Πολλοί θα προσδοκούσαν με το τέλος του αγώνα απέναντι στην Μπάνια Λούκα, άπαντες να ασχολούνταν με την Μάλμε, προσπερνώντας το δεύτερο ματς που είναι προγραμματισμένο να γίνει στην Βοσνία την προσεχή Τετάρτη. Αυτό το 3-2 προφανώς και δεν έχει εξασφαλίσει στον ΠΑΟΚ την πρόκριση αλλά το σημαντικό είναι πως θα ταξιδέψει εκεί έχοντας πάρει έστω και αυτή τη νίκη με προβάδισμα ενός γκολ. 

Πριν από έναν χρόνο ακριβώς ο ΠΑΟΚ στο πρώτο του επίσημο ματς της σεζόν είχε έρθει ισόπαλος απέναντι στην Μπεϊτάρ και έπρεπε να πάει στο Ισραήλ για τη νίκη και τελικά το κατάφερε και αυτό του επέτρεψε να συνεχίσει στον θεσμό. Εκείνος ο ΠΑΟΚ στο Ισραήλ με αυτόν του πρώτου αγώνα δεν είχε καμιά σχέση ασχέτως αν μεσολάβησε μόνο μια εβδομάδα. 

Τώρα, φέτος, είναι ξεκάθαρο πως ο ανέτοιμος ΠΑΟΚ σε μια εβδομάδα, στη Βοσνία έχει το δικαίωμα να υποστηρίζει πως θα είναι καλύτερος. Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Για όσους γνωρίζουν από ποδόσφαιρο σε κάθε αρχή της σεζόν κάθε επιπλέον παιχνίδι στα πόδια ενός ποδοσφαιριστή είναι σημαντικό. Ναι η Μπάνια Λούκα δεν είναι φόβητρο αλλά ήρθε στην Τούμπα έχοντας παίξει δυο επίσημα ματς απέναντι στην Εγκνάτια και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Τελευταία φορά που έπαιξε ο ΠΑΟΚ ήταν πριν από δέκα μέρες με την Φίτεσε και προφανώς όχι με αυτή την ενδεκάδα που παρέταξε χθες ο Λουτσέσκου.

Τι με κάνει να πιστεύω πως ο ΠΑΟΚ την επόμενη εβδομάδα θα είναι πολύ καλύτερος; Προφανώς και δεν μπορώ να σκεφτώ πόσο χειρότερος μπορεί να είναι ο Τάισον ή ο Μπάμπα από το ματς με τη Μπόρατς. Δυο παίκτες που ναι τα πόδια τους είναι βαριά, έκαναν λάθη και ειδικά ο πρώτος αλλά επειδή ξέρουν να διαχειρίζονται τον εαυτό τους αυτή η εβδομάδα θα είναι πολύτιμη για αυτούς.

Παράλληλα και οι αλλαγές προσώπων στην ενδεκάδα είναι δεδομένες την προσεχή Τετάρτη. Ο Κωνσταντέλιας πήρε ένα πολύτιμο 30λεπτο και δείχνει πλέον να είναι καλά και το σημειώνω αυτό γιατί είχε χάσει το μεγαλύτερο μέρος της προετοιμασίας στην Ολλανδία. Για αυτό δεν έπαιξε βασικός. Την Τετάρτη θα είναι. 

Προφανώς και δίπλα στον Σβαμπ την Τετάρτη δεν θα είναι ο Οζντόεφ αλλά ο Καμαρά που και αυτός είχε να παίξει επίσημο ματς εδώ και επτά μήνες και ο Λουτσέσκου είχε προαναγγείλει πως δεν τον είχε βασικό. Όπως κάτι αντίστοιχο ελπίζω να δω και σε ότι αφορά τον Οτο και το σημειώνω αυτό γιατί με Σάστρε και Ντεσπόντοφ στη δεξιά πλευρά, ο ΠΑΟΚ εχει στην παρούσα φάση μια ανισορροπία. Πάλι καλά που ο Βούλγαρος είχε τις εξαιρετικές εκτελέσεις στα στημένα που βοήθησα αφάνταστα την ομάδα.

Ο ΠΑΟΚ πήρε τρία γκολ από τους στόπερ του. Κάποιος μπορεί να σφίξει τη γροθιά του και να υποστηρίξει πόσες ομάδες έχουν αυτή την πολυτέλεια; Μαζί τους είμαι αλλά από την άλλη στέκομαι πως δεν ήρθε και πάλι γκολ από τους φορ του και ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ τους φορ θα πάει και στην Βοσνία. Η ευχή είναι στο μεθεπόμενο επίσημο ματς, δηλαδή αυτό (ελπίζουμε με την Μάλμε) να παίζει με ΦΟΡ που θα κάνει τη ζωή της ομάδας και του Λουτσέσκου ακόμη πιο εύκολη. Φάνηκε χθες και πάλι με τον Σαμάτα πώς δεν μπορεί το παλικάρι. Αλλά ας ελπίσουμε πως ο Τσάλοφ θα κλείσει σύντομα και έστω και στον τρίτο προκριματικό ο ΠΑΟΚ θα τον έχει στη διάθεση του. 

Παραδόξως, δεν μπορώ να μην χαρακτηρίσω από τους κορυφαίους του ΠΑΟΚ τον Εκόνγκ. Όχι για το γκολ που σημείωσε αλλά επειδή ήταν ο πιο συνεπής και σταθερός απ’ όλους στην άμυνα. Για τον Κουλιεράκη; Εξιλεώθηκε με τα δυο γκολ αλλά ειλικρινά στη φάση του πέναλτι μου ήρθε στο μυαλό η εικόνα ενός ανθρώπου που όταν τον ρωτάτε «πως σε λένε;» κολλάει ανεξήγητα έστω και για λίγα λεπτά. 

Ξέρω πως η πρώτη κουβέντα θα είναι ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ. Και όλοι έχουν δίκιο. Αλλά μπορεί αυτή την εβδομάδα μέχρι την Τετάρτη να δώσει κάτι ουσιαστικό στην ομάδα η μεταγραφολογία; Με αυτούς θα πάει στην Βοσνία με αυτούς θα γυρίσει. Όμως ΦΑΝΗΚΕ ξεκάθαρα πως και ο χαφ και ο φορ ΛΕΙΠΟΥΝ. Και έχουν αργήσει. Όχι για να αποκλείσει ο ΠΑΟΚ την Μπάνια Λούκα. Αλλά να διεκδικήσει την πρόκριση στις επόμενες φάσεις.