραφή.

Εσωτερική… μεταγραφή ο Χατζισαφί

Ο λόγος για τον Εχσάν Χατζισαφί, ο οποίος έπαιξε αριστερό στόπερ και δεν τα πήγε καλά μόνο αμυντικά. Από εκείνον ξεκίνησε η φάση στο πρώτο γκολ που σημείωσε ο Γκαρσία. Βέβαια ο Αργεντινός τεχνικός είχε τσεκάρει στο παρελθόν τον διεθνή Ιρανό αμυντικό.

Τη σεζόν 2022-2023, τη χρονιά που η ΑΕΚ πήρε το νταμπλ δηλαδή, έπαιξε δύο ματς ως βασικό στόπερ. Ήταν στις αναμετρήσεις με Λαμία και Βόλο. Έτσι και αλλιώς ο Ιρανός όποτε του ζητήθηκε κάλυψε και άλλες θέσεις. Για παράδειγμα την αγωνιστική περίοδο 2021-2022 τον είδαμε να παίζει σε πέντε παιχνίδια των πλέι οφ ως κεντρικός χαφ.

Ο Πήλιος ανεβαίνει περισσότερο

Ο Σταύρος Πήλιος έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Αλμέιδα! Το έχουμε σημειώσει και σε παλαιότερο blog, ότι ο 23χρονος πλέον υπολογίζεται από τον Αργεντινό τεχνικό. Η καλοκαιρινή μεταγραφή της ΑΕΚ έκανε υπομονή. Άρπαξε την ευκαιρία που είχε λόγω της απουσίας του Χατζισαφί τον Ιανουάριο και στις αρχές Φεβρουαρίου και πλέον έχει μπει στην εξίσωση και κάνει πολύ καλά παιχνίδια. Το ματς με την Κηφισιά ήταν πολύ δραστήριος, με εμπνεύσεις και παρουσία στις φάσεις. Είχε και ευκαιρίες να σκοράρει. Μέχρι στιγμής μετρά 8 εμφανίσεις με 2 ασίστ στη Super League. Είναι στο χέρι του να ξεσηκώσει περισσότερα χειροκροτήματα από την εξέδρα με τις εμφανίσεις του.

Τέλος να κρατήσουμε το παρθενικό γκολ του Λιούμπισιτς που μπήκε και έψαξε να σκοράρει. Το ότι βρήκε δίχτυα, το οφείλει και στην επιμονή του Άμραμπατ, που μπήκε φουριόζος στο δεύτερο ημίχρονο και έπιασε αρκετά γεμίσματα από δεξιά για το δεύτερο δοκάρι. Σε ένα από αυτά, στο 90', βρήκε τον Κροάτη που έκανε σεφτέ και αποθεώθηκε από τον κόσμο της ΑΕΚ ο οποίος καταχειροκρότησε και δύο παίκτες της Κηφισιάς. Ο ένας ήταν ο Τετέι, που δέχτηκε ρατσιστικό σχόλιο στο ματς με τον Βόλο, αλλά και στον Βίκτωρα Κλωναρίδη που έχει δύο θητείες του με την κιτρινόμαυρη φανέλα στην καριέρα του.

Η ΑΕΚ με τις απώλειες των αντιπάλων (ισοπαλία ΠΑΟ με Λαμία, ήττα ΠΑΟΚ από Ολυμπιακό) της βρίσκεται την 23η αγωνιστική στην πρώτη θέση. Όλα δείχνουν, ότι η ίδια εικόνα θα συνεχιστεί μέχρι τα πλέι οφ. Δηλαδή με τους διεκδικητές του τίτλου να βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής ο ένας με τον άλλον. Άρα το ενδιαφέρον θα μείνει αμείωτο μέχρι να ξεχωρίσει η πρωταθλήτρια ομάδα. Ο Ολυμπιακός με τη νίκη στην Τούμπα φαίνεται πως δεν είναι ξεγραμμένος...

 

Διαβάστε τι σημείωσε για κάθε παίκτη ξεχωριστά το Sportdog:

Στάνκοβιτς: Ήταν θεατής στο παιχνίδι.

Σιντιμπέ: Πέρα από ένα σουτ στο 59’ δεν σημειώσαμε κάτι ιδιαίτερο.

