Το θέμα για τον Παναθηναϊκό δεν είναι η απόλυτη ησυχία στα όρια της πλήρους απραξίας από πλευράς εξελίξεων σε μεταγραφές και αποδεσμεύσεις.

Αυτός πες, το έχουν σαν πρόβλημα όλες σχεδόν οι Ελληνικές ομάδες που συνήθως περιμένουν τον Αύγουστο για να δουν τι αξιόλογο θα έχει μείνει στην ευρωπαϊκή κυρίως αγορά και να κινηθούν τότε, καθώς τόσο "νωρίς" οι καλές μεταγραφές φυσιολογικά περιμένουν να δουν αν θα έχουν κάποια καλύτερη προοπτική από το ελληνικό πρωτάθλημα.

Το πρόβλημα για τον Παναθηναϊκό είναι ότι μέρα με τη μέρα αρχίζουν όλο και περισσότεροι να μην καταλαβαινουν τι τελικά γίνεται και τι θέλει αυτός ο σύλλογος ή έστω οι άνθρωποι που είναι επιφορτισμένοι με τον σχεδιασμό της ομάδας.

Γιατί καλά, μάλλον ανώδυνα ξεπεράσαμε τις συνήθεις αστειότητες με τα "νέα από την προετοιμασία" αφού μετά τα πρώτα μπαράζ των... νέων στοιχείων που έβαλε στις προπονήσεις ο Αλόνσο όπως το απίθανο "τρέχουμε όλοι" ή το "όταν μια άσκηση δεν την κάνουν σωστά οι παίκτες τότε τους βάζει και την ξανακάνουν".

Όσο κι αν το... φινάλε μας επεφύλασσε το πρωτοποριακό και άκρως ελπιδοφόρο ότι "...ήταν τόσο σκληρές οι προπονήσεις που από το γυμναστήριο που γυμναζοντουσαν οι παίκτες ακουγόντουσαν... βογγητά".
Βέβαια εδώ που τα λέμε μεταξύ μας, προσωπικά τα... βογγητά με άλλο πράγμα τα έχω συνδέσει σαν άκουσμα και όχι με τον "ήχο" που βγάζουν οι ποδοσφαιριστές όταν γυμνάζονται, αλλά τέλος πάντων ας το καταπιούμε και ας το προσπεράσουμε κι αυτό, καθώς φαίνεται πως κάποιοι έχουν βαλθεί να χτυπήσει κόκκινο η γραφικότητα σ' αυτή την ομάδα και αυτό πια θα πρέπει να έχουμε αρχίζει να το συνηθίζουμε μετά από τόσα χρόνια.

Εδώ το θέμα όμως δεν είναι όλα αυτά.

Εδώ το θέμα είναι, ότι μιλάμε για μια ομάδα η οποία συνεχίζει μετά από ένα μήνα σχεδόν να προπονείται και να προετοιμάζεται για την νέα χρονιά, με ένα ρόστερ το οποίο κατά το  ήμισυ σχεδόν στη νέα σεζόν δεν θα είναι στην ομάδα ή κι αν είναι κάποιοι πρακτικά δεν θα υπολογίζονται και θα είναι απλά και μόνο γιατί δεν θα έχει βρει που να τους δώσει ο Παναθηναϊκός.

Και πραγματικά  ώρες-ώρες σκέφτομαι αυτόν τον έρμο τον Αλόνσο.

Τι πρακτικά κάνει δηλαδή αυτός ο άνθρωπος κάθε μέρα στο Κορωπί πια και τόσο καιρό στην προετοιμασία στο εξωτερικό;

Ποιους προπονεί και.. για ποιο λόγο;

Σε ποιους διδάσκει συστήματα και τακτικές και... για ποιο λόγο επίσης;

Που και πότε θα τα εφαρμόσουν όλα αυτά αυτοί στους οποίους τα κάνει τώρα;

Στις ομάδες που... θα πάνε, ή στα... αζήτητηα που θα είναι μετά από λίγο καιρό;

Κι αυτοί οι παίκτες επίσης;

Με τι ψυχή και σώμα ακολουθούν τις "εντολές" και το πρόγραμμα προπονήσεων μιας ομάδας στην οποία ξέρουν ότι σε λίγο καιρό δεν θα είναι και αν κάποιοι έίναι πρακτικά δεν θα υπολογίζονται.

Εδώ μιλάμε ότι είναι τόσο... γαλαντόμος ο Παναθηναϊκός κι έχει τόση ευχέρεια και πολυτέλεια από πλευράς ρόστερ που ακόμα και το Σλοβένικο τρίο που αυτή την στιγμή είναι υπερπολύτιμο για την συγκρότηση μιας αξιοπρεπούς αποστολής και ενδεκάδας, το περιμενει στις... 16  του μήνα, δηλαδή μια βδομάδα και κάτι πριν τον πρώτο προκριματικό με την Μάριμπορ ή την Μπότεφ.

Κι αν είναι έτσι, μπορεί κάποιος αυτή την στιγμή στον Παναθηναϊκό να μας ενημερώσει, αν ήταν σε δυο μέρες ας πούμε τα προκριματικά ή ένα γερό φιλικό έστω, με ποια ενδεκάδα θα κατέβαινε ο Παναθηναϊκός;

Και για την ακρίβεια από την μέση και μπροστά μπορεί κάποιος να μας πει το αριστερό εξτρέμ, το δεξί αντίστοιχο, τον φορ και τους... αναπληρωματικούς τους;

Μιλάμε πραγματικά για απίστευτη κατάσταση.

Κι ενώ έτσι έχουν ταπράγματα ο Παναθηναϊκός αντί να έχει κινηθεί. χθες για εξτρέμ και επιθετικό, έχει κολλήσει εδώ και πάνω από ένα μήνα με το φετίχ του αριστερού μπακ.

Μιλάμε πραγματικά για εντελώς ακατανόητα πράγματα.

Λες και υπάρχει κάπου κάποιος... όρος στο σχεδιασμό της ομάδας, πως αν δεν πάρουμε ... αριστερό μπακ, τότε... απαγορεύεται να κινηθούμε για απόκτηση ποδοσφαιριστή σε οποιαδήποτε άλλη θέση.

Ειλικρινά από ένα σημείο και μετά, δεν είναι ούτε για αναλύσεις, ούτε για κριτική, ούτε για... καμπανάκια, ουτε για αναφορές σε καθυστερήσεις στις μεταγραφές αλλα ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΣΜΕΎΣΕΙΣ (όχι τίποτα άλλο δηλαδή αλλά να γλιτώσουν και τα... βογγητά αυτοί οι έρμοι οι παίκτες που... βογγάνε τζάμπα αφού σε λίγο καιρό θα φύγουν).
Εδώ το πράγμα είναι μόνο για... απορία και για σήκωμα των χεριών ψηλά.
Και για ένα ερώτημα και μόνο, καθώς οτιδήποτε άλλο μάλλον δεν έχει νόημα.
Τι κάνουν ακριβώς στον Παναθηναϊκό, τι κάνουν;