Facebook Pixel Με... νεκρά στον τελικό ο Παναθηναϊκός - Χωρίς φάση 90 λεπτά
| 2024-04-24 23:33:00

Με... νεκρά στον τελικό ο ΠΑΟ! Θα είναι "άθλος" να παίζει την Ευρώπη με Άρη

Του Μιχάλη Σοφιανού
Με... νεκρά στον τελικό ο ΠΑΟ! Θα είναι "άθλος" να παίζει την Ευρώπη με Άρη

Οι παίκτες κλειδιά που έλαμψαν με την απουσία τους και η συνέχεια που αν δεν υπάρχει προσοχή μπορεί να εξελιχθεί σε... αυτοκτονία.

Παναθηναϊκός: Κατώτεροι των προσδοκιών, αλλά και των απαιτήσεων σε ένα ντέρμπι… τελικό εμφανίστηκαν οι Πράσινοι, στη Νέα Φιλαδέλφεια, κάτι που είχαμε πολύ καιρό να δούμε και σίγουρα προκαλεί έκπληξη. Ο Τερίμ είχε καταφέρει σε όλα τα ντέρμπι και ιδιαίτερα στα εκτός έδρας να παρουσιάζει το Τριφύλλι κυριαρχικό, με ψυχολογία νικητή και ποδοσφαιριστές με το… μαχαίρι στα δόντια, όμως μόνο αυτό δεν είδαμε στη Νέα Φιλαδέλφεια, με τους ποδοσφαιριστές του σε 90 λεπτά να μην έχουν μια κλασσική ευκαιρία για γκολ. Οι Πράσινοι παρά το γεγονός ότι είχαν άριστη ψυχολογία, τόσο από τις σερί νίκες, όσο και από τη μείωση της διαφοράς, δεν κατάφεραν σε κανένα σημείο να δείξουν καλύτεροι από τους αντιπάλους τους, κάτι που σίγουρα προκαλεί προβληματισμό αν σκεφτεί κανείς την εικόνα της ΑΕΚ στα τελευταία της παιχνίδια.

Ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε με ένα τεράστιο κενό στο κέντρο, κάνοντας τους Πινέδα, Σιμάνσκι, Γιόνσον και Αραούχο να κυκλοφορούν και να δημιουργούν ευκαιρίες ανενόχλητοι, την ίδια στιγμή που το Τριφύλλι είχε πολύ σοβαρό πρόβλημα στην επιθετική του μετάβαση. Μπακασέτας, Τσέριν ήταν σε πολύ κακή ημέρα, ενώ η πίεση ψηλά από τους παίκτες της ΑΕΚ, έκανε τους ποδοσφαιριστές του Τερίμ να… πουλάνε εύκολα την μπάλα δίνοντας στους αντιπάλους τους συνεχείς επιθέσεις. Την ίδια στιγμή Κώτσιρας και ιδιαίτερα ο Χουάνκαρ είχαν πολύ σοβαρά προβλήματα από Πινέδα και Ελίασον με τον Σουηδό μάλιστα να κάνει πραγματικά ότι θέλει στην πλευρά του. Την ίδια στιγμή ο Ακαϊντίν ήταν και αυτός εκτός αγώνα, όχι απλά για το παιδικό λάθος που κάνει και οδηγεί στο δεύτερο γκολ της ΑΕΚ, αλλά για το γεγονός ότι δεν κατάφερε σε καμία στιγμή να αντιμετωπίσει τον Πόνσε, ο οποίος ήταν συνεχής πηγή κινδύνου.

Ακόμα ένα σημαντικό στοιχείο που πρέπει να σημειώσουμε είναι το γεγονός ότι και στην OPAP Arena ο Παναθηναϊκός δέχεται πρώτος γκολ και μάλιστα πολύ γρήγορα, κάτι που είναι η τέταρτη φορά που συμβαίνει στα επτά παιχνίδια των play off. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τόσο να αλλάζει το πλάνο της ομάδας, αλλά παράλληλα χαλάει και το μυαλό των παικτών που καλούνται να κάνουν συνεχόμενες ανατροπές, μιας και εκτός των άλλων είχαν να καλύψουν και το μειονέκτημα από τις γκέλες της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος. Το γεγονός ότι αυτό συμβαίνει συστηματικά τον τελευταίο καιρό δείχνει ότι κάτι λάθος συμβαίνει με τον τρόπο που μπαίνουν οι παίκτες στα παιχνίδια και μάλιστα σε αναμετρήσεις που… καίνε και σίγουρα πρέπει να απασχολήσει σοβαρά τον Τερίμ.

Η αλλαγή συστήματος από πλευράς Τούρκου τεχνικού στο ημίχρονο του ντέρμπι δεν έφερε πρακτικά τίποτα στον Παναθηναϊκό, παρά μόνο μια ανούσια κατοχή της μπάλας στα πρώτα 15 λεπτά της επανάληψης, ενώ η αποδυνάμωση της πλάγιας γραμμής είχε σαν αποτέλεσμα  το τρίτο γκολ της ΑΕΚ, η οποία έδειχνε μια ταχύτητα πάνω σε όλο το 90λεπτο. Την ίδια στιγμή ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα που δεν βρήκαν λύση άκουγε στο όνομα Φώτης Ιωαννίδης. Ο πιο φορμαρισμένος ποδοσφαιριστής των Πρασίνων δεν κατάφερε να κάνει φάση μέσα από την περιοχή, όντας σχεδόν ακίνδυνος, αποτέλεσμα του τρόπου που μαρκαρίστηκε, όμως παράλληλα παρά τους χώρους που υπήρχαν Λημνιός και Παλάσιος δεν κατάφεραν σε καμία στιγμή να τους εκμεταλλευτούν.

Δυστυχώς ο Παναθηναϊκός δεν μπήκε ποτέ σε ένα παιχνίδι που κρινόταν κάτι παραπάνω από μια νίκη, κάτι που πλέον τον κάνει να έχει απλές μαθηματικές ελπίδες για ένα πρωτάθλημα που μέχρι χθες έδειχνε πως μπορούσε να το πάει μέχρι το τέλος. Το σημαντικότερο βέβαια αυτή τη στιγμή είναι ο φόβος του «αδειάσματος» από πλευράς Τριφυλλιού κάτι που όπως είναι κατανοητό απαγορεύεται. Ο Παναθηναϊκός καλείται άμεσα να αφήσει πίσω τόσο την τραγική εμφάνιση, όσο και την βαριά ήττα από την ΑΕΚ και να γυρίσει στις εμφανίσεις που έκανε τον τελευταίο καιρό.

Στόχος φυσικά δεν είναι άλλος από τις νίκες μέχρι το φινάλε των play off, μιας και μπορεί η κατάσταση να είναι μη αναστρέψιμη, αλλά μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό δεν μπορεί παρά μόνο να αγωνίζεται για το τρίποντο. Παράλληλα δεν πρέπει κανείς να ξεχνάει πως οι Πράσινοι έχουν μπροστά τους έναν τελικό, στον οποίο παίζεται ένα τρόπαιο και ο Παναθηναϊκός οφείλει να τον κερδίσει. Και θα μιλάμε για… άθλο αν ο το Τριφύλλι μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα καταρρεύσει, αγωνιστικά και ψυχολογικά, φτάσει να παίζει εκτός από το τρόπαιο την ευρωπαϊκή του έξοδο με τον Άρη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Βράζουν" στον Παναθηναϊκό! Φωνάζουν για πέναλτι σε Κώτσιρα (ΒΙΝΤΕΟ)

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags