Ο Ολυμπιακός στην πιο τρελή σεζόν ποδοσφαιρικής ομάδας κατέκτησε ευρωπαϊκό τίτλο, καθώς στον τελικό του Europa Conference League επικράτησε 1-0 στην παράταση της Φιορεντίνα στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί έγραψε ιστορία πετυχαίνοντας άλλο ένα γκολ και χαρίζοντας ευρωπαϊκό στον Ολυμπιακό. Ο Σεμπάστιαν Έσε κατάπιε χιλιόμετρα, έτρεξε όλο το γήπεδο, μάρκαρε, έδωσε μάχες, ακόμα και φάσεις δημιούργησε. Ο Κωνσταντίνος Τζολάκης σταμάτησε τουλάχιστον πέντε φαρμακερές επιθέσεις των Ιταλών και κράτησε το μηδέν στον τελικό. Ο Παναγιώτης Ρέτσος, ιδίως μετά τον τραυματισμό του, έσφιξε τα δόντια, έπαιξε και ήταν εξαιρετικός. Ο Ντάνιελ Ποντένσε ήταν με διαφορά ο καλύτερους του γηπέδου. Στο πρώτο ημίχρονο έπαιζε σχεδόν μόνος του επιθετικά, ενώ έκανε… κατάθεση ψυχής και άντεξε μέχρι την παράταση.

Ωστόσο, ο αφανής ήρωας της βραδιάς και του τελικού ήταν άλλος. Ήταν ένας παίκτης που άκουσε πάρα πολλά τους προηγούμενους μήνες, που βρέθηκε με το ένα… πόδι εκτός Πειραιά τον Ιανουάριο και ο οποίος χαρακτηριζόταν από την πλειοψηφία των φιλάθλων της ομάδας που αγωνίζεται ως παλαίμαχος και τελειωμένος. Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ όμως μόλις ανέλαβε τον έκανε ξανά ενεργό μέλος της ομάδας, στα πιο κρίσιμα παιχνίδια της χρονιάς σε Ευρώπη και πρωτάθλημα τον έκανε βασικότατο και στον τελικό στηρίχτηκε πάνω του. Ο λόγος για τον Βιθέντε Ιμπόρα, που απέναντι στην Φιορεντίνα ήταν εξαιρετικός. Ο έμπειρος Ισπανός έκανε απίθανη διαχείριση δυνάμεων και έτρεχε μέχρι το τέλος, οργάνωνε όλη την άμυνα και κάλυπτε όλες τις μπαλιές που έχαναν Κάρμο και Ρέτσος, στα στημένα ήταν εκεί, ενώ λίγο έλειψε και να πετύχει και γκολ, όταν η κεφαλιά του έφυγε λίγο άουτ.

 
Ακόμα και το γκολ από κεφαλιά με υπερπροσπάθεια του Ιμπόρα ξεκινάει!
 
 

Από εκεί και πέρα, εξαιρετικό ματς έκανε και ο Κωνσταντίνος Τζολάκης που πήρε τεράστια ρίσκα σε πολλές φάσεις και έδειξε πως δεν φοβάται τίποτα και κανέναν, ενώ απίθανο ματς έκανε ο Παναγιώτης Ρέτσος. Ο Έλληνας στόπερ ακούει και αυτό πάρα πολλά εδώ και μήνες, όμως δεν… μασάει. Δεν νιώθει, δεν απογοητεύεται και τα δίνει πάντα όλα. Απόψε δικαίως αποθεώνεται!

Τέλος, ο Ντάνιελ Ποντένσε τα έκανε όλα. Έτρεξε, δημιούργησε, πάλεψε, μάρκαρε. Έδειξε ότι είναι παίκτης επιπέδου Premier League και ότι αξίζει να τον αγοράσει ο Ολυμπιακός. Μέχρι και ελληνική σημαία φορούσε στους πανηγυρισμούς για να δείξει σε όλους πόσο πολύ γουστάρει το Λιμάνι και την χώρα. Πώς να φύγει;