Facebook Pixel "Λιποθύμησε" στα... εύκολα ο Παναθηναϊκός - Δεν ακούει τα καμπανάκια Τερίμ
| 2024-03-03 23:33:00

"Λιποθύμησε" στα... εύκολα ο ΠΑΟ - Δεν ακούει τα καμπανάκια ο Τερίμ - Κίνδυνος να χαθεί η χρονιά σε 90 λεπτά!

Του Μιχάλη Σοφιανού
"Λιποθύμησε" στα... εύκολα ο ΠΑΟ - Δεν ακούει τα καμπανάκια ο Τερίμ - Κίνδυνος να χαθεί η χρονιά σε 90 λεπτά!

Οι Πράσινοι που συνεχίζουν να σφυρίζουν... αδιάφορα στα παιχνίδια με βατούς αντιπάλους, ο Τούρκος τεχνικός που έχει ευθύνη για την εικόνα τον τελευταίο καιρό και ένας ενδεχόμενος τελικός Κυπέλλου με Άρη που θα δίνει πολλά παραπάνω από έναν τίτλο.

Παναθηναϊκός: Ένα βήμα εμπρός και τρία… πίσω για τους Πράσινους για ακόμα μια φορά στο φετινό πρωτάθλημα, που στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν αφήνουν ακόμα δύο βαθμούς, αυτή τη φορά κόντρα στον ΟΦΗ, φτάνοντας τους έξι χαμένους συνολικά στις τελευταίες τέσσερις αναμετρήσεις τους. Μάλιστα η… αυτοκτονία, διαρκείας του Τριφυλλιού γίνεται ακόμα μεγαλύτερη αν δει κανείς την βαθμολογία, στο τέλος της κανονικής περιόδου, με το σύνολο του Τερίμ να τερματίζει στην τέταρτη θέση, πίσω και από τον Ολυμπιακό που το προσπέρασε στο φινάλε, τέσσερις πόντους από τον πρώτο ΠΑΟΚ, την στιγμή που αν είχε ανταποκριθεί… φυσιολογικά με Λαμία, Κηφισιά και ΟΦΗ να είναι πρώτο και με διαφορά μάλιστα από τους διώκτες του.

Ο Παναθηναϊκός και στο Ηράκλειο εμφανίστηκε νωθρό, όπως άλλωστε και στα προηγούμενα ματς που έδωσε τον τελευταίο καιρό, πλην Άρη, χάνοντας όλες τις μάχες, μην μπορώντας να δημιουργήσει ευκαιρίες και δίνοντας στον ΟΦΗ τις φάσεις για να προηγηθεί. Η εικόνα αυτή δεν θυμίζει σε τίποτα ομάδα που θέλει να χτυπήσει πρωτάθλημα, με το γεγονός αυτό να βαραίνει σίγουρα και τον Τερίμ, μιας και το συγκεκριμένο γεγονός είναι επαναλαμβανόμενο, με τον Τούρκο τεχνικό να πρέπει να βρει τον τρόπο να το λύσει. Όπως λοιπόν σημειώναμε ότι ο ίδιος κατάφερε να κατεβάσει στα ντέρμπι μια ομάδα με το μαχαίρι στα… δόντια έτοιμη να κερδίσει σε κάθε έδρα, έτσι πρέπει να αναφέρουμε ότι στα παιχνίδια με τις θεωρητικά μικρότερες ομάδες ο Παναθηναϊκός εμφανίζεται ανεπαρκής, πνευματικά ανέτοιμος και χωρίς την κατάλληλη ψυχολογική προετοιμασία, με τους παίκτες να χρειάζονται χρόνο για να ανταποκριθούν και να καταλάβουν τι γίνεται.