Κάλενς: Δεν αντιμετώπισε κάποια δυσκολία. Η εξέλιξη του παιχνιδιού ήταν τέτοια που δεν έδωσε την ευκαιρία στους αμυντικούς να λάμψουν για τις αρετές τους.

Χατζισαφί: Έπαιξε ως αριστερό στόπερ, κάτι που έχει ξανακάνει στο παρελθόν με τη φανέλα της ΑΕΚ. Από τα πόδια του ξεκινά η φάση του 1-0.

Πήλιος: Έκανε ματσάρα! Ήταν πολύ δραστήριος από την αρχή, δημιούργησε φάσεις, προσπάθησε να σκοράρει (με σουτ και κεφαλιά). Ο κόσμος αναγνώρισε την προσπάθειά του και τον χειροκρότησε.

Γιόνσον: Ο Δανός κάνει αθόρυβη δουλειά. Και με την Κηφισιά ήταν καθοριστικός. Η Κηφισιά δεν κατέβαινε τη σέντρα…

Γκατσίνοβιτς: Ήταν πολύ ορεξάτος στο παιχνίδι. Ήταν μέσα στις φάσεις, έψαξε το γκολ, έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 37’ (από μπαλιά του Τσούμπερ).

Ελίασον: Έβγαλε την ασίστ για το 1-0 και σε όλο το παιχνίδι έδειξε, πως βρίσκεται σε καλή φόρμα.

Πινέδα: Στην Τούμπα ήταν ο καλύτερος παίκτης της ΑΕΚ. Με την Κηφισιά μπορεί να μην πρωταγωνίστησε αλλά πέρασε αρκετά η μπάλα από τα πόδια του και είχε ευκαιρία να σκοράρει στο 13’.

Τσούμπερ: Φάνηκε λιγότερο από τους επιθετικογενείς συμπαίκτες του. Είχε όμως συμμετοχή σε κάποιες φάσεις.

Γκαρσία: Παρέμεινε καυτός! Έχασε πέναλτι στο 6’, αλλά δεν τον πήρε από κάτω και εξιλεώθηκε στο 19’ που έκανε το 1-0.

ΑΛΛΑΓΕΣ

Άμραμπατ: Μπήκε φουριόζος στο ματς.Στο 76’ έβγαλε φοβερή μπαλιά για τον Αραούχο, ο Γκόμπελιτς όμως πήρε την μπουκιά από το στόμα του Αργεντινού. Πέρασε πολλές παρόμοιες σέντρες και τα κατάφερε στο 90’, όταν ο Λιούμπισιτς σκόραρε το παρθενικό του γκολ και έγραψε το τελικό 3-0.

Αραούχο: Στο 75’ είχε ευκαιρία να σκοράρει με γυριστό σουτ με το αριστερό μέσα την περιοχή, αλλά απέκρουσε ο Αναγνωστόπουλος. Λίγα λεπτά μετά βρέθηκε πάλι σε καλό σημείο από σέντρα του Άμραμπατ, αλλά η άμυνα της Κηφισιάς του πήρε τη μπουκιά από το στόμα.

Πισάρο: Είχε να αγωνιστεί από το ματς με τον Ατρόμητο στα τέλη του Ιανουαρίου. Μεσολάβησε η οικογενειακή τραγωδία με τη δολοφονία της θείας του και κλήθηκε να βρεθεί στην πατρίδα του. Επέστρεψε λοιπόν μετά από τρία παιχνίδια. Δεν μπορούμε να πούμε, ότι μας έλειψε ιδιαίτερα, ούτε ότι παρατηρήσαμε κάτι ιδιαίτερο…

Λιούμπισιτς: Καταχειροκροτήθηκε κατά την είσοδό του. Συμμετείχε σε γκολ που ακυρώθηκε ως οφσάιντ, σε μία φάση που κρύφτηκε η μπάλα στην περιοχή της Κηφισιάς, αλλά ο Πινέδα ήταν εμφανώς εκτεθειμένος πριν σκοράρει ο Κάλενς. Στο 90’ κατάφερε να σημειώσει το πρώτο του γκολ με την κιτρινόμαυρη φανέλα.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags