Μετά το 2-0 του Ολυμπιακού απέναντι στον Παναθηναϊκό, ο Γιώργος Συρίγος βαφτίζει τους Πειραιώτες ως το ακλόνητο φαβορί για τον τίτλο.

Όσον αφορά το παιχνίδι, στέκεται στην ακαριαία αντίδραση των Πειραιωτών στις κινήσεις του Εργκίν Αταμάν που ανακάτεψε την τράπουλα. Οι Ερυθρόλευκοι προκάλεσαν τον Κώστα Σλούκα να εκτελέσει και το έκαναν, όμως τον σημάδεψαν στην άμυνα πολλές φορές, σε σημείο να καθυστερεί η επίθεση και έτσι βγήκε εκτός ρυθμούς ο αρχηγός του Τριφυλλιού και έμεινε στον πάγκο στο δεύτερο. Συνδυασμός κούρασης και εκνευρισμού.

Από εκεί και πέρα, ο Νίκολα Μιλουτίνοφ ήταν και πάλι ογκόλιθος και απόλυτος και μπορεί σε αριθμούς να νικήθηκε από τον Ματίας Λεσόρ, όμως στα σημεία πήρε τη μάχη απέναντι στον γίγαντα του Τριφυλλιού. Οι Πειραιώτες έπαιξαν φυσικά με το μυαλό του Κέντρικ Ναν και ο Σέρβος σέντερ παρέδωσε μαθήματα τακτικής επάρκειας και οξυδέρκειας.

Όσον αφορά τους γκαρντ λοιπόν, το δίδυμο Γκος-Κάνααν κέρδισε καθαρά τα αντίστοιχα σχήματα κοντών του Παναθηναϊκού και από εκεί ουσιαστικά ξεκίνησε η νίκη, η οποία… κρίθηκε στις άμεσες αντιδράσεις του Ολυμπιακού κάθε φορά που οι Πράσινοι πλησίαζαν στο σκορ.