Γεννημένος στην Τοκοπίγια της Αντοφαγάστα, στη Βόρεια Χιλή, δηλαδή στο πάνω μέρος του κράτους-λωρίδας της Νότιας Αμερικής πρωτόπαιξε μπάλα σε ομάδα της ευρύτερης Αντοφαγάστα και της Καλάμα, την Κοβρελόα. Η Κοβρελόα μάλιστα, είναι ο σύλλογος της ερήμου Ατακάμα. Η Ατακάμα εκτείνεται από τις Άνδεις μέχρι τον Ειρηνικό Ωκεανό και έχει ηλικία 15 εκατομμυρίων χρόνων.

Είναι η ξηρότερη περιοχή της γης, ούσα 100 φορές πιο ξηρή την Κοιλάδα του Θανάτου στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών. Από το 1571 μέχρι το 1971 δεν είχε καταγραφεί βροχόπτωση. Ως εκ τούτου κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ ξηρασίας.

Ο Σάντσες κατέχει μέχρι σήμερα το εθνικό ρεκόρ νεαρότερου δίμπαλου, αφού σε ηλικία 17 ετών και 41 ημερών, στο Απερτούρα του 2006, σκόραρε δις στη νίκη με 4-2 επί της Κομπρεσάλ. Πρόσφατα, ο Μάρτιν Μουνδάκα της Κονκίμπο Ουνίδο πέτυχε δύο γκολ κόντρα στην πρώτη ομάδα του Αλέξις, την Κοβρελόα σε ηλικία 17 ετών και 89 ημερών.

Πλέον, ο Χιλιανός θρύλος όπως και το 2006, 18 χρόνια μέτα επιστρέφει στη Φρίουλι Βενέτσια Τζούλια και γίνεται ξανά Φριουλάνο.