Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Αδιανόητα πράγματα από τους παίκτες - Αυτογκόλ Τερίμ
| 2024-02-25 23:10:00

Έκανε... κακό ο ΠΑΟΚ - Αδιανόητα πράγματα από τους παίκτες του ΠΑΟ - Πήγε να βάλει αυτογκόλ ο Τερίμ!

Του Μιχάλη Σοφιανού
Έκανε... κακό ο ΠΑΟΚ - Αδιανόητα πράγματα από τους παίκτες του ΠΑΟ - Πήγε να βάλει αυτογκόλ ο Τερίμ!

Αν θέλουν πρωτάθλημα, πρέπει να γυρίσουν το κουμπί! Οι Πράσινοι που εμφανίζουν ίδιο πρόσωπο για τρίτο σερί ματς και το πληρώνουν, ο Τούρκος τεχνικός που δεν βοήθησε με τις επιλογές του και το πρωτάθλημα που... χάνεται αν δεν κερδίσουν στον... τελικό που ακολουθεί. 

Παναθηναϊκός: Έγκλημα και… τιμωρία για τους Πράσινους που μέσα σε δύο εβδομάδες βλέπουν την κατάσταση να αλλάζει και να προσφέρουν δύο ισοπαλίες σε Λαμία και Κηφισιά, δείχνοντας… υπνωτισμένοι. Το Τριφύλλι εμφάνισε την… παιδική ασθένεια της περιόδου του Γιοβάνοβιτς, μιας και δεν κατάφερνε να δημιουργήσει φάσεις κόντρα στην πολυπρόσωπη άμυνα της Κηφισιάς. Αυτό μάλιστα γίνεται για πρώτη φορά επί εποχής Τερίμ, αφού στα προηγούμενα παιχνίδια, κόντρα σε ομάδες χαμηλότερης… ταχύτητας οι Πράσινοι δεν είχαν πρόβλημα να απειλήσουν. Παράλληλα ακόμα ένα ζήτημα που έκανε την εμφάνισή του Παναθηναϊκού ήταν το γεγονός ότι οι ποδοσφαιριστές του, για δεύτερο ματς μετά από αυτό απέναντι στη Λαμία, δεν είχαν υπομονή στην ανάπτυξή τους, παίζοντας με πολλές βιαστικές πάσες, κάτι που έκανε εύκολη την αμυντική δουλειά των φιλοξενούμενων.

Όλα αυτά δείχνουν σίγουρα πρόβλημα στο πνευματικό κομμάτι της ομάδας, κάτι που φάνηκε και στην τεράστια ευκαιρία των φιλοξενούμενων με το δοκάρι του Μπιφουμά. Είναι αδιανόητο για ένα σύνολο που κάνει πρωταθλητισμό, ακόμα κι όταν μένει με 10 παίκτες, ενώ έχει κερδίσει κόρνερ, να μην έχει στην άμυνά του ποδοσφαιριστή να ελέγχει τις αντεπιθέσεις και φτάνει μια… ανάσα να δεχθεί γκολ, που δεν τρώει σύλλογος τοπικού. Αυτό φυσικά είναι ζήτημα του Τερίμ να το αλλάξει και μάλιστα άμεσα, μιας και χρόνος για νέα ανεπιτυχή αποτελέσματα δεν υπάρχουν, για να μην πούμε κι όλας ότι ήδη είναι πολλά και είναι τεράστια η πιθανότητα να κοστίσουν.

Φυσικά όπως είχαμε πει πολλές φορές την αλλαγή που έφερε ο Φατίχ Τερίμ με την παρουσία του στην αρχή της παρουσίας του στην ομάδα, πρέπει να υπάρξει… καμπανάκι γιατί μετά και το ματς της Κηφισιάς, ο Παναθηναϊκός εμφανίζεται πολύ κακός για τρίτο σερί παιχνίδι. Μάλιστα τελικά ίσως… κακό να έκανε ο αγώνας με τον ΠΑΟΚ, αφού η πρόκριση έκρυψε τα προβλήματα κάτι που έφερε δύο ακόμα χαμένους βαθμούς με την ουραγό Κηφισιά, πράγμα που δεν δείχνει ομάδα που πάει για πρωτάθλημα. Όσον αφορά στην διαχείριση του ματς, ο Τούρκος παίρνει τεράστιο ρίσκο αδειάζοντας το κέντρο και αφήνοντας μόνο του Κώτσιρα, κίνηση που τελικά όχι μόνο δεν κάνει τον Παναθηναϊκό πιο επιθετικό, αλλά αντίθετα δίνει την δυνατότητα στους φιλοξενούμενους να έχουν αυτοί τις μεγάλες στιγμές για να πάρουν τη νίκη.

Στα θετικά, τα οποία είναι ελάχιστα, δεν πρέπει να αφήσουμε εκτός κουβέντας τις εμφανίσεις Παλάσιος και Ιωαννίδη. Ο Αργεντίνος δείχνει τον τελευταίο καιρό να ανεβάζει και πάλι ρυθμούς, έχοντας αφήσει στην άκρη μια για πάντα τον τραυματισμό του, ενώ παράλληλα έχει καταλάβει πλήρως τι ζητάει από αυτόν ο Τερίμ. Την ίδια στιγμή σκοράρει για δεύτερο σερί ματς πρωταθλήματος δείχνοντας απόλυτα έτοιμος να δώσει σημαντικές βοήθειες στα δύσκολα παιχνίδια των play off που έρχονται, ενώ και ο Ιωαννίδης έδωσε μάχες, σίγουρα δείχνει πως πατάει καλύτερα, όμως θα πρέπει να… συνδεθεί άμεσα με τα δίχτυα για να πάρει την απαραίτητη ψυχολογία που δείχνει να είναι πεσμένη.

Πλέον ο Παναθηναϊκός έχει καταφέρει μέσα σε δύο εβδομάδες να χάσει τέσσερις βαθμούς εντός έδρας, κάτι που είχε να γίνει από τα περσινά play off και τις ισοπαλίες στη Λεωφόρο κόντρα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έχοντας διαφορά τριών βαθμών από την κορυφή. Όλη αυτή η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί κάνει τον αγώνα της Τετάρτης (21/2) με τον Άρη… τελικό για τους Πράσινους, μιας και τρίτη… γκέλα θα είναι αδιανόητο πρόβλημα τόσο βαθμολογικά, όσο και εσωτερικά για το Τριφύλλι. Και μάλιστα ο Παναθηναϊκός καλείται να βγάλει αντίδραση κόντρα σε μια ομάδα, στην οποία ο προπονητής της ξέρει καλά να κλείνει τους διαδρόμους και τους χώρους, κάτι που το χει δείξει στο παρελθόν. Όπως και να έχει όμως αν οι Πράσινοι θέλουν το φετινό πρωτάθλημα καλούνται… χθες να γυρίσουν τον διακόπτη, τόσο οι παίκτες όσο και ο Τερίμ, μιας και έτσι όπως έγιναν τα πράγματα τα… κανονάκια τελείωσαν και την χειρότερη χρονικά στιγμή.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Αντίο πρωτάθλημα! Μας έκανε... χωριό ο Τερίμ με τις αλχημείες - Στο +15 με Γιοβάνοβιτς, πάρτε Βόκολο-Σάντος"

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags