Πριν από μερικές μέρες η ασπρόμαυρη ΠΑΕ κάνοντας έναν απολογισμό για την μεταγραφική περίοδο (και προς τιμή της με κομμάτια αυτοκριτικής) είχε σημειώσει πως είχε απορρίψει προτάσεις τόσο για τον Κοτάρσκι όσο και για τον Κωνσταντέλια αφού δεν κάλυπταν τις απαιτήσεις της.

Γυρίζοντας τον χρόνο λίγες εβδομάδες πίσω θυμόμουν τις προσπάθειες της Τζένοα να τον αποκτήσει χωρίς όμως να τα καταφέρει. Και τώρα εδώ από το Πανθεσσαλικό μια λέξη μου έρχεται στο μυαλό το «ευτυχώς!». Προσωπικά θεωρώ πολυτέλεια για το ελληνικό Πρωτάθλημα να έχει έναν τέτοιο τερματοφύλακα και προφανώς ευλογία για τον ΠΑΟΚ να τον έχει στις τάξεις του. Στα πρώτα δευτερόλεπτα της αναμέτρησης έχει κάνει σημαντική απόκρουση και φυσικά έρχεται και η επέμβαση στο πέναλτι που δεν επέτρεψε στον Βόλο να βάλει δύσκολα στον ΠΑΟΚ με την αρχή του αγώνα.

Δεν λέω πως αν ο Βόλος σκόραρε πρώτος, ο ΠΑΟΚ μπορεί να μην κέρδιζε. Αλλά αυτή η φάση αφύπνισε τους ασπρόμαυρους και αυτό φάνηκε και στη συνέχεια. Και το σχολίασε και ο Λουτσέσκου που σπάνια αποθεώνει δημόσια παίκτες του και το έκανε για τον Κοτάρσκι γιατί πολύ απλά είναι κολώνα στον ΠΑΟΚ.

Με τον Κόλεϊ βασικό για πρώτη φορά με την ασπρόμαυρη φανέλα προφανώς και το ζητούμενο ήταν να δούμε πώς θα συνεργαστεί με τον Κεντζιόρα. Είδα έναν παίκτη που έπαιξε  έξυπνα από την άποψη πως έκανε ασφαλείς κινήσεις χωρίς κάτι εξεζητημένο και για πρώτο παιχνίδι μπορώ να το αποδεχθώ. Τον Μπακαγιόκο δεν μπορώ να τον κρίνω από την στιγμή που όταν μπήκε στο ματς τα πάντα είχαν κριθεί. Απλά η εξέλιξη του αγώνα έδωσε την ευκαιρία στον Λουτσέσκου να τον κρατήσει για μεγαλύτερο διάστημα στο γήπεδο και να πάρει ρυθμό. Διαπίστωσα επίσης πως ο Μπάμπα φορμαρίστηκε ήδη και είναι ο περσινός και φυσικά συνεργάζεται με τον Τάισον με κλειστά μάτια. Αντίθετα αρκετά αγχωμένος ο Τισουντάλι που ναι μεν έβγαλε την ασίστ στον Τάισον αλλά υπήρχαν φάσεις που θα μπορούσε να τις είχε τελειώσει πιο εύκολα. Εντάξει, σκόραρε ο Τσάλοφ έστω και με αυτόν  τον τρόπο, απλά  αυτό κρατώ πως σκόραρε και τίποτε άλλο.

Ο ΠΑΟΚ παραμένει στην κορυφή σε ότι αφορά τη συγκομιδή βαθμών, έκανε διαχείριση δυνάμεων γνωρίζοντας πως τον περιμένει την Τετάρτη ένα δύσκολο ματς με τη Γαλατά και αμέσως μετά το ντέρμπι με τον Αρη. Πάει σε αυτά τα δυο  ματς χωρίς απώλεια βαθμών και κυρίως με διαχείριση δυνάμεων. Γιατί σε αυτό πλέον το σημείο που τα ματς θα είναι συνεχόμενα, είναι καλό να κερδίζεις αν μπορείς με ευκολία κάθε ματς και κυρίως να έχεις την πολυτέλεια να δώσεις ανάσες σε παίκτες που τις χρειάζονται. Είδαμε για παράδειγμα τον Οτο να ξεκουράζει τον Μπάμπα έστω και  αν χρειάστηκε να παίξει στα αριστερά. Πιθανώς θα μπορούσαμε να δούμε και τον Γκόμεζ εκεί αλλά δεν ήταν στην αποστολή. Αναμένουμε…

Τέλος πρέπει να σταθώ και στην συμπεριφορά του κόσμου. Δεν πετάχθηκε το παραμικρό όπως και στο Περιστέρι. Προφανώς και αυτό πρέπει να φαντάζει  αυτονόητο αλλά επειδή ακόμη θα αργήσουμε να θεωρήσουμε τη λέξη «αυτονόητο» με την κουλτούρα του Ελληνα οπαδού, το σημειώνω. Και για αυτό την άλλη Κυριακή η Τούμπα απέναντι στον Αρη θα είναι γεμάτη. Φρόντισαν για αυτό στο Πανθεσσαλικό όσοι  βρέθηκαν στην κερκίδα.