Facebook Pixel Ολυμπιακός: "Φωνάζει" για μεταγραφή ο Μεντιλίμπαρ - Ξενέρωσε ο Ελ Κααμπί
| 2024-04-04 10:00:00

"Φωνάζει" για την 1η μεταγραφή ο Μεντιλίμπαρ - "Ξενέρωσε" με Άρη ο Ελ Κααμπί - Φεύγει από Ελλάδα ο Ιωαννίδης

του Βαγγέλη Καράμαλη

Τι συνέβη στο Καραϊσκάκη και το μήνυμα που δεν πήρε η ΑΕΚ. Πώς ο Βάσκος προπονητής... αποκάλυψε την πρώτη προσθήκη που θέλει το καλοκαίρι, τι συνέβη με τον Μαροκινό κατά την διάρκεια του αγώνα με τον Άρη και πώς ο άσος του Παναθηναϊκού ετοιμάζεται για μία τεράστια μεταγραφή.

Εντυπωσιακό είναι το ξεκίνημα των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ, καθώς όχι μόνο δεν υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί, αλλά κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι κάποια ομάδα έχει βγει εκτός στόχων, όπως έκαναν πολλοί την περασμένη Κυριακή με τον Ολυμπιακό.

Οι Πειραιώτες νίκησαν, όπως αναμενόταν, εύκολα τον Άρη με 3-0 και σε συνδυασμό με την ήττα της ΑΕΚ στη Λεωφόρο από τον Παναθηναϊκό, μείωσαν στους έξι από την κορυφή και περιμένουμε την Κυριακή (που παίζουν στη Λαμία) ώστε να μάθουν αν θα μπορέσουν να πλησιάσουν κι άλλο, εκμεταλλευόμενοι το αποτέλεσμα του αγώνα ΑΕΚ - ΠΑΟΚ.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ βέβαια έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στους παίκτες του και ξεκαθάρισε πως μπορεί όλοι να θεωρούν εύκολο το ματς της Κυριακής και ήδη να σκέφτονται το παιχνίδι με τη Φενέρ στην Ευρώπη και το επόμενο με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, ωστόσο εάν χάσουν την Κυριακή, τότε όλα θα έχουν τελειώσει για την Ελλάδα. Όμως ο Βάσκος είναι σοβαρός προπονητής, η ομάδα του είναι σε καλή κατάσταση και με τη Λαμία βαθμολογικά αδιάφορη (αν και ήταν εξαιρετική για σχεδόν 60 λεπτά με τον ΠΑΟΚ) το πιθανότερο είναι να πανηγυρίσει το διπλό.

 

Ο κόουτς του Ολυμπιακού πάντως έχει κάνει εντυπωσιακή δουλειά, έχει φτιάξει μία ομάδα που όχι μόνο διεκδικεί τους στόχους της σε Ελλάδα και Ευρώπη, αλλά παίζει και ωραίο ποδόσφαιρο, ενώ έχει αξιοποιήσει όλους τους παίκτες του ρόστερ του. Αυτό που έκανε για παράδειγμα χθες με την στήριξη στον Παναγιώτη Ρέτσο που πήρε πάλι φανέλα βασικού, μετά την κριτική που δέχθηκε για το γκολ της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια ή με τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί; Ο Μαροκινός πέτυχε άλλο ένα γκολ και ξεκίνησε φορτσάτος, ήθελε να βάλει και δεύτερο με πέναλτι, όμως η εκτέλεσή του ήταν κάκιστη. Η φάση αυτή τον έριξε εμφανέστατα ψυχολογικά, όμως ο Μεντιλίμπαρ δεν τον έβγαλε και τον άφησε μέσα μέχρι το 82' για να βρει ένα γκολ και να «ανέβει» ξανά. Ξέρει πότε και πώς πρέπει να στηρίζει τους παίκτες του!

Ασταμάτητος ο Ιωαννίδης, δεν πήρε το μήνυμα η ΑΕΚ

Στο ντέρμπι της χθεσινής ημέρας, ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε… κλασικά δεχόμενος γκολ, όμως αυτή τη φορά δεν υπήρχαν περιθώρια για αστεία. Οι παίκτες του Τριφυλλιού «λύσσαξαν» και το γύρισαν τούμπα το ματς, ενώ αν δεν γυρνούσαν τόσο πίσω στο δεύτερο ημίχρονο, θα μπορούσαν να πετύχουν κι άλλα γκολ, απέναντι σε μία ΑΕΚ που παρουσίασε σημαντικά προβλήματα για δεύτερο συνεχόμενο ντέρμπι.

Η Ένωση δεν πήρε το μήνυμα από το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, ο Ματίας Αλμέιδα αντιλαμβανόμενος πως κάτι δεν πάει καλά προέβη σε αλλαγές τόσο στην ενδεκάδα όσο και κατά την διάρκεια του αγώνα (έκανε τέσσερις μαζεμένες!), ωστόσο η ομάδα του δεν θύμιζε σε τίποτα ούτε την περσινή ΑΕΚ ούτε την ΑΕΚ προ λίγων μηνών. Δεν είχε φαντασία, δεν είχε ενέργεια στην επίθεση, δεν είχε σταθερότητα στα μετόπισθεν.

Την Κυριακή ο ΠΑΟΚ έρχεται χωρίς άγχος πλέον και με τον Ραζβάν Λουτσέσκου αποφασισμένο να μην χάσει για ακόμα μία φορά από τον Ματίας Αλμέιδα. Μέχρι τώρα ο Ρουμάνος έχει δείξει πως δεν του ταιριάζει ο Αργεντινός, όμως το παιχνίδι αυτό, μπορεί να του δώσει μέχρι κι έναν τίτλο. Αν και όπως πηγαίνουν τα πλέι οφ φέτος, είναι πολύ – πολύ νωρίς για προβλέψεις…

Στα ντέρμπι βέβαια ξεχωρίζουν οι μεγάλοι παίκτες. Αυτοί που μπορούν να κάνουν την διαφορά. Κι ένας τέτοιος πλέον είναι και ο Φώτης Ιωαννίδης. Ο Έλληνας άσος έκανε την διαφορά για τον Παναθηναϊκό… κουβάλησε την ομάδα του απέναντι στην ΑΕΚ κι έκανε «πράγματα και θαύματα» στο χορτάρι. Ήταν η καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του και σίγουρα αν συνεχίσει με αυτούς τους ρυθμούς, μοιάζει απίθανο να παραμείνει για πολύ στην Ελλάδα. Αν δεν φύγει τώρα το καλοκαίρι, θα κάτσει μάξιμουμ μέχρι τα Χριστούγεννα…


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δεν ακούει κανέναν ο Τερίμ, με… τρέλες μέχρι τέλους - Ηγέτης ο Ιωαννίδης - Έχασε την ευκαιρία ο… αόρατος!
 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags