Ο Ολυμπιακός στο πιο σημαντικό βράδυ της ιστορίας του (μέχρι το επόμενο) πήρε ίσως μία από τις πιο εύκολες ευρωπαϊκές του νίκες. Οι Πειραιώτες προερχόμενο από το 4-2 στην Αγγλία, ήθελαν ακόμα και ήττα με ένα γκολ για να περάσουν στον τελικό, όμως ούτε που το σκέφτηκαν αυτό το ενδεχόμενο.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έχει φτιάξει μία σύγχρονη ομάδα, που σέβεται τις βασικές αρχές του ποδοσφαίρου και η οποία μπαίνει για να στο χορτάρι για να παίξει και όχι για να καταστρέψει. Οι Ερυθρόλευκοι που βρίσκονται σε τρομερή αγωνιστική-φυσική κατάσταση, έπνιξαν για δεύτερο 90λεπτο μία ομάδα Premier League και βρέθηκαν από πολύ νωρίς να προηγούνται με 1-0 και κάπου εκεί τέλειωσαν όλα. Ακόμα και οι δύσπιστοι πίστεψαν, ακόμα και οι αισιόδοξοι φίλαθλοι της Άστον Βίλα κατάλαβαν ότι δεν έχουν τύχη.

Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί σε ακόμα ένα μαγιό βράδυ, έστειλε δύο φορές την μπάλα στα δίχτυα. Κι αν στο δεύτερο χτυπάει με τον γνωστό του πλέον τρόπο, φεύγοντας στην πλάτη της άμυνας, όπως τον… δίδαξε ο Μεντιλίμπαρ (το αποκάλυψε και ο Τζολάκης) το πρώτο τέρμα το χρωστάει σε δύο παίκτες με τρομερή ποιότητα. Στον Κώστα Φορτούνη που ξεκινάει τη φάση με μία ΤΡΟΜΕΡΗ μπαλιά και στη συνέχεια στον Ντάνιελ Ποντένσε που κινείται πανέξυπνα. Ο Έλληνας άσος γενικά έκανε συγκλονιστικό παιχνίδι, με τρεξίματα ακόμα και στην άμυνα και… δίψα να σκοράρει (επιχείρησε πολλά σουτ βέβαια, με κακές προϋποθέσεις), ενώ ο Πορτογάλος έδειξε ξανά πως είναι όντως παίκτης Premier League.

Δείτε τι έκαναν στο 1-0 και πώς τέλειωσαν την πρόκριση σε 10 λεπτά:

 

Από εκεί και πέρα, για ακόμα ένα ματς ξεχώρισε ο Κωνσταντίνος Τζολάκης. Ο νεαρός τερματοφύλακας ήταν εξαιρετικός, με σωστές τοποθετήσεις και οδηγίες στην άμυνά του και όποτε χρειάστηκε ήταν εκεί. Είναι πλέον ξεκάθαρα το Νο1 στο Λιμάνι και μοιάζει αδιανόητο να αποχωρήσει.

 

Το συμβόλαιό του Τζολάκη ολοκληρώνεται το καλοκαίρι, όμως πλέον θα συζητήσει από άλλη βάση και με άλλο πλάνο. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης τον πίστευε πάντα, τον στήριξε και με τη χθεσινή του αγκαλιά μετά το τέλος του αγώνα, μάλλον του έδειξε και πόσο τον θέλει στο ρόστερ. Όλα λογικά θα κλείσουν θετικά, μόλις τελειώσει το πρωτάθλημα και συναντηθούν στα γραφεία.

Υπήρχαν βέβαια κι άλλοι διακριθέντες, όπως οι Έσε και Τσικίνιο που πλέον είναι σαν να πηγαίνουν… άλλη μία μέρα στη δουλειά ή ο Βιθέντε Ιμπόρα που στέκεται ΑΝΕΤΑ πλέον στο κορυφαίο επίπεδο, αν και μέχρι πριν δύο μήνες όλοι «γελούσαν» μαζί του. Ο Παναγιώτης Ρέτσος φυσικά έμοιαζε άλλος παίκτης, παρά τις γκάφες του, ενώ ο Νταβίντ Κάρμο επιβεβαιώνει γιατί η Πόρτο του έβαλε μία ρήτρα πάνω από 12 εκατομμύρια ευρώ (κάποιοι λένε για 17-18 εκατ.). Ο Πορτογάλος στόπερ πάντως δείχνει… ενθουσιασμένος και χρήσιμος στην Ελλάδα. Χαρακτηριστικές και οι δηλώσεις του (ΔΕΙΤΕ το αρχικό βίντεο) μετά το τέλος του χθεσινού αγώνα. Μάλλον στο Λιμάνι τον έχουν ψήσει να μείνει και αυτό σίγουρα είναι πολύ σημαντικό. Ίσως πιο σημαντικό και από τις συζητήσεις του Ολυμπιακού με τους «Δράκους»!


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μόνο... τρελός το κάνει αυτό απόψε Mr Μεντιλίμπαρ - "Loser" η Φιορεντίνα