Μετά το πρώτο μισάωρο οι Πράσινοι θα συνέλθουν και μέχρι το τέλος θα είναι άλλη ομάδα δείχνοντας για ακόμα μια φορά πόσο πολύ αδικούν τον εαυτό τους, με τον τρόπο που μπαίνουν σε παιχνίδια σαν αυτά. Οι χαμένες ευκαιρίες θα είναι πάρα πολλές από το Τριφύλλι, κάτι που και αυτό οφείλει να προβληματίσει τον Τερίμ ενόψει συνέχειας, αφού δεν γίνεται κόντρα σε ΑΕΚ, Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Άρη να χρειάζεται μια ομάδα πάνω από πέντε καλές στιγμές για να βρει δίχτυα. Παρά την υπεροχή του στο γήπεδο και το γεγονός ότι άπαντες θεωρούσαν ότι είναι θέμα χρόνου το προβάδισμα για τους Πράσινους, ένα πέναλτι θα τους κάνει και πάλι να κυνηγάνε το σκορ, με την άμεση αντίδραση πάντως και την ισοφάριση από τον Σπόραρ να πιστώνεται από τα θετικά της βραδιάς, μιας και οι παίκτες δείχνουν να παλεύουν μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

Στα υπέρ, αν και λίγα, του ματς με τον ΟΦΗ πρέπει να υπογραμμιστεί για ακόμα μια φορά η εξαιρετική εμφάνιση του Μπερνάρ. Ο Βραζιλιάνος μετά την ανακοίνωση ότι δεν θα συνεχίσει στον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι δείχνει άλλος παίκτης, θυμίζοντας γιατί πριν δύο καλοκαίρια τον αγόρασε το Τριφύλλι. Ο έμπειρος μέσος έχει καταφέρει να αφήσει πίσω του ότι τον κράταγε… δεμένο και πλέον είναι μια… ομάδα μόνος του, δημιουργώντας ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του με όλους τους τρόπους, ενώ το πάθος του κατά τη διάρκεια των αγώνων πρέπει να είναι παράδειγμα και για τους υπόλοιπους. Παράλληλα ο Φώτης Ιωαννίδης για δεύτερο σερί παιχνίδι γίνεται και πάλι επιδραστικός, όχι απλά επειδή σκόραρε ξανά, αλλά για το γεγονός ότι βρέθηκε στις φάσεις, δημιούργησε για τους συμπαίκτες του και γενικά ήταν και πάλι σημείο αναφοράς στο παιχνίδι της ομάδας του.

Πλέον ο Παναθηναϊκός μπαίνει στα play off όχι μόνο σαν φαβορί, αλλά σαν το μεγάλο αουτσάιντερ για τον τίτλο, μιας και δεν είναι απλά οι τέσσερις βαθμοί που πρέπει να καλύψει στο μίνι πρωτάθλημα, αλλά το βασικότερο είναι πως η εικόνα του δεν πείθει πως μπορεί να το κάνει. Από αυτή λοιπόν τη στιγμή χρειάζεται όχι μια, αλλά δέκα υπερβάσεις μέχρι το τέλος, ώστε να οι Πράσινοι να φτάσουν στην ανατροπή και να καταφέρουν τον στόχο που έχει τεθεί από την αρχή της σεζόν, που δεν είναι άλλος από το πρωτάθλημα. Και βέβαια έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα το Τριφύλλι δεν πρέπει να ξεχνάει ότι ο Κυπελλούχος, μπορεί να αφήσει τον τέταρτο της βαθμολογίας εκτός Ευρώπης… Αυτό για να μην φτάσουμε σε έναν ενδεχόμενο τελικό με τον Άρη οι Πράσινοι να παίζουν όχι απλά έναν τίτλο, αλλά μια ολόκληρη χρονιά σε 90 λεπτά, μιας και αποτυχία εκεί θα έχει αλυσιδωτά προβλήματα με γεγονότα που κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος πως θα εξελιχθούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έγκλημα και τιμωρία για ΠΑΟ στην Κρήτη! Νέα γκέλα με ΟΦΗ - Απομακρύνεται κι άλλο το πρωτάθλημα (vid)

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags