Πέρασαν λίγες ημέρες από το πρώτο ματς της ΑΕΚ με την Ίντερ ντ’ Εσκάλδες. Ξύπνησαν η αλήθεια είναι μνήμες από κάποια περσινά παιχνίδια της ΑΕΚ, στα οποία η ομάδα ενώ ήταν μπροστά στο σκορ με «παιδικά» λάθη δεν κατάφερνε ούτε να τα τελειώσει, ούτε, εν τέλει, να τα κερδίσει.

Έχοντας φρέσκα στη μνήμη όλων μας αγώνες όπως ο Παναιτωλικός, ο Άρης, ο ΠΑΟΚ (δύο φορές), η Κηφισιά, ο Πανσερραϊκός κι άλλα, ήταν λογικό όταν το 4-0 επί της Εσκάλδες έγινε 4-3 και τελείωσε έτσι να υπήρχε ένας εκνευρισμός.

Ο Ματίας Αλμέιδα μίλησε στους παίκτες του αμέσως μετά το παιχνίδι στα αποδυτήρια. Γενικά ο προπονητής δε συνηθίζει να έρχεται σε επικοινωνία με τους ποδοσφαιριστές του μετά τους αγώνες, θέλοντας να τους δώσει χώρο και χρόνο, μετά τα ματς, όπου τα συναισθήματα είναι πολλά. Προτιμά ό,τι είναι να τους πει να τους το τονίζει την επομένη των αγώνων. Μετά το ματς της Τετάρτης και όπως εξελίχθηκε ο Αλμέιδα έκρινε ότι έπρεπε εκείνη τη στιγμή να δώσει στους ποδοσφαιριστές του να καταλάβουν ότι άλλα περιθώρια χαλάρωσης δεν πρόκειται να τα ανεχθεί στο μέλλον.

Μετά και τα όσα είπε ο προπονητής στους ποδοσφαιριστές η ΑΕΚ προετοιμάζεται με ηρεμία για τη ρεβάνς της Πέμπτης στην Ανδόρρα. Θα πάει… τσιτωμένη, μετά το «εύθραυστο» υπέρ της 4-3 για να παίξει σοβαρά και να καθαρίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση, όπου ήδη την περιμένει η Νοά. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος, εδώ που τα λέμε…

Από εκεί και πέρα είχαμε και το νέο «όχι» της ΑΕΚ στη Μοντερέι στη νέα, βελτιωμένη, πρόταση που κατέθεσαν οι Μεξικανοί για την απόκτηση του Ορμπελίν Πινέδα. Αυτό το νέο «όχι» της ΑΕΚ και του Μάριου Ηλιόπουλου συνοδευόταν από μία εξίσου σημαντική πρόταση «ο Ορμπελίν δεν πωλείται». Δεν ξέρει κανείς τι θα κάνουν μέχρι το τέλος Αυγούστου οι άνθρωποι της Μοντερέι κι αν θα επιμείνουν, κάνοντας ξανά νέα πρόταση. Τα πράγματα σε αυτή την ιστορία ήταν εξ αρχής ξεκάθαρα και παραμένουν: Από τη στιγμή που η Μοντερέι δεν πλησιάζει καν τα οικονομικά «θέλω» της ΑΕΚ, τότε θα εισπράττει συνεχώς αρνήσεις.

Ο Πινέδα με τη σειρά του προετοιμάζεται με ηρεμία και εξαιρετική διάθεση με την ΑΕΚ εδώ και περίπου δύο εβδομάδες – στη ρεβάνς της Πέμπτης αναμένεται να τον δούμε κιόλας να παίζει. Δεν έχει κανένα άγχος ο ίδιος ο παίκτης για το ποδοσφαιρικό του μέλλον. Μία χαρά περνάει στην Αθήνα και την ΑΕΚ, από την οποία έχει αποδεχθεί λογικά και ανθρώπινα πως θα αποχωρήσει μόνο αν και η ίδια η ομάδα ικανοποιηθεί οικονομικά.