Facebook Pixel Συρίγος για Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: Να την αποκλείσει με το…πλάνο Σλούκα
| 2024-04-13 18:02:00

Συρίγος για Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: Ποιοτική αλλά και προβλέψιμη - Να την αποκλείσει με το… πλάνο Σλούκα!

Γιώργος Συρίγος
Ο Γιώργος Συρίγος αναλύει τη Euroleague στο sportdog.gr

Τα όπλα και οι αδυναμίες των Καταλανών, γιατί οι Πειραιώτες έχουν ρεαλιστικές πιθανότητες να προκριθούν και που πρέπει να χτυπήσουν...

Την Μπαρτσελόνα με μειονέκτημα έδρας θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στα πλέι οφ της Euroleague και ο Γιώργος Συρίγος αναλύει στο Sportdog.gr την αντίπαλο των Πειραιωτών και εξηγεί βήμα-βήμα γιατί η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έχει ρεαλτικές πιθανότητες για να κάνει το break και να βρεθεί στο Final Four.

Οι Καταλανοί λοιπόν είναι μία ομάδα ποιοτική, με εμπειρία και προσωπικότητα όσον αφορά τους παίκτες και μεγάλο βάθος στο ρόστερ, ωστόσο έχουν έναν άπειρο προπονητή, τον Ρότζερ Γκριμάου και υπό συνθήκες και ανάλογα την ποιότητα και την εμπειρία του αντιπάλου, γίνεται προβλέψιμη ή πιο απλά συμβατική.

Η Μπαρτσελόνα χρησιμοποιεί το μέγεθος και την αθλητικότητά της, που υπερτερεί απέναντι σε όλους τους αντιπάλους της (με εξαίρεση τη θέση 2), ξέρει να χαλάει το 5vs5 και είναι εξαιρετικό στο επιθετικό ριμπάουντ, καθώς παίρνει περισσότερα από 1/3 ριμπάουντ που διεκδικεί στην καρδιά του αντιπάλου της. Η πίεση στην άμυνα λοιπόν και οι δεύτερες ευκαιρίες, είναι τα δύο δυνατά της όπλα!

Πρόκειται για μία ομάδα που μοιάζει πολύ στον Ολυμπιακό και έχει παίκτες που ουσιαστικά δημιουργούν από τέσσερις θέσεις, κινεί την μπάλα, έχει εξαιρετικές αποστάσεις και κίνηση χωρίς την μπάλα και μπορεί να απειλήσει με αρκετούς τρόπους και κυρίως ψάχνοντας τα ελεύθερα σουτ. Όταν όμως αυτό δεν δουλεύει, όπως στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στο δεύτερο ημίχρονο (μείωσε τα επιθετικά ριμπάουντ και δούλεψε σωστά στην επίθεση με τον Κώστα Σλούκα), τότε φαίνεται πως ο Γκριμάου δεν έχει δεύτερο πλάνο!

Ο ρόλος των Λαπροβίτολα, Σαντορίνσκι και Ρούμπιο, ο Βέσελι που είναι ένας από τους καλύτερους ψηλούς δημιουργούς, οι βοήθειες των Κάλινιτς, Ερνανγκόμεθ και γιατί έχει πρόβλημα στο 1vs1.

Ο Γιώργος Συρίγος αναλύει πού πρέπει να χτυπήσει ο Ολυμπιακός και πώς θα πάρει την πρόκριση!   

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σέντερ 2.13μ. από NBA για ΠΑΟ - Μπαίνει… και αύριο πρωί στο αεροπλάνο - Έχει συμβόλαιο με Σέλτικς! (Vid)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags