Πάλεψε αλλά δεν είχε την τύχη με το μέρος του! Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε 1-0 από τον Άγιαξ σε μία αναμέτρηση που θα μας μείνει στη μνήμη για το πως η ελληνική ομάδα δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τα καλά της διαστήματα μέσα στο παιχνίδι κάτι που έκαναν οι Ολλανδοί, οι οποίοι στο καλό τους 20λεπτο κατάφερα να βρούνε το γκολ και να διατηρήσουν το προβάδισμά τους μέχρι τέλους, χωρίς να δείξουν πως είναι φόβητρο. Ίσα ίσα στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι μπήκαν στο γήπεδο με νοοτροπία ομάδα συνοικίας, προσπάθησαν περισσότερο να καταστρέψουν το παιχνίδι των «πρασίνων», αφού έπαιξαν κατενάτσιο και εκνεύρισαν παίκτες και κόσμο με τις καθυστερήσεις τους.

 
Το γκολ του Μπέργκχαουζ που έκρινε την αναμέτρηση ήταν πραγματικά πολύ όμορφο. Η εκτέλεση ήταν άψογη, η συνεργασία με τον Ρεντς όμως και τον Φίτζιμ έπρεπε να είχε θέσει σε ετοιμότητα την άμυνα, η οποία έβλεπε τη μπάλα να αλλάζει πόδια, λες και οι Ολλανδοί έπαζαν κορόιδο μέσα στην περιοχή, σαν σε προπόνηση , κάτι που σίγουρα θα έχει προβληματίσει τον Αλόνσον, ο οποίος φώναζε συνεχώς στους παίκτες στις πλευρές (Μλαντένοβιτς-Μαντσίνι και Κώτσιρας-Τζούρισιτς) να συνεργάζονται. Γιατί στην αμέσως προηγούμενη φάση ο σκόρερ είχε κάνει τον ίδιο συνδυασμό με τον Άκπομ, μόνο που τότε έδρασε αποτελεσματικά ο Ντραγκόφσκι, χάρη στον οποίο δεν άνοιξε η βεντάλια του σκορ. Ο Πολωνός τερματοφύλακας έκανε πολύ σημαντικές αποκρούσεις και βάσει του αποτελέσματος δεν θα ήταν άδικο να πούμε, ότι ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης του Παναθηναϊκού. 
 
Πολύ δυνατή ήταν η παρουσία του Τάσου Μπακασέτα, απ'τα πόδια του οποίου ξεκίνησαν 3-4 καλές στιγμές του «Τριφυλλιού», είχε και δοκάρι στο 44' σε μια φάση που αν έμπαινε θα γκρέμιζε τα τσιμέντα του ΟΑΚΑ. Τζούρισιτς και Γερεμέγεφ είχαν επίσης ευκαιρίες για να σκοράρουν, αλλά είτε στερήθηκαν τύχης, είτε ψυχραιμίας στην εκτέλεση, ενώ σίγουρα αυτός που τραβάει τα μαλλιά του είναι ο Μαντσίνι που βρήκε δίχτυα, αλλά για το γκολ δεν μέτρησε για οφσάιντ. Ήταν ωραίο η διείσδυσή του, αλλά ήταν εκτός θέσης για αρκετά μέτρα... Φυσικά θα ήταν άδικο να μη βάλουμε στην εξίσωση των παικτών που είχαν πολύ θετικό βαθμό τους Αράο-Μλαντένοβιτς που έκλεψαν μπάλες και έπαιξαν με αρκετό πάθος, το οποίο ξεσήκωσε την εξέδρα.
 
Από εκεί και πέρα, σίγουρα πρέπει να δημιουργεί προβληματισμό, ότι οι αλλαγές δεν έπιασαν. Μπήκαν Ιωαννίδης, Τετέ, Μπάλντοκ και Λημνιός και στην ουσία η εικόνα του Παναθηναϊκού δεν διαφοροποιήθηκε. Και άντε από τον Ιωαννίδη που επέστρεψε και αποθεώθηκε δεν περιμένεις να κάνει παπάδες, αφού προήλθε από τραυματισμό, ενώ το μπλόκο της μεταγραφής στη Μπενφίκα, δεν μπορεί να μην τον έχει επηρεάσει και ας ποστάρει καρδούλες, τριφύλλια και μπρατσάκια στα Social Media. Από τον Τετέ όμως ο φίλαθλος του Παναθηναϊκού σίγουρα θα περίμενε περισσότερα. Κάποια φαντεζί ενέργεια, μία ντρίπλα, κάτι που να δικαιώνει τον λόγο που αποκτήθηκε ο Βραζιλιάνος, ο οποίος φημίζεται για τις περίτεχνες κινήσεις του.
 
Το σίγουρο είναι, ότι η ρεβάνς του Άμστερνταμ αποκτά χαρακτήρα πολεμικό. Γιατί ο Παναθηναϊκός έδειξε πως η διαφορά με τον Άγιαξ δεν είναι τεράστια. Μπορεί τα μπάτζετ να είναι δυσθεώρητα, αυτό όμως δεν φάνηκε στο χορτάρι και καλό είναι να το διαβάσουν διπλά και τριπλά οι παίκτες του Αλόνσο και να μπούνε ακόμα πιο ψυχωμένοι στη ρεβάνς. Είναι ένα παιχνίδι που το ρίσκο δεν είναι απαγορευτικό. Εξάλλου δεν έχει τίποτα να χάσει, η Λανς τον περιμένει στα πλέι οφς του Conference League.