Μία ιστορία που κοσμεί τις παιδικές αναμνήσεις αρκετών Άγγλων ποδοσφαιριστών, διαδραμάτισε πολύτιμο ρόλο στην κατάρτιση του πρωταγωνιστή του τελικού του Γιουρόπα Λιγκ, Αντεμόλα Λούκμαν.
Ο Λούκμαν, γεννήθηκε στο Γουάντσγουορθ του Νοτίου Λονδίνου στα Millenials. Στα παιδικά και προεφηβικά του χρόνια, περνούσε τον ελεύθερο του χρόνο παίζοντας με τους φίλους του το παιχνίδι με τις άκρες του πεζοδρομίου.
Βέβαια όπως προκύπτει ήταν και πολύ καλός μαθητής, αφιερώνοντας χρόνο και για τη μελέτη των μαθημάτων του.
Το κερμπ όπως το ονομάζουν οι Άγγλοι, του έμαθε να παίζει το 1vs1. Ο Νιγηριανός κυριολεκτικά το αποθέωσε, έγινε μετρ του street football.
Αποτέλεσμα της καθημερινής αυτής τριβής να τελειοποιήσει την συγκεκριμένη ικανότητα. Έτσι, σήμερα έχει την χαρακτηριστική του κίνηση-υπογραφή που μεταφέρει την μπάλα από μέσα προς τα έξω τελειώνοντας υποδειγματικά στην αντίθετη γωνία.
Κερμπ έπαιζαν επίσης οι Τζέιντον Σάντσο, Κάλουμ Χάντσον-Οντόι και Ρούμπεν Λόφτους-Τσικ.
Στη ζωή του Αντεμόλα δεν ήταν όλα τέλεια. Η οικογένεια του προσπάθησε πολύ για να ανταποκριθεί με αξιοπρέπεια στις ανάγκες της καθημερινότητας, με τον ίδιο να εξομολογείται:
«Όταν είσαι από μια υποβαθμισμένη περιοχή, μ' ένα υπόβαθρο στερήσεων και φτώχειας, αυτό είναι πάντα απέναντι σου. Επιστρέφοντας σπίτι από το ποδόσφαιρο, επειδή ήξερα ότι δεν υπήρχε φαγητό στο σπίτι, έτρωγα στα σπίτια των φίλων μου.
Δεν επρόκειτο ποτέ να πάω στο δωμάτιο της μαμάς μου και να πω: «Μαμά γιατί δεν υπάρχει φαγητό; Έλειπε πολύ από το σπίτι καθώς εργαζόταν ως καθαρίστρια. Έκανε πολλές διαφορετικές δουλειές για να μας ζήσει. Κάποια βράδια όμως παρά την κουραστική μέρα μας ετοίμαζε δείπνο. Φρόντιζε να έχουμε πάντα ρούχα και φαγητό. Ήμουνα πολύ χαρούμενος γιατί με γέμιζε με αγάπη»
Ο Τζο Κόουλ μίλησε με κολακεύτικα λόγια για τη διαδρομή του παιχταρά.
«Για τον Λούκμαν, ένα παιδί από το Γουάντσγουορθ, που έπαιζε στα κλουβιά, ποδόσφαιρο στο δρόμο, τριγυρνούσε από σπίτι σε σπίτι, δεν έβρισκε θέση σε ομάδες, βρήκε σπίτι στο Μπέργκαμο. Θα τον αγαπούν για πάντα. Το όνομά του θα μείνει χαραγμένο στην ιστορία του συλλόγου. Αυτή είναι η αξία των στιγμών. Ένα παιδί, που δεν μπορούσε να βρει σύλλογο, δεν μπορούσε να βρει σπίτι, σούπερ ταλαντούχο, έφυγε και το έκανε. Τα σέβη μου σε αυτόν και την οικογένειά του. Απόλαυσε τη στιγμή»!