Ο ΠΑΟΚ όχι μόνο γλίτωσε στην αρχή του αγώνα από ψυχρολουσία στον Βόλο και κατάφερε να φύγει με ένα επιβλητικό σκορ (4-1) από το ματς της 5ης αγωνιστικής της Super League, το οποίο του τόνωσε την ψυχολογία ενόψει της πρεμιέρας της League Phase του Europa League, με τη Γαλατάσαραϊ. Οι γηπεδούχοι κερδίζουν πολύ νωρίς ένα πέναλτι που θα ξεσηκώσει αντιδράσεις και θα δώσει πάτημα για σχολιασμό από τους κριτικούς διαιτησίας. Στη Θεσσαλονίκη πάντως το αποκαλούν απόφαση... φάντασμα του Τσαγγαράκη, αλλά καλύτερα να αφήσουμε τους ειδικούς να κρίνουν. Έτσι και αλλιώς, ο ΠΑΟΚ, βάσει της εξέλιξης του παιχνιδιού έδειξε, ότι μπορεί να νικήσει το φάντασμα της κακής του απόδοσης.

Σε εκείνο το σημείο έρχεται μια μεγάλη επέμβαση, αυτή του Κοτάρσκι στην εκτέλεση του Άτλμαν από τα 11 βήματα. Ο Κροάτης τερματοφύλακας στην ουσία είναι ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης για τον ΠΑΟΚ, όχι μόνο γιατί αποκρούει πέναλτι, αλλά επειδή προηγουμένως έχει κάνει δύο καίριες επεμβάσεις. Αυτή όμως είναι η φάση που ξυπνά την ομάδα της Θεσσαλονίκης από τη νωχελικότητα με την οποία μπαίνει στο παιχνίδι και από εκει και πέρα παίρνει τα ηνία.

Σπουδαίος Καμαρά και το παράδοξο γκολ Τσάλοφ

Ο Σβαμπ, αν και δεν έκανε τόσο καλό ματς, μέτριο θα το χαρακτηρίζαμε, ανοίγει το σκορ από πέναλτι στο 24' και η αποβολή του Φεράρι με δεύτερη κίτρινη διευκολύνει το έργο των φιλοξενούμενων στο δεύτερο ημίχρονο, όπου εκεί έχουμε μερικά παράδοξα. Το 2-0 προέρχεται από σουτ του Καμαρά, το οποίο κοντράρει στον Μουργκ και χρεώνεται σε αυτόν. Ο Καμαρά απέδειξε στον Βόλο πόσο σπουδαίο παίκτη πήρε ο ΠΑΟΚ στα χαφ. Ήταν παντού στο γήπεδο και ξεχώρισε στην αναμέτρηση. Εκεί όμως που ο Μεντιέτα έχει μειώσει στο 57', έρχεται το 3-1 από τον Τάισον, για να διώξει μακριά ξανά το άγχος. Στο φινάλε έρχεται το δεύτερο παράδοξο.

Αναφερόμαστε στο 4-1 από τον Τσάλοφ, ο οποίος διαμόρφωσε το σκορ. Ο Ρώσος σκοράρει το παρθενικό του γκολ, όχι από κάποια ευκαιρία, αλλά από λάθος του τερματοφύλακα Κόβατς που πάνω στην προσπάθεια να κάνει βολέ, ο παίκτης του ΠΑΟΚ τον παρενοχλεί στο 1,5 μέτρο, απλώνει το πόδι του, η μπάλα χτυπά πάνω του και παίρνει πορεία προς τα δίχτυα. Είναι τέρμα που είχε ανάγκη η φετινή μεταγραφή των «ασπρόμαυρων», έστω και με αυτόν τον τρόπο, ειδικά μετά από ένα χαμένο πέναλτι (με Σάμροκ Ρόβερς) και δύο δοκάρια που είχε στα παιχνίδια που έχει αγωνιστεί στην Ελλάδα. Ο παίκτης πάντως, ο οποίος μπήκε αλλαγή, έδειξε καλά στοιχεία. Κατέβαζε τη μπάλα με ευκολία, την ήλεγξε και μοίραζε σε συμπαίκτες.

Έδωσε ασφάλεια ο Κόλεϊ

Από εκεί και πέρα αν θέλουμε να πάμε πιο ειδικά στην κριτική των παικτών μπορούμε να πούμε, ότι ο Ντεσπότοφ που κερδίζει πέναλτι, είχε αισθητή παρουσία, με πολλές προσπάθειες αλλά χωρίς καλά τελειώματα, ενώ βάζει γκολ που ακυρώνεται για φάουλ. Ο Μουργκ ήταν καλός και δικαίωσε τον Λουτσέσκου για την επιλογή. Ο Τάισον, όσο περνούσε η ώρα, τόσο βελτιωνόταν στην απόδοση του στο γήπεδο.

Ο Τισουντάλι ήταν δραστήριος, δημιούργησε φάσεις και είχε ασίστ, καταρρίπτοντας τον μύθο ότι ο φορ δεν τροφοδοτείται μέσα στην περιοχή. Εκμεταλλεύτηκε όλους τους χώρους, αλλά έχασε δύο εύκολες ευκαιρίες για γκολ. Τον Μπακαγιόκο, τον περίμεναν πως και πως οι ΠΑΟΚτσήδες, για να δούνε πράγματα. Αλλά σε ένα παιχνίδι που είχε ξεκαθαρίσει το αποτέλεσμα και δεν υπήρχε άγχος, όταν μπήκε, δεν κατάφερε να ξεδιπλώσει όλο το ταλέντο του. Όσον αφορά τον Σορετίρε που μπήκε αλλαγή, είχε φρεσκάδα, χρειάζεται όμως περισσότερο χρόνο για να δούμε να βγάζει την ποιότητά του.

Κρατάμε στο τέλος το ντεμπούτο του Ομάρ Κόλεϊ, το οποίο ήταν απόλυτα επιτυχημένο. Ο Γκαμπονέζος ξεκίνησε βασικός και προσέφερε ασφάλεια στα μετόπισθεν του ΠΑΟΚ. Έδωσε φυσικό μέγεθος στην άμυνα λόγω της θηριώδους παρουσίας του. Ήταν το ντεμπούτο του και παρά τα μικρά λαθάκια έκανε αισθητή την παρουσία του. Φάνηκε ότι δεν παίζεται στον αέρα σε αντίθεση με τον Έκονγκ που υπήρχε μια ανασφάλεια.

Αφεντικό της Πόλης

Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει την Τετάρτη (25/9) τη Γαλατάσαραϊ στην Κωνσταντινούπολη, ένα ματς που πολλοί ΠΑΟΚτσήδες βλέπουν ως ευκαιρία, για να δείξουν, ποιός είναι το αφεντικό της Πόλης. Οι παίκτες πήγαν στους οπαδούς μετά τη λήξη του αγώνα και ο κόσμος έστειλε το μήνυμα για διπλό στην πρεμιέρα της League Phase του Europa League.

Σε εκείνο το σημείο τρομερό ήταν το στιγμιότυπο με τον Τσάλοφ να οργανώνει την εξέδρα και τον Μπακαγιόκο που τρελάθηκε με τον κόσμο και ήταν ιδιαίτερα δραστήριος. Μοναδική και η απάντηση του Λουτσέσκου σε σχετική ερώτηση του συνδρομητικού καναλιού, κατά την οποία αποκρίθηκε ως εξής:  “Αφήστε με ένα παιχνίδι, να ηρεμήσω. Όλο επινοείτε μια ερώτηση για επόμενα παιχνίδια”.

Intime | ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