Η ΑΕΚ έχει ήδη πουλήσει έναν παίκτη της. Τον Έκι Πόνσε έναντι περίπου 10 εκατ. ευρώ. Η συμφωνία με το Χιούστον ήταν εξαιρετική, με τον Αργεντινό φορ αφενός να μην ήταν ο βασικός επιθετικός στα σχέδια του Ματίας Αλμέιδα, αφετέρου πήρε τέτοια υπεραξία μέσα σε μία σεζόν που δύσκολα μπορούσε να πει η ομάδα «όχι» στους Αμερικανούς.

Από εκεί και πέρα είναι γνωστό πως η ΑΕΚ συζητά κάθε πρόταση που έρχεται για ποδοσφαιριστές κι αν την κρίνει συμφέρουσα την προχωράει. Αν όχι, φυσικά την απορρίπτει, όπως έχει κάνει ως τώρα στις κρούσεις που έχει δεχθεί για Ελίασον και Πινέδα.

Η αλήθεια είναι πως πράγματι από την ΑΕΚ δεν έχουν πει «ο τάδε παίκτης δεν πουλιέται». Ούτε, όμως, έχει μπει «πωλητήριο» σε όλους. Βλέπουν οποιαδήποτε πρόταση και σε συνεννόηση με τον Ματίας Αλμέιδα παίρνονται και οι τελικές αποφάσεις.

Υπάρχουν όμως κάποιοι παίκτες της ΑΕΚ οι οποίοι είναι μία διαφορετική κατηγορία από τους υπόλοιπους. Για παράδειγμα ο Ντομαγκόι Βίντα είναι παίκτης η προσφορά του οποίου είναι πολύτιμη και στα αποδυτήρια και στο γήπεδο. Στην ίδια σημαντική κατηγορία είναι ο Λιβάι Γκαρσία, αλλά και ο Ορμπελίν Πινέδα.

Πέρυσι η ΑΕΚ είχε απορρίψει πρόταση ύψους 21 εκατ. ευρώ για τον Λιβάι Γκαρσία. Φέτος, εάν κι εφόσον έρθει μία πρόταση για τον ίδιο παίκτη σε αυτά τα επίπεδα, δεν είναι τόσο σίγουρο ότι θα δώσει αρνητική απάντηση! Όταν όμως έχει ήδη πουληθεί ο Πόνσε, έχει φύγει ο Αραούχο, αποχώρησε ο Φαν Βέερτ και η ΑΕΚ ψάχνει στην αγορά όχι για έναν, αλλά για δυο φορ, το να πουληθεί και ο Γκαρσία, άρα να ψαχτεί για τρεις επιθετικούς (!) ακούγεται… κάπως.

Ο Πινέδα είναι μία άλλη εντελώς διαφορετική περίπτωση. Η ΑΕΚ πέρυσι έδωσε κοντά στα 6 εκατ. ευρώ στη Θέλτα και τον έκανε δικό της. Ουσιαστικά φέτος ο Πινέδα είναι ότι το περσινό καλοκαίρι ο Λιβάι Γκαρσία. Αυτός δεν πρέπει να πουληθεί! Για να πουληθεί, μάλλον, πρέπει να έρθει μία εξωφρενική, για τα ελληνικά δεδομένα πρόταση κι αν… Προς το παρόν τέτοια δεν έχει φτάσει στα γραφεία της ΠΑΕ.

Πάντως για να τα λέμε όλα, από τη στιγμή που η ΑΕΚ μπήκε αυτό το καλοκαίρι με στόχο να αναβαθμίσει το ρόστερ της, δεν της επιτρέπετε να πουλήσει τις «κολώνες» της. Και μία απ’ αυτές είναι ο Πινέδα. Ισως ο μοναδικός που δύσκολα το κενό του μπορεί να καλυφθεί επάξια και γρήγορα. Επιβάλλεται η ΑΕΚ να κρατήσει ό,τι καλύτερο διαθέτει, να αντικαταστήσει με καλύτερους κάποιους παίκτες της και να ενισχυθεί κατάλληλα σε θέσεις που έχει προβλήματα. Να μην μπει δηλαδή σε ένα καλοκαίρι που θα πρέπει να κάνει όλα τα παραπάνω συν να ψάξει στην αγορά να αντικαταστήσει και παίκτες της που είναι στην πρώτη γραμμή.